Wkunl

Hoe te produceren en te schrijven dansmuziek

Krijg uw mooiste van schoenen op de dansvloer, omdat de nieuwste elektronische muziek komt eraan! Met deze gids leert u hoe u dansmuziek schrijven en produceren.

Stappen

Hoe te produceren en te schrijven dansmuziek. Beslissen wat voor soort muziek je wilt luisteren.
Hoe te produceren en te schrijven dansmuziek. Beslissen wat voor soort muziek je wilt luisteren.
 1. 1
  Beslissen wat voor soort muziek je wilt luisteren. De enige manier om dit te doen is om te luisteren naar een grote hoeveelheid verschillende muziek totdat u het geluid of de stijl die u het meest bevalt. De belangrijkste zijn Trance, House, Drum n Bass, Garage, Hip Hop, UK / Happy Hardcore en meer. en andere totaal verschillende vormen van sub genres. Niet worden beperkt door genres en hitlijsten op zoek naar nieuwe kunstenaars en experiment.
 2. 2
  Begin met je ritme. De beat houdt het lied samen en bepaalt hoe goed de muziek is. Om een ​​goede beat te maken, naar muziek luisteren dansen en proberen te halen uit de eigenschappen van enkel de drums. Dance muziek is bijna altijd in 4/4 zoals Galvanize van The Chemical Brothers waarin ze gooien in een 2/4 bar elke paar instrumentale maatregelen. Hi hat klinkt goed met rechte achtste noten of zestienden. Snare drum wordt gebruikt om accent en syncoperen de beat. Proberen om elektronische snare te gebruiken en blijf weg van de klappen, want dat wordt veel gebruikt in de hip-hop.
 3. 3
  Bedenken de bassline. Dansmuziek is gebaseerd op herhaling en begint meestal met het catchy bassline. De bassline kan ook een ritme op een akkoordenschema dat u te maken.
 4. 4
  Begin gelaagdheid. Hoe verder je vordert in het lied de meer actie er moet worden. Meestal een aantal lagen zijn ritmes op het akkoordenschema, anderen zijn dezelfde noot of riff gespeeld over en ondanks de progressie.
 5. 5
  Luister naar hoe de muziek klinkt. Als er iets niet goed klinkt dan is het aan jou om erachter te komen waarom het niet juist klinkt. Alle muziek is gebaseerd op de theorie en dezelfde theorie is meer dan 400 jaar geleden gebruikt. De reden om de theorie te bestuderen is om te leren over wat muzikanten uit het verleden ontdekt door zelf.
 6. 6
  Nadat je het gevoel dat je een koele klinkende lied dan werken aan een verandering midways door het lied. U kunt zich de drums en bas om een ​​string riff verlaten of u kunt een koele ritme spel alleen. Ook kunt u stijlen volledig veranderen. Zoals ik al eerder vermeld is dit je song. Je moet de creatieve ene.
 7. 7
  Maak teksten als je ervoor kiest om. Luister naar uw favoriete dance songs. Misschien wilt u rap of maak twee lijnen die rijmen en klinken cool om te herhalen in bepaalde delen van de song. Ook kunt u het te maken in een rots formaat met een couplet en een refrein. Ten slotte kunt u van uw 40 jaar oude kinderliedjes of favoriete gedicht van Robert Frost en lezen of zingen! Het is aan jou.
 8. 8
  Produceert het lied. Iemand vinden die de muziek kan opnemen of krijgen op een computer, tenzij je het zelf kunt doen. Dan maak laatste hand voor het geval er een aantal storingen. Dan kunt u een officieel platenlabel te krijgen door het sturen van een aantal demo's van nummers te geven aan hen. Je nodig hebt om de zakelijke kant van muziek om succesvol te leren, dus check de externe links.

Tips

 • Wees geduldig. Stap op weg naar een kwalitatief eindproduct gebeurt geleidelijk, en meestal niet voorkomen in een korte tijdspanne. Zijnde betrokken bij andere activiteiten buiten de productiefase vaak helpt bij het vermijden van "writer's block" de gevreesde.
 • Hebben anderen luisteren naar uw muziek en bieden hun mening en kritiek. Personen die zijn muzikaal-opgeleid zal bieden meestal de meest waardevolle adviezen.
 • Wees creatief en geloof in jezelf! Iedereen kan een nummer te schrijven, het duurt gewoon oefening en tijd om beter te worden op het zoals het hoort met een skill!
 • Zorg ervoor dat u iets meer dan uw fabriek luidsprekers van de computer om uw nummers te schrijven. Meestal zelfs een paar oordopjes hebben een breder scala van geluid en laat je de verhouding van lage tot hoge tonen geluiden juist in te schatten.
 • Kritiek en lof zijn beide waardevol bij de beoordeling van de sterke en zwakke punten van een muziekstuk.

Waarschuwingen

 • Geef niet op. Wat je ook doet, geef niet op. Muziek vereist perfectie en elke fout moet worden overgedaan, zodat het kan dagen of weken duren om het verslag-waardig te krijgen.

Dingen die je nodig hebt

 • Keyboard (hetzij standaard PC of MIDI)
 • Recorder of fluit
 • Computer
 • Software (samples / VSTS, componeren toepassing)
 • Menger