Wkunl

Hoe maak je een dance muziek DJ met cds

"Dj" of "Disc Jockeys 'zijn mensen die muziek aan het publiek te spelen voor feesten, speciale evenementen, of gewoon leuk. Er zijn verschillende soorten DJ's, volgens de instelling, stijl en genre van de muziek die wordt afgespeeld. Deze gids zal mixen dansmuziek bespreken met cd-speler.

Stappen

Hoe maak je een dance muziek DJ met cds. Zorg ervoor dat je stak een stuk papier voor aanvragen.
Hoe maak je een dance muziek DJ met cds. Zorg ervoor dat je stak een stuk papier voor aanvragen.
 1. 1
  Zorg ervoor dat je stak een stuk papier voor aanvragen. Als mensen willen verzoeken te doen, zullen ze meestal alleen doen als er een stuk papier. U kunt dit bijvoorbeeld een bepaalde tijd te doen voordat je begint te spelen. Andere redenen voor het vel papier zijn dat mensen misschien te verlegen om de DJ te praten, of ze kunnen geen toegang tot het podium hebben om een ​​verzoek in te dienen. Als gevolg hiervan zullen er patroons boos over niet horen van het nummer dat ze willen. Dit is niet nodig als u niet van plan om verzoeken te nemen.
 2. 2
  Plan een "set" (een lijst met nummers worden gespeeld) voordat een voet in een DJ booth. Kiezen welke liedjes om te spelen en in welke volgorde. Nummers moeten worden gekozen door de Beats Per Minute (tempo), genre, en sleutel. Kies nummers die 'flow' goed samen. Song selectie moet worden gemaakt van een verzameling van muziek in hetzelfde genre of nauw verwante genres.
  • Je zou kunnen mengen een set volledig uit Tribal House titels of meng een reeks Classic House en New York House. Je moet echter niet mengen iets als huis met drum en bas.
 3. 3
  Plaats de eerste selectie en, eenvoudig genoeg, drukt u afspelen op de CD-speler, die zal uit hereon worden aangeduid als dek 1, om te beginnen met het spelen van het lied. Je moet ervoor zorgen dat het kanaal volume van deck 1 is ingeschakeld en de master volume op een comfortabel niveau. Als u gebruik maakt van de crossfader te waarborgen is het ofwel in het midden of helemaal naar deck 1.
 4. 4
  Plaats de volgende selectie in deck 2 (de andere cd-speler). Ervoor zorgen dat het kanaal volume van deck 2 is ofwel helemaal naar beneden of, indien het gebruik van de crossfader dat het allemaal de weg naar dek 1, en druk op play op het dek 2. Je zal in staat zijn om te horen van de muziek uit het dek 2 in uw koptelefoon, maar het moet niet te spelen op de luidsprekers. Dit is waar de 'vermenging' begint.
  • Opmerking: Als uw mixer heeft "cue" knoppen of schakelaars te zorgen dat ze worden ingedrukt of omgedraaid op voor de kanalen die u wilt horen in je koptelefoon.
 5. 5
  Luister naar een deel van de volgende track op deck 2, en proberen om het tempo te beoordelen en de pitch / tempo fader om de track te spelen op het dek 1 overeenkomen. Dit heet beat matching en het gaat om het waarborgen van de beat van deck 1 en deck 2 zijn precies dezelfde snelheid en rij. Hoe meer je vertrouwd te raken met het genre of de stijl van de muziek die u speelt, hoe makkelijker het zal worden.
 6. 6
  Start het nieuwe nummer in deck 2 over, en vind de ruwe locatie van het cue point. Een cue point is het exacte punt in de song die u wilt horen wanneer u op het spel. Over het algemeen zult u de eerste bass-drum kick als de cue point gebruiken. Meestal wordt dit gedaan door het indrukken van de cue-knop op de speler, en dan zoeken met de search knoppen of jog wheel tot je recht tegenover beer zijn. Wanneer u op de cue knop moet je een ritme hoor, zolang je het niet vasthouden.
 7. 7
  Nog steeds gebruik van uw hoofdtelefoon te garanderen je liedjes zijn perfect ritmisch afgestemd wanneer u op afspelen op deck 2. Om dit te doen mengen in alleen in je koptelefoon goed voordat u daadwerkelijk van plan om het naar de luidsprekers en zorgen het blijft op sloeg.
 8. 8
  Wacht tot het punt in de song te spelen aan dek 1 waarin je wilt beginnen met het mengen van het nummer op deck 2 in de mix. Op dit punt, druk spelen op het dek 2, hetzij met de crossfader op 50% (in het midden), of met de crossfader op deck 1, en het langzaam vanaf het dek 1 verplaatsen, naar het midden, en uiteindelijk helemaal naar deck 2, zodat alleen het nummer op deck 2 wordt in het mengsel van dat punt blijven. U kunt de verandering in het volume van de hoofdtelefoon niet hoort, zo veel dj's dragen hun hoofdtelefoons met een kant af van het oor, zodat ze kunnen horen wat er uit hun monitors, evenals wat er gaande is voordat de muziek verlaat de mixer.
  • Opmerking: het gebruik van de crossfader is niet noodzakelijk. U kunt ook mengen met behulp van de kanaal volumeniveaus en de crossfader volledig uit te schakelen.
  • De periode dat u toestaan ​​dat beide nummers tegelijk spelen voordat het snijden van de eerste track is volledig aan jou. Echter, de meeste dansmuziek gebouwd met een ~ 1 minuut intro en outro en en het moet veilig zijn om de intro van een nummer mixer over de outro van een ander voor de volle minuut te verlaten zonder zorgen over botsende zang of abrupte veranderingen. Dit zal komen met de praktijk en kennis van uw muziek.
 9. 9
  Blijven heen en weer schakelen tussen dekken. Er zijn veel "trucs" en technieken die niet in deze handleiding besproken hebben, want dit is gewoon een eenvoudige uitleg voor complete beginners, of mensen nieuwsgierig naar wat de heck dat groovy uitziende kerel in de DJ booth is zo gefocust op terwijl Hij is "in de mix."

Tips

 • Veel dj's kiezen om te komen met de afspeellijst van de bovenkant van hun hoofd voor een spontaan gevoel, vooral dj's met meer ervaring in het veld. Dit vereist ongelooflijk intieme kennis van iemands muziekcollectie, maar het maakt voor een set die het publiek beter past. Het wordt aanbevolen om een ​​afspeellijst voorbereid als je een beginner bent.
 • Houd een oor op de belangrijkste sprekers daadwerkelijk uitzenden van de muziek voor de massa. Uw hoofdtelefoon zijn het meest waarschijnlijk hoge-kwaliteit spul ontworpen om muziek te spelen duidelijk op elk niveau, maar het geluid dat je hoort in je 'telefoons doet het geluid afspelen op de luidsprekers niet vertegenwoordigen. Hetzelfde geldt stand monitors. Je zou kunnen horen van een fijn afgesteld symfonie van techno-hemel in je DJ-booth, en het publiek konden worden ontvangen van een oor-bashing, brain-splitsing trein wrak.
  • Een reeks van monitoren is vooral nuttig voor. Monitoren zijn speakers in de DJ-booth die hetzelfde als de sprekers op de dansvloer te spelen.
 • Zorg ervoor dat u uw apparatuur te testen voor een evenement. U wilt ervoor zorgen dat er niets mis mee. U wilt ook om vertrouwd te raken met de versnelling als het niet hetzelfde is als de spullen die je thuis hebt.
 • Bij het beoefenen, als uw mengpaneel kan, neem uw werk op een computer (GarageBand, Microsoft Sound Recorder, Ambrosia Software WireTap Pro, enz.) of door middel van een cassette-speler. Luister naar uw mixen te achterhalen wat werk nodig heeft, en zich richten op dat tijdens de volgende oefensessie. Zodra je denkt dat je bent goed genoeg, te plannen en op te nemen een uur durende mix, opnemen en branden op cd's (uw nieuw visitekaartje) voor promotionele doeleinden.
 • Niet starten van de dans met het volume heel luid. Begin met een normaal volume, en het vergroten van het op kleine stukjes tegelijk tot ongeveer halverwege de dans.
 • Niet alle dj-sets moeten worden gepland. Een geweldige DJ zal in staat zijn om hun publiek te lezen, om hun set op basis van de emotie en energie op de dansvloer te ontwikkelen. Tweak uw set gebaseerd op hoe mensen reageren op liedjes op bepaalde tijden van de nacht.

Waarschuwingen

 • Heb een boxed "DJ-pakket" onderschreven door een aantal grote namen DJ niet kopen. De spullen in er het meest-waarschijnlijke top-notch junk. Kijk voor arrangementen op muziekwinkels ("Koop 2 Numark Axis 9's, krijgen een Numark DM-10 2-kanaals DJ Mixer tegen halve prijs!"... Of iets dergelijks).
 • Als u de waarde van uw apparatuur, houdt het volume omlaag. De meeste luidsprekersysteem versterkers hebben ingebouwde overschrijft die een maximum stellen aan het volume. Echter, dit betekent niet dat je kunt gewoon blijven draaien van het volume, want dat zal een toenemende hoeveelheid vervorming veroorzaken en uw set zal verschrikkelijk klinken.
 • Als u uw gehoor waarderen, investeren in oordoppen! Er zijn bedrijven die zullen aangepaste vorm oordopjes van uw oor, en dit blok uit alle schadelijke frequenties uit het invoeren van uw oren en beschadiging van de haren binnen. Muziek met een hoog volume kan en zal uw gehoor beschadigen als het buiten je gehoor drempel! Immers, een goede DJ is iemand die niet doof.
 • Wees voorzichtig waar u uw drankje. Stel altijd uw drankje uit de buurt van uw DJ-apparatuur om schade door morsen te voorkomen.
 • Eigenlijk zelf de muziek die je zult spelen, of, op zijn minst, hebben het recht om in het openbaar te spelen. De RIAA mag niet het maken van zo groot van een ophef over Internet downloaden van muziek als ze ooit waren, maar als je gepakt spelen illegaal gekopieerde muziek, kan je je baan, je reputatie, je uitrusting, je muziek, en enige kans op verliezen het krijgen van een van die rug. Zelfs wettelijk gekopieerde muziek gespeeld zonder geldige licentie is een schending van het auteursrecht. Speel het gewoon veilig.
  • Opmerking: Als u het afspelen van een commerciële locatie, zoals een nachtclub moet u een performance licentie voor uw muziek of muziek die wordt verkocht aan dj's als "alleen promo 'of met een bijgeleverde prestatie-licentie hebben. Cd's die u gekocht van de cd-winkel in het winkelcentrum mogen niet worden gebruikt voor de uitvoering doeleinden.
 • Zorg ervoor dat het volume van je tracks is genivelleerd. Als het niet, zal het volume van de muziek anders zijn op elke song zijn, en het zal je kijkt als een slechte DJ, en je zal constant krijgt klachten over dat het niet luid genoeg, of te luid.
  • Gebruik de gain knoppen op het mengpaneel aan de individuele track aan te passen met fijnere precisie. Dat is waar ze voor zijn.

Dingen die je nodig hebt

 • Een goede selectie van cd's binnen dezelfde algemene genre van dansmuziek.
 • Een prestatie licentie voor uw muziek als het afspelen van een commerciële locatie.
 • 2 professionele DJ CD-spelers.
 • Een 2-kanaals DJ mixer.
 • Kwaliteit hoofdtelefoons (wat betekent dat ze niet vervormen bij hoge volumes. Dit zal u toelaten om te kunnen horen wat er speelt in de hoofdtelefoon net zo luid als wat momenteel speelt uit de luidsprekers).
  • "DJ Style" hoofdtelefoons zijn niet hetzelfde als "Pro DJ" hoofdtelefoon. Je zal moeten gaan naar een audio-winkel om een ​​goede koptelefoon, niet Wal-Mart of Best Buy vinden.
 • Een fatsoenlijke geluidsinstallatie inclusief luidsprekers, subwoofers, monitoren, en als de luidsprekers niet worden aangedreven een versterker.
 • De wens om te leren en te verbeteren (dit betekent ook opbouwende kritiek van anderen accepteren, want je kunt gebruiken om uw voordeel te leren ook). Een goede DJ is niet alleen de nummers goed te spelen, maar hij luistert goed ook.
 • Geduld en oefening.