Wkunl

Hoe je zinvolle teksten te schrijven

Wil je een krachtig lied te schrijven? Heeft u een project en de noodzaak om een ​​lied met betekenisvolle teksten te schrijven? Dit artikel zal u vertellen hoe u betekenisvolle teksten te schrijven..

Stappen

Hoe je zinvolle teksten te schrijven. Denk aan een onderwerp.
Hoe je zinvolle teksten te schrijven. Denk aan een onderwerp.
 1. 1
  Denk aan een onderwerp. Breng wat tijd door te denken aan iets dat is inspirerend voor u, last van hebt, of het maken van je boos. Denk aan iets dat je leven is veranderd, of denk aan een persoon die je bewondert.
 2. 2
  Wees origineel. Probeer niet om een ​​lied te schrijven over dezelfde onderwerpen iedereen doet.
 3. 3
  Noteer een paar dat je hebt gedacht.
 4. 4
  Kijk door tijdschriften en interessant vinden zinnen die je inspireren en je herinneren aan je ervaringen. Noteer al uw gedachten over het onderwerp.
 5. 5
  Schrijf het nummer in de vorm van een verhaal. Dit soort nummer is interessant om naar te luisteren en zal blijven luisteraars opknoping op tot het einde van de song.
 6. 6
  Het nummer moet eenvoudige taal maakt niet uit hoe ingewikkeld uw gevoelens zijn.
 7. 7
  Misschien is het nummer niet hoeft te draaien om je eigen gevoelens? Probeer het maken van je teksten politiek, mystieke (Bijvoorbeeld, Stairway to Heaven), problemen in een ander land of een persoon. En natuurlijk, als je funky voelt, luid of brute u kunt uw teksten baseren op de geschikte ritme en melodieën.
 8. 8
  Als u een toegewijd, trouwe fan van een bepaalde band die je zou kunnen proberen de aanpassing van hun technieken. Dit is niet te kopiëren of iets dat maakt je slecht uitzien, het is gewoon inspiratie.

Tips

 • Herziening van het liedje als je verder gaat. Als je niet bevalt hoe het draaien, niet te slopen, gewoon opnieuw beginnen. (Je zou willen om ideeën uit dat nummer te krijgen, misschien kan u helpen om door een writer's block).
 • Zodra het nummer compleet is, laat andere mensen horen en vraag hen wat ze denken. Dit moet u vertellen of u heeft een goede baan of niet. Vraag hen dan ook om de betekenis van het lied interpreteren. Veel mensen zullen het niet krijgen in eerste instantie (in ieder geval zouden ze ook niet), maar uiteindelijk moeten ze er wel uit
 • als je dan vast komt te zitten gewoon gaan en iets doen om je fantasie weer stromen en ga terug naar de song.
 • Houd een dagboek, schrijven stukjes van teksten in het elke keer dat ze naar je hoofd komen.
 • Leer om conventionele lied onderwerpen benaderen vanuit onconventionele invalshoeken met unieke metaforen. Bijvoorbeeld, in hun 1972 album Exile on Main St, The Rolling Stones vergelijken liefde te gokken (Tumbling Dice) en drinken (Loving Cup). Kijk voor voorbeelden in de muziek die het beste past bij uw stijl.
 • Luisteren naar, en te analyseren, een aantal van de geschiedenis van de meest invloedrijke songwriters: Lennon / McCartney, Bob Dylan, Freddie Mercury, Roger Waters, Robert Plant / Jimmy Page, Brian Wilson, Robert Smith, Stevie Wonder, Paul Simon, Neil Young, Bob Marley, Bruce Springsteen, Bono, Jerry Cantrell, Layne Staley, Kurt Cobain, Talib Kweli, Michael Jackson, enz...
 • Wees niet te flagrant over uw betekenis in het lied. Gebruik metaforen, niet ronduit te zeggen wat je bedoelt. Je zou zelfs kunnen beginnen alleen het schrijven van woorden die bij elkaar goed klinken, en laat de betekenis later komen. Wanneer u begint met het schrijven van een lied, hoef je niet altijd hoeft te weten hoe het zal eindigen.
 • Vermijd Hallmark gevoelens - "I love you", "Het spijt me", en te veel gebruikt cliches.
 • Zorg ervoor dat je ritme stromen, anders wordt de beat zal niet aanslaan en het zal moeilijk zijn om te onthouden. Maar zorg ervoor dat je beat is catchy en origineel.
 • Gebruik niet rijmen teveel.
 • Als u meer dan een lied te maken, zorg ervoor dat ze niet te veel op elkaar. Heb een lied geen make-over, en weer meer dan gewoon met verschillende teksten.

Waarschuwingen

 • Wees jezelf, laat nooit iemand op het punt van de song te veranderen.
 • Het maakt niet uit, wat mensen tegen je zeggen, dat het allemaal een stelletje onzin. Als het voor u belangrijk is, dan is er niets en niemand anders zaken.
 • Als u klaar bent om een ​​dagboek vol met liedjes componeren zijn, gebruik dan een compositie boek. Spiraal notebooks kunnen gemakkelijk scheuren en worden gescheurd uit het boek. En houd looseleaf papier bij de hand.
 • Schrijf niet over te veel gebruikt thema. De oorlog, geslacht, George Bush, en Hollywood zijn allemaal voorbeelden. Love songs zijn ook erg overdreven, dus als je moet schrijven over liefde proberen te komen met een interessante twist of nieuwe invalshoek.
 • Wees niet bang als mensen bellen je teksten emo, of suïcidale, zolang het zinvol is om je het maakt niet uit.