Wkunl

Hoe je songteksten schrijven

Lied schrijvers hebben een zeer belangrijke taak. Ze moeten nummers schrijven voor allerlei verschillende banden. Nummers zijn essentieel om een ​​band. Ze kunnen ook uitdrukken hoe je je voelt op manieren andere tekst kan dit niet.

Stappen

Hoe je songteksten schrijven. Teksten zijn niet altijd verhalend of zelfs over iets, dus er is geen orde te volgen in het schrijven van teksten.
Hoe je songteksten schrijven. Teksten zijn niet altijd verhalend of zelfs over iets, dus er is geen orde te volgen in het schrijven van teksten.

Het schrijven van uw eigen teksten

 1. 1
  Teksten zijn niet altijd verhalend of zelfs over iets, dus er is geen orde te volgen in het schrijven van teksten. Focus op een combinatie van melodie, woorden alle andere liedjes, geluiden, akkoordenschema, en ritme. Wees doelgericht in uw schrijven, maar laat ideeën komen vanzelf. Gedwongen lijkt gedwongen om anderen ook, dus gewoon wachten tot inspiratie naar u toe komen.
 2. 2
  Hier krijg je een pen en papier of typ het omdat sommige mensen moeite hebben met zitten er handschrift dingen en je kunt opzoeken ideeën. Schrijf zo veel als je kunt totdat je voelt dat het afgewerkte of klaar om te worden vernietigd. Om nog een enkel woord of klank schrijven is een uitstekende start. Laat het lied fermenteren. Iedereen heeft een andere stijl. Sommige vrij schrijven vanuit het oog van hun geest, terwijl anderen schrijven met een specifieke bedoeling. U kunt schrijven in lijnen of zonder, denk aan teksten met betrekking tot uw leven of hoe je je voelt, en gebeurtenis of iets wat je wilt uitdrukken. Voor mij, als je een zin van een lied op te schrijven het altijd leidt tot iets anders te vroeg.
 3. 3
  Verzen komen vaak in lijnen van twee, vier en acht. Soms is het drie met een melodische vulling voor de vierde regel. Een zeer traditionele lied zou hebben vier of vijf verzen van vier regels een stuk met een vier lijn refrein elke twee verzen. Schriftelijk en ten minste vijf verzen (en je hoeft niet om ze allemaal te gebruiken) en een koor (of twee) kan echt helpen om dat te laten gebeuren. Het vers en melodie zijn het belangrijkste onderdeel van de song naar een tekstschrijver. En ze kunnen het makkelijkst te schrijven. De verzen hebben doorgaans dezelfde melodie en dat doet het refrein. Wanneer je de basis dingen naar beneden, dan kan je flair.
 4. 4
  Schrijf de laatste twee verzen. Dit betekent niet dat de verzen aan het einde van het lied, maar de paar verzen die je hebt gewoon niet helemaal gladgestreken nog out Deze zijn normaal gesproken het moeilijkst om te schrijven, en zelfs de meest ervaren songschrijvers hebben opraken van inspiratie door dan. Als je vast komt te zitten, noteer een paar ideeën en dan zien wat je uit kunt maken van hen.
 5. 5
  Lezen wat je schrijft. Wat is het grotere plaatje? Heeft het lied vormen een verhaal, een verklaring of een beschrijving? Is het een oproep tot actie, een reeks van aanwijzingen, of een groet? Is het filosofie of een reflectie? Is het echt onzinnig? Heeft het meerdere vormen? Beginnen te bewegen rond woorden en het veranderen van hen, zodat ze passen bij de rest van de teksten. Denk na over hoe je wilt overkomen en hoe die in evenwicht met wat je wilt zeggen. Hou je van de plaatsing van de klinkers en medeklinkers? Heeft een lijn hebben meerdere betekenissen? Heeft een bepaalde zin opvallen? Wilt u een lijn of woord herhalen? Vergeet niet, de eerste keer dat een publiek hoort een lied, ze hoort alleen de onderdelen die opvallen het meest.
 6. 6
  Selecteer uw onderwerp. Net zoals iedereen bekend moet je een onderwerp dat heel dicht bij u of voor u belangrijk. Het kan ook gaan over iets wat het publiek wil. Het kan alles wat je wilt, zoals een breuk, een huidige relatie, een slechte dag, woede, godsdienst, een tropisch eiland, of helemaal niets zijn. Wie kent dit nummer betrekking op? Je kunt schrijven wat verschijnt in je hoofd, maar probeer het overwegen van een onderwerp dat populair zou zijn met een groep mensen, niet alleen voor jezelf. Vergeet niet, het hoeft niet om altijd deprimerend of boos. Of hebben zelfs een emotie. Een waslijst kan poëtisch zijn als goed gedaan.
 7. 7
  Gebruik poëtische apparaten. U kunt rijm en half rijm of gebruik samenklank of een woordspeling. Een lijn zou kunnen zijn, "een eiland in de tropische zee." De volgende regel zou kunnen gebruiken een andere lettergreep regel die eindigt in "e." Maar denk aan al de lange woorden die eindigen op "e," ook. Niet rijmen elke lijn, tenzij dat is wat je gaat voor. Het maakt de teksten geluid kleverig en onredelijk. Een goed ding om te doen is een rijmschema. Een gemeenschappelijke rijmschema is ABAB, CDCD, Chorus: EEFF, ghgh, jkjk en LMLM. Bijvoorbeeld:
  • Ik liep in de straat, (A)
  • en ik zag haar in haar gewaad, (B)
  • Ze volgde na mij, (A ')
  • met twee stappen te verzetten. (B ')
  • Dus zei ik: "Hey nu!" (C)
  • Waarom ga je niet stoppen door, (D)
  • We konden echt luid, (C ') krijgen
  • bij de plaatselijke cafe Collide. (D ')
  • Chorus:
  • Ik was rollen langs, (E)
  • en in de glooiende lange, (E)
  • en opknoping met mijn meisje, (F)
  • ja, we waren zo zwellen. (F), enz...
 8. 8
  Merk op hoe bijna geen van deze rijmpjes eindigde met precies hetzelfde geluid.
 9. 9
  Tel uit het ritme. Heeft u een specifieke ritmes in de teksten horen? Hoeveel lettergrepen zijn in elke lijn? Wil je een lettergreep structuur? Groepen je ritme en uitbreiden dat ritme overal soortgelijke delen van de song. Elke eerste en derde regel van een couplet kon een ritme hebben en de andere twee lijnen hebben een ander ritme.
 10. 10
  Schrijf een melodie. Het is nuttig om een ​​muziek-schaal gebruikt, zoals de Grote schaal op de pentatonische toonladder. Denken "Do Re Mi Fa So La Ti" en meng ze rond. De melodie kan iets dat verschijnt in je hoofd of iets dat een andere band heeft geschreven zijn. Heb een bestaande song niet kopiëren of je kon krijgen aangeklaagd voor plagiaat. Als u het nummer voor de winst te publiceren dan controleren om te zien of het overeenkomt met een andere melodie binnen een vergelijkbare akkoordenschema en ritme. Het ritme en progressie zijn een integraal onderdeel van de melodie. Je zou niet in staat zijn te maken ritme of de progressie op het moment, maar wees geduldig. Dat zou kunnen komen om u op het einde, nadat je hebt gelezen door je teksten.
 11. 11
  Schrijf de "middelste acht" van de melodie. Dit is een van de moeilijkste onderdelen van de melodie te schrijven. Het heeft meestal een andere melodie dan de rest van de song en is meestal kort. Het moet cool en leuk.
 12. 12
  Overeenkomen om de akkoorden. Een andere methode is om de akkoorden te passen en vervolgens de melodie van daar. Als je een C-akkoord dan schrijven de hele lijn als C en dan, laten we zeggen, de derde lettergreep van een D, E, F, G, A of B. En verander meer als je wilt, de combinaties zijn eindeloos.
 13. 13
  Een overzicht van de melodie. U kunt een melodie te schrijven voor de eerste lijn en verander rond een paar notities voor de andere lijnen. En als je eenmaal een hele vers toepassen op andere verzen. Het koor heeft soms zelfs dezelfde melodie als het vers.
 14. 14
  Schrijf een akkoordenschema. Soms kunt u samenwerken met een andere muzikant om dit onderdeel te krijgen. U kunt ook gebruik maken van een klassieke progressie zoals 12 bar blues of een, vier, een, vijf, een. Soms beginnen met een progressie, ook.
 15. 15
  Herschrijven. Wie zegt dat je niet kunt veranderen wat je hebt geschreven? Als je van het origineel, houd het dan. Maar de meeste tekstschrijvers moeten spelen met het nummer een beetje om die perfecte geluid te krijgen. Een goede song kan worden geschreven in een ontwerp, maar vaker het duurt een tijdje. Zelfs bewegen hele verzen dus het liedje is continuïteit. Soms, een lied krijgt een geheel nieuwe betekenis.
 16. 16
  Wanneer u klaar bent, denk aan hoe u wilt dat uw nummer te gaan. Wat ik bedoel is, wilt u ervoor zorgen dat u weet dat als je wilt dat het pop, rock, blues, enz. En zelfs als je een instrument niet kan spelen, je zult in staat zijn om te weten hoe het gaat en hoe je precies wil het zingen.
 17. 17
  Voeg in delen voor de zanger om adem te halen. Zet een extra 2-4 beats hier en daar. Dit geeft ook de luisteraar een kans te nemen in wat je zegt. Dit is een geweldige regel te breken om vele redenen.
 18. 18
  Noteer het nummer. Laat jezelf of een vriend zing je liedje. Zorg ervoor dat het goed opgenomen. Voel je vrij om achtergrondmuziek te maken.
 19. 19
  Speel het leven. Probeer en krijg een lokaal optredende zanger of band om je nummer te spelen. Hoe meer het wordt gespeeld, zal het meer mensen horen.

Tips

 • Zeg uw ideeën hardop, als je door jezelf of je iemand om het te zeggen te hebben. Dit kan u helpen om beter te rijmen, horen de manier waarop de klinkers en medeklinkers stroom, en in het algemeen verbetert het ritme van je liedje.
 • Denk na over de persoon die u wilt uw nummer te beluisteren. Wat is het dat je wilt dat ze horen?
 • Als u komt met een idee, zeker om het op te schrijven meteen, voordat u het vergeet!
 • Noteer een woord. Schrijf vervolgens zoveel synoniemen als je kunt voor het. Hoeveel woorden voor "road" kun je bedenken? Merriam-Webster heeft ook een goede thesaurus online. Of Google "het woord" en "synoniem."
 • Als je beter in songwriting, zal je beginnen om onbewust rijmpjes te maken in je hoofd als je op gaan over uw leven. Als je een slechte dag, zal dit probleem onbewust uitgegroeid tot het thema van wat je opschrijven. zul je beginnen met een lied onbewust te maken van dit.
 • Zorg ervoor dat uw nummer niet te repetitief. Niemand wil om te luisteren naar "Ik mis je vriendin" vier miljoen keer. Maar tegelijkertijd niet bang om een ​​lijn te herhalen.
 • Proberen te zijn inventief met je teksten - een aantal van de leukste nummers om naar te luisteren echt maffe teksten hebben.
 • Als u een onvoltooide lied, sla het op. U kunt een idee krijgen van de restjes, of als u veel van hen, kunt u ze combineren en schrijf een lied van te maken.
 • Wees niet bang. Songwriting is iets dat is leuk en een geweldige manier om je gevoelens eruit te komen.
 • Soms is het makkelijker om eerst een gedicht te schrijven, dan nemen de woorden van het gedicht in een lied.
 • Als je een slechte dag, je gevoelens uiten. In songwriting niets is waardeloos.
 • Vergeet niet dat er geen feitelijke regels voor songwriting gewoon gidsen, opzettelijk alleen om mee te beginnen, waar creativiteit kent geen grenzen.
 • Date je werk. Het zal gemakkelijker zijn om te vertellen hoe je je voelde toen je schrijven als je ooit gevraagd.
 • Ontslaan nooit een idee voor een nummer als "te dom". Veel van de beste nummers gaan over de meest bizarre onderwerpen.
 • Wees voorzichtig met wat je wilt doen in de songwriting.
 • Zorg ervoor dat u een potlood en papier bij je hebt te allen tijde. Je weet nooit wanneer een aantal goede ideeën kan pop in je hoofd. Het is ook goed om een ​​lied te schrijven notebook of misschien een bestand op uw computer te hebben. Dit helpt je je gedachten beter te organiseren.
 • Denken over het veranderen van de presentatie van uw teksten. Je hoeft niet altijd te zeggen wat je bedoelt in zeer duidelijke woorden.
 • Lees artikels en interviews van andere schrijvers.
 • Een goede tune is altijd een goede tune, wanneer iemand eindelijk het hoort. Sommige van de beste tunes zijn opgeschort voor de jaren voordat ze klaar waren en geregistreerd.
 • U kunt ook emoties of dingen die je deed in je leven te zien als er iets ergs is gebeurd in je leven kun je een droevig lied te schrijven. Het lied stemming hangt af van wat je wilt in het.
 • Laat het rekken zo lang als je het nodig hebt om. Probeer niet te haasten.
 • Als je niet kan denken buiten te gaan en na te denken over de natuur je kunt schrijven over dingen die je graag in de natuur! of kunt u denken aan het schrijven over het maken van de wereld een betere plek door te denken aan dingen die mensen nooit zouden doen in hun leven.
 • Het kan makkelijker zijn als je de teksten eerst schrijven, en daarna denken aan een titel dan. Op die manier zal je niet moeten streven om de teksten overeenkomen met de titel.
 • Schrijf de naam van het nummer eerst en zien wat ervan komt.
 • als je het een beetje moeilijk te nemen van de songteksten kun je gewoon kopiëren en plakken in een tekstverwerker pakket bijvoorbeeld Microsoft Word Application dan kunt u opslaan en print het uit als je wilt.
 • Persistent. Het vinden van inspiratie kan echt moeilijk, dus op de uitkijk voor nieuwe ideeën. U zult iets groots vinden als je gewoon blijven kijken!
 • Maak een ontwerp en dan moet je kijken naar wat je hebt gedaan en als je het niet bevalt verandert het tot een beetje. Als je niet kunt bedenken wat u kunt een vriend of iemand vragen!

Waarschuwingen

 • Niet constant rijm, tenzij dat is precies wat je bedoeld. Het goed is op een bepaald punt, maar te veel wordt vervelend, zoals hieronder te zien;
  • Voorbeeld: Mijn leven is verschrikkelijk en ik vind het verschrikkelijk, want ik liet mijn kat bij mijn oma's en ze wont mijn kat terug te geven dus wat ga ik doen ohhh yeahh... Wat moet ik doen? (Dat was slecht)
 • Niet plagiaat een lied iemand anders schreef of je in een aantal ernstige juridische problemen zou kunnen krijgen. Maar het is goed om een ​​stijl van teksten of muziek die je wilt halen. Dus als je van Katy Perry, schrijven pop als haar. Of als je van Taylor Swift, schrijven veel liefde liedjes.

Dingen die je nodig hebt

 • Potlood of pen
 • Een instrument - keyboard, gitaar, of wat je ook kunt spelen (optioneel maar aangeraden om bij de hand)
 • Papier of computer
 • U kunt ook gebruik maken van uw mobiele telefoon in het geval u niet in staat om een ​​pen te krijgen zijn op dat moment