Wkunl

Hoe je IM etiquette praktijk

Heb je ooit al lustig bezig samen, alleen worden IM'd met een twee-paragraaf vraag, helemaal niets met uw huidige project? Misschien iemand die je IM'd een cryptische boodschap en vervolgens afgetekend, dus je kunt niet vragen om opheldering.

Deze zijn perfect gevallen voor sommige IMiquette lessen.

Stappen

Hoe je IM etiquette praktijk. Lees statusberichten.
Hoe je IM etiquette praktijk. Lees statusberichten.
 1. 1
  Lees statusberichten. Niets is vervelender dan uw status als "niet storen," alleen te IM'd over een lage prioriteit project. Respecteer de status van een persoon!
 2. 2
  Gebruik statusberichten. Als iedereen statusberichten zou respecteren, zouden meer mensen ze gebruiken wanneer nodig. Als je echt druk, stel je status behoren.
 3. 3
  Vraag of de ontvanger tijd. Dit geeft hen de kans om uit te leggen dat een project aan de gang is, of om te vragen om 5 minuten om een ​​stopplaats te vinden. Dit is het equivalent van kloppen voordat je iemands kantoor voeren.
 4. 4
  Hebben een doel. Als je geen vrienden hebt sluiten met de persoon, niet alleen sturen een groet ("Hey there") en verwachten dat ze om een ​​gesprek te starten. Je moet over een relevante vraag, of de kwestie te bespreken.
 5. 5
  Introduceer jezelf. Veel mensen uit te nodigen IM's van vreemden, en het is perfect aanvaardbaar om ze een te sturen. Vergeet echter niet om uit te leggen (in je eerste bericht) wie je bent, een een-twee zin intro moeten volstaan.
 6. 6
  datm (Niet te veel korten). Tenzij je weet dat de ontvanger is op een lijn met uw IM savviness, houden afkortingen tot een minimum. In feite, voor regelmatige IM-sessies, is het waarschijnlijk een goed idee om afkortingen die je niet zou gebruiken in de reguliere e-mails of correspondentie te vermijden.
 7. 7
  Tijd geven om te reageren. Niet iedereen typen op 200 WPM zoals jij. Gesprekken krijgen verwarrend als je typt drie afzonderlijke gedachten voordat de andere partij een antwoord op uw eerste kunt typen.
 8. 8
  Typ een ding tegelijk. Dit heeft betrekking op het vorige punt: sequentieel zijn, en een gedachte in een tijd.
 9. 9
  Gebruik de juiste grammatica. Je bent niet het schrijven van een proefschrift, maar onjuiste grammatica frustreert veel mensen, en het verwart communicatie. Doe je best om IM met fatsoenlijke grammatica. Gebruik de juiste hoofdletters en kleine letters. Typ niet in alle kleine letters. Ook niet overdreven meervoudig maken woorden.
 10. 10
  Typ in zinnen. Nogmaals, probeer dan met behulp van volledige zinnen duidelijk te zijn. Het is geen hard-and-fast regel, maar een goede algemene richtlijn te volgen.
 11. 11
  Stuur lange tekst via e-mail. Als u wilt dat de ontvanger op verschillende punten van de tekst te lezen, stuur dan een e-mail. Het is ongelooflijk moeilijk om een ​​ton te lezen in IM, wanneer het scherm blijft scrollen omdat je niet het "een ding tegelijk" respect regel.
 12. 12
  Verdeel gedachten door bericht. aka: Wees niet te snel met de knop "Verzenden". Maak uw berichten coherent zijn gedachten, hopelijk slechts een per bericht. Dit maakt het makkelijker te volgen en reageren.
 13. 13
  Gebruik Ctrl + Enter = een lege regel. Als u meerdere snelle dingen die je wilt in een boodschap samen, plaatst u een lege regel. In de meeste klanten, wordt dit gedaan met Ctrl + Enter.
  • Afhankelijk van uw IM-programma, is dit wellicht Shift + Enter. Experimenteren om uit te vinden.
  • Als u gebruik maakt van een Mac client, kan de hotkey te Option + Enter. Nogmaals, experimenteren om uit te vinden.
 14. 14
  Respect brb en gtg. Deze betekenen, respectievelijk, "ben zo terug" (brb) en "moet gaan" (gtg/g2g). Dit zijn twee afkortingen die IM'ers moeten leren en respecteren. Als iemand soorten het, dat betekent iets trekt ze weg van het raam boodschap. Halt uw het typen (of eindigen de gedachte, typ een "OK"), en wachten tot ze om terug te keren. Als u degene bent die het typen brb zeker het tijdelijk is, hoeft de ander te wachten als je niet komt elk moment snel terug niet verlaten. Als u weet dat u zal worden gegaan voor een lange tijd te gebruiken gtg plaats. Als u niet terugkomen respecteren van de ander de tijd en laat ze niet opknoping door overmatig gebruik brb. Een ideale vervanger kan worden "Be Back Later".
 15. 15
  Weet wanneer het gesprek eindigt. IM-sessies zijn niet duidelijk beëindigd door opknoping up. Als de ontvanger uw vraag beantwoord, en je niet een ander te vragen, ze waarschijnlijk beschouwt de sessie voorbij. Als je iets anders nodig hebt, vraag. Anders, wees niet beledigd als je niet ontvangt "Bedankt voor de IM. Good bye." Evenzo, als je iemands vraag beantwoord hebt of je voelt het gesprek is gekomen om een ​​einde, kunt u vragen: "Is er nog iets wat je wilt over te gaan?" (Of iets dergelijks) en als er niet, sluit af met "Het was leuk met je te praten, bedankt voor het schrijven. Ik vang je een andere keer!"
 16. 16
  Vraag of je kunt bellen. Als uw gesprek krijgt intens en typen wordt moeilijk, misschien een telefoontje te helpen. Vraag de ontvanger als ze liever spreken over de telefoon en als het roepen is oke. Het kan nooit kwaad om te vragen. Internet voice chat is meestal niet ideaal, maar het zou een goed idee zijn als je in gesprek met iemand die je niet buiten IM kennen.

Tips

 • Als je IM iemand en ze niet reageren, ook al is hun statuut zegt dat ze actief zijn, kan het zijn dat ze stapte uit de buurt van de computer en vergaten hun statuut af te tekenen of bij te werken. Heeft een spervuur ​​van berichten als niet sturen "Hallo? Je daar? Hellooooooo? ' Het is beter aan de stok met iets als "Ik gok dat je niet op je computer, dus ik zal u een e-mail te sturen."

Waarschuwingen

 • Controleer uw buddy icon. Omdat je probeert om een ​​goede etiquette online hebben, hebben niet een onbeleefde buddy icon. Het hoeft niet helemaal serieus te zijn, maar zorg ervoor dat het niet iets offensief.
 • Sarcasme is moeilijk over te brengen via IM. Soms emoticons kan helpen, maar als ze te fancy, kunnen ze moeilijk te begrijpen zijn.
 • IM is geen goed medium voor slecht nieuws, belangrijke aankondigingen, elke vorm van kritiek, of berispen. Het is ook de slechte vorm om te breken met iemand via IM.
 • Doe niets dat je niet zou willen dat anderen zien niet schrijven. IM-gesprekken kunnen worden opgenomen.