Wkunl

Hoe kun je jezelf ungoogle

Als u de bitstream surft, laat je een digitaal spoor van woorden en foto's die worden opgepikt en geïndexeerd door Google's robots, vervolgens bood voor iedereen te zien. Tegen de tijd dat je naam slaat Google, is er vrijwel niets wat je kunt doen, zelfs als je een Amerikaanse presidentskandidaat. Google heeft beweerd dat ze geen inhoud hoeft te verwijderen uit de zoekresultaten, tenzij dat de inhoud illegaal is of inbreuk maakt op hun richtlijnen. Echter, er zijn dingen die je kunt om niet-Google zelf, en stappen die u kunt nemen om uw blootstelling te verminderen in de toekomst.

Stappen

Hoe kun je jezelf ungoogle. Weet wat die er over jou.
Hoe kun je jezelf ungoogle. Weet wat die er over jou.

Deel een: ongedaan maken van de schade

 1. 1
  Weet wat die er over jou. Of je het zelf zoeken, ijdelheid zoeken, of egogoogling noemen, is het een goed idee om in te checken met jezelf van tijd tot tijd. Dit geldt vooral als u denkt over het nemen van een nieuwe carrière (of nieuwe significante andere, die zal ongetwijfeld worden Googlen u nadat ze klaar lonken u).
  • Zoek naar uw volledige naam-met en zonder middelste naam-en ook zoeken naar uw familienaam, bijnamen en aliassen u zou kunnen hebben, en alle andere variant van je naam die je kunt bedenken.
  • Bijvoorbeeld, als u regelmatig commentaar op een politieke blog onder de naam "AlwaysRight," bijvoorbeeld Google dat. Dan Google "AlwaysRight" "se je echte naam", aanhalingstekens en alles. Dit dwingt de zoekmachine om een ​​specifiek resultaat dat beide woorden bevat terug om te zien of de twee namen worden gekoppeld.
 2. 2
  Contacteer de gewraakte website. Er zijn gelegenheden waar een bepaalde website, blog, of zelfs vriend op Facebook heeft geplaatst een niet erg vleiend beeld of gênant citaat van u, en Google heeft plichtsgetrouw vereeuwigd die op hun pagina's. Terwijl Google zal niets doen, kan de persoon die de informatie geplaatst iets te doen.
  • Als ze een vriend, gewoon informeel contact met hen opnemen en hen vragen om verwijder de beledigende inhoud. Ze kunnen niet eens beseffen dat het pijnlijk voor u: misschien is iedereen op dat feest werd tag doe je-weet-wat!
  • Als ze niet een vriend, stuur ze een e-mail, geschreven als u zou schrijven zakelijke correspondentie. Wees beleefd, goede, professionele, en direct. Je kunt iets zeggen als:
   • "Beste [persoon], ik ben blij dat je me volgen op Twitter, maar zou u zo vriendelijk te verwijderen die post maakte ik de andere nacht over de gouverneur Ik betreur dat ik niet op mijn best die avond, en de beschuldigingen ik maakte over? Zijn stamboom weerspiegelen niet mijn ware gevoelens. Dank u voor uw aandacht. groet, Ms Oopsie. "
   • Dit zal niet verwijderen van de Google-resultaat, maar iedereen met belangstelling op uw gedachten over de Gouverneur zien alleen een pagina "404-Not Found", indien de webmaster eert uw verzoek.
  • Weet juridische stappen niet bedreigen, tenzij de inhoud is echt lasterlijk, niet alleen beledigend. Als u denkt dat dit het geval is, contact op met uw advocaat voordat bedreigen rechtsmiddelen. Als het gaat om dat, zal uw brief van advocaat dragen veel meer gewicht dan de jouwe. Ze kunnen ook uw bedreigingen online plaatsen.
  • Als de persoon die u op verzoek van die handelt in een kwaadaardige manier, niet stuur ze een e-mail: die selectief kunnen worden gekopieerd en geplakt om verder verlegenheid jou. Stuur ze schriftelijke correspondentie via de post plaats.
 3. 3
  Breng wijzigingen aan in de bestaande inhoud. Voor inhoud die u kunt bedienen, zoals Facebook pagina of Twitter tweets, wijzigingen aanbrengen in de pagina waar de link in de Google resultaten.
  • Log in op het account, volg dan de link van het zoekresultaat zelf, dan verwijdert u het bericht of foto, of simpelweg te wijzigen met iets minder problematisch.
 4. 4
  Verwijderen verouderde accounts. Terwijl de oude accounts gênante informatie niet kunnen bevatten, het is altijd een goed idee om informatie die is niet meer actueel te verwijderen.
  • Als je een MySpace-pagina terug had aan het begin van de eeuw, en je hebt niet voor 10 jaar bezocht, is het tijd om het te sluiten. Kans is groot, heb je sterk veranderd in die 10 jaar, zowel in stijl en inhoud. Als iemand op zoek is naar jou, niet nodig voor hen om die kant van je te zien!
  • Overweeg het verwijderen van een online account die informatie die pijnlijk kan zijn bevat. Google resultaten zijn gebaseerd op relevantie, en als de bron (uw oude account) is verdwenen, is er zeer weinig relevant zijn. Zelfs als u een volledig unieke naam hebben, zal het resultaat ver beneden op de lijst worden geduwd. Alleen de meest toegewijde snoop zal eens lezen langs de bovenkant van de pagina.
  • Verander geen persoonlijke informatie op sites zoals Facebook, of stel de privacy, zodat persoonlijke informatie is niet zichtbaar voor iedereen, maar je.
  • Verander je naam. Terwijl de banden nog actief kan zijn op Google, het veranderen van je naam op de accountpagina kan tenminste laat de zoeker verbaasd dan waar ze landden.

Deel twee: de bescherming van jezelf

 1. 1
  Wees pro-actief. Google kan niet kruipen wat ze niet kunnen zien, en je kunt niet worden geïdentificeerd door wat je niet wilt delen. Wees zeer selectief over wie, wanneer en waar u persoonlijke informatie te delen.
  • Dit geldt vooral in online forums of games, waar je niet echt weet de andere betrokkenen. Gebruik altijd een onpersoonlijke gebruikersnaam en nooit je echte informatie of foto's te delen met wie je niet zou willen kloppen op je deur.
  • Voor professionele of commerciële accounts zoals kabel of Netflix, houd uw gebruikersnaam afgekort. In plaats van jezelf "joe.realname," gebruik "jrealname," roept of als je echte achternaam is zeer uniek, draai dingen: "josephr."
  • Voor e-mail accounts, volgen dezelfde algemene richtlijnen, maar creëren ook een paar spam guard accounts die u kunt gebruiken voor uw "publiek" e-mailadres. Bijvoorbeeld, in plaats van "joerealname@yahoo.com" als uw Facebook-e-mailadres, maak een e-mailaccount voor Facebook:. "Joeyr.facebook @ yahoo.com Op die manier, als je gecompromitteerd, kun je gewoon verwijderen van de geïnfecteerde account en uw "echte" e-mail account veilig blijft.
  • Deze technieken gebruiken wanneer u wordt gevraagd om uw naam te zetten in een openbare locatie die Google bots kunnen vinden en indexeren. Je kunt ze niet stoppen met het vinden van je, maar je kunt voorkomen dat ze te wijzen op de echte jij.
 2. 2
  Tag je content. Als u wilt publiceren informatie blijven onder je naam, maar wil het niet te zien zijn in een zoektocht resultaten, gebruik een metatag: <meta name="robots" content="noindex,nofollow" />
  • Dit geldt alleen als u uw eigen website en toegang tot de onderliggende code, want het houdt de meeste zoekmachines indexeren (catalogiseren) uw pagina of de links op.
  • De <meta> tag moet gaan in de <head> van een document. Als je wilt, kun je weglaten de "nofollow" bit, waardoor de zoekmachines om de links te volgen, maar niet indexeren van de pagina. Om te voorkomen dat alleen Google het indexeren van de site, wijzigt de term "robots" aan "googlebot".
 3. 3
  Begraaf de inhoud je niet gevonden wilt worden. Gebruik dezelfde functie die het probleem heeft veroorzaakt om het probleem daadwerkelijk op te lossen! Posten op meerdere sites onder de naam die is het genereren van de ongewenste inhoud, zal uw beledigende inhoud worden verplaatst op de pagina, of zelfs op een tweede of derde pagina.
  • De meeste internetgebruikers niet doorgaan met bladeren voorbij de eerste 10 zoekresultaten, dus aansluiten bij een mailinglist die vaak is geïndexeerd in of meld je aan voor een aantal websites die uiteindelijk zal indexeren van uw naam.

Tips

 • Gebruik Google's verwijderen verzoek hulpmiddel om Google te vragen om zoekresultaten of opgeslagen inhoud te verwijderen.
 • Maak een donaties aan non-profitorganisaties, zodat je zult zien in een lijst van donateurs. Niet alleen helpt het je ziet er goed-positieve resultaten zijn als goud-het helpt de non-profit succesvol te zijn.
 • Er zijn ook diensten, zowel gratis als betaald, die zal helpen duidelijk je naam in de zoekresultaten voor u (bijvoorbeeld Ziki, LinkedIn).
 • Sommige werkgevers zullen bevatten namen en foto's op hun websites werknemer. Vraag uw werkgever om slechts een deel van uw naam of een bijnaam op de website te gebruiken. Als u bent om te vertrekken, vraag hen dan om onmiddellijk de website om uw gegevens weg te laten updaten.
 • Begin met het publiceren van de industrie gerelateerde websites met uw professionele naam en contactgegevens. Zorg ervoor dat alles is goed geformuleerd en articuleren en vermijd politieke of beledigende berichten. Woon kamer of beroepsorganisaties vergaderingen die websites hebben en profiteer van foto ops met belangrijke mensen.
 • Als je probeert in te schrijven op een sociale of netwerksite en kan geen gebruik maken van een alias of naam van het scherm is er een goede kans dat uw gegevens kunnen in Google-zoekopdrachten worden weergegeven. LinkdIn is een site die niet zal toestaan ​​dat mensen om aliassen te gebruiken en vereist uw volledige naam. Pas ook op voor alumni pagina's als die lijken goedaardig, maar hebben meestal uw persoonlijke gegevens (echtgenoot, kinderen, werk en e-mail). Uitnodiging sites kunnen het ook mogelijk uw e-mail of naam te laten zien op zoekopdrachten waardoor mensen de soorten partijen wordt u uitgenodigd om te zien.
 • Gebruik een pseudoniem en veranderen vaak. Gebruik het nooit op een manier die het zou koppelen aan uw echte naam.
 • Omgekeerd, als je probeert te skeletten begraven in je kast wilt u misschien een professionele blog met uw professionele naam en contactgegevens te creëren. Plaats foto's van succesvolle evenementen en personeel bijeenkomsten, post nieuwsbrief informatie over de verschillende goede doelen ervaringen, post fotografie, blog over uw branche en hoe groot het is. Houd het allemaal heel smaakvol en erg gericht op wat een professional overachiever zou hebben. Gewoon niet laten lijken of een online CV.
 • Naast het niet met je volledige naam online, moet je ook geen gebruik maken van hetzelfde e-mailadres dat u professioneel te doen. Recruiters kunnen zoeken naar uw e-mailadres direct na het zoeken naar uw naam.
 • Als iemand anders heeft dezelfde naam als jij en je zorgen over te maken aantasting uw reputatie, of u niet succesvol zijn in het verwijderen van gênante links naar uw naam waren, wilt u misschien overwegen om een tweede initiaal of waaronder uw volledige tweede naam, zowel als je actief online en op je cv.
 • Meld je aan voor alumni pagina's en sociale / professionele netwerken. Hopelijk zal de professionele referenties zal duwen je naakte bar dansen foto's verder terug in de zoekmachine van Google.
 • Leer om de zoekresultaten te bekijken met uw naam door de ogen van een potentiële werkgever. Het is waargenomen dat de meerderheid van routinematig kijken naar kandidaten door te zoeken op het internet (volgens een onderzoek door ExecuNet.).

Waarschuwingen

 • Moderne zoekmachines zijn hoede voor de informatie aan de meta-tags toegevoegd door de webpagina auteur, en worden gezien als een poging om te beïnvloeden wat wordt teruggestuurd in de zoekresultaten.
 • Zodra er iets online is, is het vaak opgeslagen op zoveel plaatsen dat het effectief onsterfelijk. De beste manier om dit te omzeilen is om het te vermijden. Zorg ervoor dat wat je online plaatst is iets dat rond kan blijven voor jaren, anders overwegen helemaal niet zetten het online.
 • Wees voorzichtig. Vraag uw werkgever om uw naam te verwijderen of verdoezelen op hun website kon mislopen wanneer toekomstige potentiële werkgevers bij Company Y zoeken voor u online-en vinden geen verslag van jullie bij Bedrijf X, wat de indruk wekt dat je nooit gewerkt voor het vermeld op uw bedrijf hervatten.

Dingen die je nodig hebt

 • Een computer met toegang tot het internet