Wkunl

Hoe je optredens voor je band te krijgen

OK, je hebt geweldig, een groot, en misschien zelfs een aantal grote. Waar zijn de enthousiaste fans? Als je gaat om het helemaal te maken in de muziek business, je hebt om live te spelen, en dat betekent dat je hebt om te krijgen. Gigging is de beste manier om je gehoord te krijgen en om het opbouwen van een fanbase. Maar hoe doe je bestellen? Verrassend, is het vrij gemakkelijk.

Stappen

Hoe je optredens voor je band te krijgen. Stuur uw demo en druk kit om potentieel.
Hoe je optredens voor je band te krijgen. Stuur uw demo en druk kit om potentieel.
 1. 1
  Maak een demo tape. Een demo is instrumenteel in het verkrijgen van je optredens. Deze dagen, een demo "tape" is meestal een, en het is soms gewoon een website met uw nummers op het. Hoeveel je ook echt afhankelijk van hoeveel je hebt: je kon zijn geheel album de moeite waard of zo weinig als drie of vier. Aangezien een demo is over het algemeen niet te koop, kunt u zich vrij om covers en originele materiaal bevatten voelen. Terwijl een goed opgenomen demo is beter dan een slecht stuk opgenomen, heeft een demo niet zo te zijn "radio-ready." In feite kan de opnamekwaliteit zijn vrij ruw, zolang de kwaliteit van uw songwriting en muzikaliteit is niet, en zolang de demo geeft de luisteraar een goed idee van wat je speelt en hoe goed je speelt. U kunt demo's opnemen op een, je pc, een digitale recorder, of zelfs een bandrecorder. Zorg ervoor dat de zang is duidelijk hoorbaar in de muziek. Dit zou kunnen betekenen het instellen van de zang van een paar extra inkepingen die je normaal niet zou doen. Iedereen luisteren naar uw muziek (vooral als u van plan op het passeren van de muziek op het etiket execs) zullen willen horen wat er gezegd wordt in je song.
 2. 2
  Labelen je demo. Venue managers en reservering agenten krijgen meestal een hoop demo's, en het is gemakkelijk om ze allemaal door elkaar te krijgen. Zelfs als iemand het wil je demo, zullen ze niet in staat zijn om u te boeken als ze niet kunnen achterhalen wie je bent, dus zorg ervoor dat je te schrijven of af te drukken band de naam 's en contactgegevens direct op de cd, evenals op de zaak of mouw.
 3. 3
  Maak een kit. Op zijn eenvoudigst, kan een persmap slechts een enkel vel worden papier, een meer uitbundige persmap kan een klein boekje te zijn. Uw persmap zal afhangen van uw budget en hoeveel u eigenlijk te zeggen hebben over je band. Op zijn minst moet er een persmap uw contactgegevens en een korte bevatten biografie die een beetje vertelt over de soort muziek je speelt, je invloeden, en uw ervaring. Je moet ook bevatten meestal een typische setlist, waaronder originelen en covers. Zie het als een. De zaal of boekingsagent zal willen weten, snel, wat je doet en waar je eerder hebt gespeeld. Goed, als je ze hebt, zijn ook een leuk idee, en duurder persmappen kunnen full-color 8X10. Als je positief krantenknipsels, ze zeker ook, maar zo niet, maak je geen zorgen over.
 4. 4
  Stuur uw demo en druk kit om potentieel. Bars, pubs, clubs, cafes, bibliotheken, boeren markten, beurzen, festivals, house feesten... Het maakt niet uit waar je woont, zijn er waarschijnlijk genoeg plaatsen om te spelen in uw stad of wijk. Als je nog nooit hebt gigged, daar beginnen. Kijk online voor potentiële locaties. Velen zullen hun boeking beleid laten zien of op zijn minst je vertellen hoe je je demo in te dienen. Bezoek locaties of bel ze en praat met de manager (of zelfs de barman ) en vragen of je je demo kan verlaten met hen. Stuur je demo en druk kit om zoveel mogelijk potentiële locaties mogelijk te maken.
  • Je kunt je demo overal sturen, maar het kan vrij duur krijgen, en u kunt vinden dat veel plaatsen zal gewoon niet jouw soort muziek boeken. Om te zien of een bepaalde locatie een goede pasvorm voor je zou zijn, kijk in uw lokale krant of entertainment papier en zien wat locaties zijn het boeken van bands of artiesten die dezelfde soort muziek je doet (deze papieren en hun online tegenhangers spelen zijn ook goed plaatsen om locaties die op zoek zijn naar artiesten vinden), of gewoon naar de locatie en zie voor jezelf. Wanneer zie je reclame voor een band die een stijl vergelijkbaar met de jouwe speelt, contact opnemen met de locatie waar die band speelt.
  • Wilt u misschien uw demo verzenden en druk kit om wat boeken agenten. Deze agenten - de goeden, tenminste - hebben veel contacten in de muziekwereld en kan shows voor u reserveren. In ruil daarvoor krijgen ze een percentage van de vergoeding van uw band of ze werken op een aantal andere betalingsregeling met u. Het hebben van een agent kan veel deuren voor u openen zonder het gedoe van het boeken van uw eigen optredens, maar het kan duur zijn, en sommige agenten zijn beter dan anderen, dus zorg ervoor dat je weet wat je aan begint.
  • Een andere optie waarbij het ​​internet zou zijn om een make Myspace pagina of om een web service te gebruiken om uw one-sheet huisvesten. Dit zijn geweldige manieren om je band te demonstreren.
 5. 5
  . Netwerk Je hebt misschien gehoord het gezegde, "Het is niet wat je weet, het is wie je kent." Nergens is dit meer waar dan in de entertainment business. Hoe meer contacten je hebt op podia en in banden, het meer optredens je bent waarschijnlijk te krijgen. Ga naar shows vaak, en spelen op geopend mics. Maak vrienden met andere muzikanten, en druk uw interesse in het spelen optredens. Muzikanten kunnen je tips geven over hoe je optredens komen geven zal zijn, zij zullen in staat zijn om u aan agenten of locatie managers introduceren, en ze kunnen je zelfs vragen om een ​​show te spelen met hen. Een geweldige manier om een ​​optreden te krijgen wanneer je begint te komen is om een ​​meer gevestigde artiest of band vragen of u kunt openen voor hen, vooral als je het gratis kunt doen. Dit maakt hun werk gemakkelijker, en helpt u een groter publiek te bereiken.
 6. 6
  Boeken zelf. Hebben moeite om een ​​gig? Doe je eigen show. U kunt een locatie huren of, beter nog, zet een gratis en plan uw eigen show. Doorgaans naar een self-made gig als dit te laten werken, moet je andere bands uitnodigen - hoe meer hoe beter. Op deze manier kunt u er zeker een redelijk goede opkomst. Terwijl zetten op je eigen show kan een goede optie zijn, het kan ook duur zijn, vooral als je naar een locatie te huren. Let op uw kosten en zorg ervoor dat het de moeite waard. Een andere optie als je in je tienerjaren of begin twintig en bereid om gratis te spelen is om te spelen bij een lokale tiener centrum. Deze zijn groot voor beginnende muzikanten, en vaak ook gastheer open mic avonden.
 7. 7
  Het promoten van uw optredens. Zodra je een gig, wilt u ervoor zorgen dat mensen opdagen. Niet geheel afhankelijk zijn van de locatie om reclame te maken voor jou. Ophangen van affiches, waarschuw dan uw fans, update uw website - doen wat nodig is om mensen te laten weten over het concert. Als mensen zien dat je kan brengen een heb je meer kans om terug te vroeg om opnieuw te spelen, en je bent meer kans om andere optredens te krijgen.
 8. 8
  Zetten op een goede show. Niets zal u meer optredens dan het nemen van elke gig serieus en zetten op grote shows.
  • Wees voorbereid. Natuurlijk wil je je muziek naar beneden, zodat je kunt spelen als een pro, maar je zult ook willen ervoor zorgen dat je klaar bent voor elke gig bent. Vinden zo veel mogelijk over de zaal: hoe groot de ruimte is, wat voor soort en de apparatuur die ze hebben, of ze hebben een gezonde persoon, etc. Op deze manier weet je als je nodig hebt om je eigen microfoons of breng versterkers, bijvoorbeeld, en je hebt een goed idee van wat te verwachten.
  • Wees professioneel. Muzikanten hebben een reputatie voor het zijn schilferige, maar je kunt niet veroorloven om onprofessioneel totdat je het groot hebt gemaakt (en zelfs dan kan het je in de problemen). Tonen altijd in voor een optreden, en te zien zijn op tijd. Beantwoord telefoontjes en e-mails onmiddellijk. Leef mee met de zorgen van de mensen die je boekt.
  • Heb je demo en persmap beschikbaar bij elk optreden dat je speelt. Als u het huis wiegde, misschien iemand in het publiek wilt u boeken op hun plaats naast. Wees klaar om hen een demo en persmap of op zijn minst een visitekaartje te geven.
 9. 9
  Uitbreiden van uw markt. Zodra je lokaal hebt vastgesteld gekregen, neem de show op de weg. Probeer aan te sluiten op een tour met een andere band - bij voorkeur een meer gevestigde een - of gewoon op zoek gaan naar locaties een beetje verder weg van huis. Zodra u een regionaal volgende te bouwen, je bent goed op uw weg naar een platencontract.
 10. 10
  Online te krijgen. Zet je muziek op online networking websites als Myspace, EchoBoost.com of PureVolume. Zorg ervoor dat je een goed netwerk / vriendschap base die zou je populair door ranking en luisteren naar uw muziek uitzien.
  • Hoewel het lijkt misschien niet een snelle manier om een ​​lokale gig land - als u contact met muziek weblogs die gespecialiseerd zijn in het soort muziek je band produceert, kunt u de juiste ondersteuning te vinden. Als u een ongewone of nieuwe klinkende act, probeer dan eerst blogs. Soms is een regionaal blog zal of de entertainment-pagina van een stad blog krijg je publiceerde. Deze pagina's hebben een ingebouwde fans die op zoek zijn naar nieuw materiaal. Sommige van de lezers hebben connecties.

Tips

 • Als je een verantwoordelijke vriend bereid op te treden als een "manager" laat ze - locaties willen weten dat ze altijd zullen te maken hebben met dezelfde persoon (niet de ene dag toen de zanger de volgende). Als die persoon toevallig erg knap en kan charme, vleien of hun weg naar de podia goede boeken, dan des te beter. Gebruik elk voordeel je kunt vinden!
 • Als algemene regel geldt, hoe meer nummers op uw demo, hoe beter. Een LP-lengte demo cd laat zien dat je genoeg materiaal en dat je serieus bent over het maken van muziek bent. Dat gezegd hebbende, de mensen die de boeken zijn meestal erg druk, en er is een goede kans dat ze zullen alleen luisteren naar een of twee nummers op de demo. Dit geldt vooral als ze niet van de muziek of denk niet dat het past bij hun behoeften, maar het is soms ook geldt zelfs als ze besluiten om u te boeken. Dit betekent dat elk nummer op de demo geweldig zou moeten zijn, omdat je niet weet welke ze eerst luisteren wel. Vul niet een demo met slordig materiaal alleen maar om het kijken meer indrukwekkend, en zorg ervoor dat het eerste nummer op de CD zullen hun sokken uit.
 • Wees bereid om te spelen voor weinig of geen geld in het begin, gewoon om wat exposure te krijgen. Zoek een plek die nog niet hebben werkende muzikanten spelen. Door het spelen voor weinig of geen geld zou je prijsonderbieding die muzikanten en het verminderen van de vraagprijs van entertainment in die locaties. Zodra u uw karbonades gepolijst, kunt u beginnen met spelen op vastgestelde plaatsen. Als je de mensen kunt laten zien dat je muziek goed is, aarzel dan niet om sterker koopjes maken als het gaat om geld. Door het spelen van gratis je de waarde van muziek voor alle andere muzikanten, inclusief uzelf verstoren.
 • Begin klein. Wanneer je begint, vrijwel elke gig is een goed optreden. House party? Ik neem het! Coffeehouse? Boek mij! Hoek van de straat? Waarom niet? Je krijgt het idee. Gewoon je muziek die er zijn.
 • Je moet echt een website of op zijn minst een webpagina waarop u een deel van uw liedjes en wat informatie over je band te zetten. Het is niet ongewoon voor agenten en locaties om een ​​link naar uw muziek in plaats van het hebben van je ze sturen een demo-cd, en op sommige plaatsen is het alleen mogelijk deze "virtuele demo's" te aanvaarden. Wat meer is, kan een website maken dat u er meer geloofwaardig als een serieuze performer, en het geeft je een manier om te laten fans weten over uw optredens. Zelfs een eenvoudige pagina op een sociale netwerksite of muziek site zal werken, net zo lang als je kunt e-mail iemand een link en ze kunnen op klikken om te luisteren naar uw muziek.
 • Indien mogelijk, probeer dan om een ​​relatie met de eigenaar van de locatie, of manager te bouwen. Terwijl sommige zijn meestal te druk om te voldoen aan met u in persoon, is het meestal nuttig als u stoppen door of bellen om te vragen als je ze je demo kan sturen. Dan, wanneer zij het ontvangen, kunnen ze je nog en meer kans om serieus te overwegen uw demo.
 • Het samenstellen van een demo en persmap kan lijken als een ontmoedigende taak, maar niet obsederen over. U wilt dat uw demo goed te zijn, maar het hoeft niet te professioneel worden opgenomen. U wilt dat uw persmap er goed uitzien, maar het hoeft niet om een ​​grote productie te zijn. U kunt geen optredens krijgen tot je beginnen met het verzenden spullen uit, dus gewoon doen.
 • Als je hebt een aantal goede video-opnames van je band live-spelen, voel je vrij om te zetten die op uw website. Maar natuurlijk, als het toont u krijgt uitgejouwd van het podium af, zet het niet op.

Waarschuwingen

 • Begrijp de aard van de locatie die u wilt afspelen. Hoek bars zal betalen meestal bands op basis van hun talent of hun vermogen om een ​​publiek te houden. Concert clubs betalen bands op basis van hun draw. Als je wilt spelen op een concert club ervoor te zorgen dat u in staat om fans mee te nemen naar uw shows bent.
 • Soms kan het betalen om echter hardnekkig te zijn, en een paar vriendelijke follow-up gesprekken kan helpen de jol. Als de locatie manager / promotor lijkt chagrijnig dan is het waarschijnlijk het beste om ze niet te storen (of misschien iemand anders om te proberen om te staken een rapport), maar als ze lijken gewoon druk of ongeorganiseerd dan af en toe een herinnering oproep kan geen kwaad.
 • Je krijgt niet elk optreden je wilt. In feite kan het een tijdje duren voordat je alle optredens. Soms komt het gewoon neer op geluk te breken in de scene. Neem het niet te hard, en volhouden. Blijf proberen en houd het maken van goede muziek, en mensen zullen luisteren.
 • Terwijl u kunt zeker follow-up met de zaal nadat je een demo hebt gestuurd, niet een plaag zijn. Begrijp dat mensen die belast zijn met boeken zijn meestal overspoeld met demo's, en ze zijn erg druk. Ergeren hen, en ze zijn niet van plan te willen werken met u.