Wkunl

Hoe je versnellingen in inkscape trekken

Tekening uniforme, symmetrische versnellingen kan moeilijk zijn, of je doet het met de hand of op de computer. Als u Inkscape hebt, hoewel, het is veel makkelijker!

Stappen

Hoe je versnellingen in inkscape trekken. Begin met de versnellingen effect opgenomen in inkscape.
Hoe je versnellingen in inkscape trekken. Begin met de versnellingen effect opgenomen in inkscape.
 1. 1
  Begin met de versnellingen effect opgenomen in inkscape. Voor de huidige versie 0.46 kun je vinden in Effecten> Render> Gears. In de aankomende 0.47 werd het verplaatst naar Extensions> Render> Gears.
  • Passen parameters (met Live Preview ingeschakeld om hun effect te zien in real-time) en je zal een tandwiel te krijgen.
 2. 2
  Voeg een cirkel binnen het tandwiel.
 3. 3
  Gebruik het uitlijnen en dialoog distribueren aan te passen naar het midden (het voorbeeld gebruikt Relative naar: Biggest Item).
 4. 4
  SUBT Ract de cirkel van het wiel subt>.
 5. 5
  creëren spaken.
 6. 6
  Voeg een rechthoek en lijn het naar het centrum.
 7. 7
  Dupliceren de rechthoek en draai deze 90 °.
 8. 8
  Selecteer beide rechthoeken en vrij draaien hen.
 9. 9
  Selecteer alles en doe een vakbond.
 10. 10
  c reate een kleine cirkel c>.
  • Het gat voor de as een cirkel uitgelijnd op het centrum en afgetrokken van het wiel.
   • En de eerste versnelling wordt gedaan!
  • Andere tandwielen gekoppeld aan het moet hebben soortgelijke tanden, dus gebruik het Toestel plugin en verander alleen het aantal tanden:
  • En doe een complex mechanisme:
 11. 11
  Misschien wilt u de complexiteit verder te verhogen door het toevoegen van een aantal parallelle versnellingen, die hun eigen parameters kan hebben (zolang ze niet zijn gekoppeld aan de initiële versnellingen).

Inkleuren van de versnellingen - Golden

 1. 1
  maken de versnellingen "echte", emuleert een metalen oppervlak te maken>.
 2. 2
  Definieer de kleur. Metallic is niet een kleur, wordt het gemaakt door lichtreflectie, dus dit artikel zal een Multistopplanner gradiënt (een verloop met meer dan twee kleuren) te gebruiken.
  • Voor goud moet een opeenvolging van lichte en donkere tinten van geel, misschien ook een beetje oranje bevatten.
  • Voor brons, geel met een schaduw van groen (koper oxidatie is groen),
  • Voor staal moet het grijzen bevat.
  • Het chroom is ook grijs, maar meer reflectieve (meer contrast, van bijna zwart tot bijna wit), zilver is minder reflecterend grijs en ga zo maar door.
 3. 3
  neem een wiel en toepassing van de gradiënt aan.
 4. 4
  voeg een slagschaduw toe te voegen>.
  • De versnelling blijft niet op lucht, dus voeg een achtergrond, en gebruik dezelfde gouden gradiënt (bij gebruik van dit voorbeeld). Omwille van de eenvoud, kunt u gebruik maken van een andere, misschien donkerder.
 5. 5
  Voeg wat meer versnellingen (al uw gouden versnellingen).
  • Let op de bruikbaarheid van de slagschaduw, zonder dat het moeilijk zou zijn om te onderscheiden van de versnelling van de achtergrond, nu zijn ze afzonderlijke objecten.

Inkleuren van de versnellingen - Staal

 1. 1
  probeer een aantal stalen tandwielen voegen.
 2. 2
  Begin dit door het definiëren van de gradiënt (Multistopplanner, grijs, met een tint blauw).
 3. 3
  Breng de helling om een aantal wielen.
  • Hier is een truc om een ​​aantal van de wielen rijker te worden, niet dat gewoon en saai: voeg een groef - twee kleinere cirkels, afgestemd op het midden van het tandwiel, gevuld met dezelfde grijze verloop, de grotere in een tegengestelde richting, de kleinere in dezelfde richting als de rest van het wiel.
 4. 4
  Zet de stalen tandwielen in het apparaat (alleen zorg te dragen om niet koppelen stalen tandwielen met goud versnellingen: staal met staal en goud met goud).
 5. Nu voor een aantal assen: kleine cirkels, gemaakt van goud, staal, robijn of saffier. Vergeet niet de slagschaduw en overwegen een witte hoogtepunt.
5
Plaats de assen in het centrum van de tandwielen en we zijn ingesteld.
6
Voeg wat schroeven waarmee het apparaat. Ze zijn gemakkelijk te doen: maak een stalen cirkel, trek een rechthoek om de groove te creëren, voeg een donkere stalen rechthoek, de bodem van de groef, draai de schroef naar een willekeurige hoek (we willen niet alle schroeven aan parallelle hebben groeven, die zou worden herhaald en saai), bevestig de gradiënt en voeg een slagschaduw. Misschien een gat: een grotere cirkel gekleurd met hetzelfde verloop als de achtergrond, maar met een tegengesteld oriëntatie. (Ik verhoogde het zoomniveau in deze stap voor een duidelijker afbeelding)
7
Verdeel de schroeven gelijkmatig (of willekeurig als je daar zin in heeft) en klaar is kees!

Inkleuren van de versnellingen - Op papier

 1. 1
  Geef de tandwielen een oude blik. Nu is het tijd om te proberen over de totaal andere benadering, waardoor de tandwielen lijken oude schema's, oude schrijven op oud papier, waar we zullen werken aan het slagen.
 2. 2
  Ga terug naar de zwart-wit tekening.
 3. 3
  'Stel de lijnkleur en uitschakelen van de vulkleur. Dit zal je zoiets als dit, met overlappende contouren, zullen we moeten om zich te ontdoen van.
 4. 4
  selecteer de versnelling (versnelling als we meer) lijden als gevolg van deze ongewenste overlap selecteren>.
 5. 5
  ga naar een andere versnelling die dekt het gaan>.
 6. 6
  Herhaal dit met alle versnellingen te bedekken tot we bij iets als dit.
 7. 7
  zetten alle resterende slagen om paden.
 8. 8
  maken de tekening er ruw. Maar het heeft een groot aantal knooppunten, het zal een tijdje duren om ze handmatig bewerken voor de gewenste ruwe kijken, ja, hier is een automatische vereenvoudigen de bediening (afgebeeld op een verhoogd zoomniveau).
 9. 9
  Herhaal dit voor alle versnellingen.
 10. 10
  definieert een Multistopplanner gradiënt voor het papier definiëren>.
  • Een Multistopplanner gradiënt is nodig voor inkt ook (niet getoond), en het moet passen kleuren, maar goed contrast met het papier (zoals bruin voor oud papier en lichtblauw voor blauwdrukken) hebben. Breng de gradiënten.
 11. 11
  brengen reliëf in het papier: teken een willekeurig blob met de losse hand, zal het in een kleur vergelijkbaar met de achtergrond (maar iets donkerder of lichter), unset de slag, te vereenvoudigen indien nodig en vervagen veel:
 12. 12
  Voeg wat meer totdat u tevreden bent met de textuur.
 13. 13
  Verzachten de focus. Selecteer alle versnellingen, dupliceren, maak het duplicaat donkerder (zwart), van toepassing wat onscherpte en verlaag de dekking: