Wkunl

Hoe te drum and bass schrijven

Een eenvoudige gids voor het bouwen van een D & B tune. Hoe de beats te bouwen, hoe je de bas te bouwen.

Stappen

Hoe te drum and bass schrijven. Stel het tempo (snelheid) van uw sequencer om 170 - 180.
Hoe te drum and bass schrijven. Stel het tempo (snelheid) van uw sequencer om 170 - 180.

Beats en drums

 1. 1
  Stel het tempo (snelheid) van uw sequencer om 170 - 180. Dit is ongeveer de gewenste snelheid voor DnB.
 2. 2
  Ervan uitgaande dat je een 4/4 bar van muziek, de gevoeligheid van uw sequencer / drum machine (i. E. Reason, Logic Audio) aan te passen naar 16. Dit betekent dat elke "slag" in de bar (dwz waar u rekenen 1-2-3-4) wordt onderverdeeld in 4 stukken. Schrijf een Bass (Kick) trommel op de eerste en elfde tel binnen de bar. Als je speelt je melodie, zal je een "gesyncopeerde" drum beat hebben, dwz de drums zal niet precies vallen op de "1-2-3-4 -" we eerder hebben besproken, maar op de 1 en tussen de 3-4 verslaan. Op zijn eigen deze niet te ritmisch klinken, dus, moeten we iets anders.
 3. 3
  Voeg een "valstrik" of soortgelijk geluid (hoge hoeden kan werken, controleer je soundbank voor een geluid dat u wilt-maar het moet tonaal hoger zijn dan de bass drum zijn). Voeg deze beat naar de vijfde en dertiende vijfde> tel van de maat. Geluid - Dit moet de vertrouwde DnB "Tick --- Bang --- TickBang" geven. Dit is de basis breakbeat voor DnB (bij deze snelheid) en Hip Hop bij lagere snelheden.
 4. 4
  Bouwen op de top van de beat. Zo kon men hihats voegen over de 1-3-5-7 enz. (om de andere 16 beat) van de bar, of je kan een strik rond de 7e beat, of een schop in de 14e sloeg toe. Dat is voor u om te ontdekken-dit is een van de gebieden waar de creativiteit komt binnen..
 5. 5
  Voeg wat afwisseling. Een lied met een eenvoudige bar lus gaat saaie machtige snel te krijgen, dus je moet de drums een beetje variëren. Echter, dit betekent niet alleen veranderen ze bar na bar-dit zou de structuur van de melodie (een essentieel ingrediënt in DnB) verliezen. Om verandering toe, maar houd structuur, moet u uw wijzigingen te herhalen over een "phrase". In dit geval een "uitdrukking" is een reeks van 4, 16 of 32 bars. Voor basis Hardstep a la Roni Size / algemeen club DnB, verandert de drums elke bar voor 4 bars, herhaal dan nogmaals. Dit moet complex genoeg om het nummer uit klinkende saai voor nu te stoppen, maar je zal moeten denken aan weer aan het veranderen de drums, later in het nummer (weer in een 4-8-16-32-64-128 etc etc bar zinsnede - vergeet niet, het is hoe het klinkt dat telt, niet hoe wiskundige het is Dit zijn richtlijnen, die, bij gelegenheid, zijn gemaakt om gebroken te worden, nadat je ze onder de knie hebt)... Als u wilt dat een meer complexe (zoals ooit werd genoemd "intelligente DnB") beat, moet je streven naar een 16 bar progressie te gebruiken, of als u uitzonderlijk zijn, 32 (luister naar Paradox - een DJ's nachtmerrie, briljante muziek, onmogelijk te mengen ).
 6. 6
  Voor meer variatie: Als uw sequencer laat je, probeer dan het bewerken van de 'snelheid' van een aantal van de drum noten, zodat ze niet allemaal dezelfde luidheid. Ook proberen te "breken" de beat aan het eind van zinnen door iets anders in de laatste balk van de drums doet - verandert het patroon een of andere manier - te laten vallen aantekeningen, notities toe te voegen, verandert de notitie locaties.

Bas

De bas (experimenteren met verschillende golfvormen) kan worden geregeld via een enkele bar of kunnen worden gespeeld over de progressie / zin (dat wil zeggen de bovengenoemde 4/8/16 bar sequence).

 1. 1
  Overweeg het gebruik van de bas in combinatie met de grote trom. Als je dat niet doet, kan je de beat van het nummer (hoewel dit kan klinken zeer goed als het goed gedaan) verwarren.
 2. 2
  Als je speelt de bas over de progressie, hebben het herhalen om, bijvoorbeeld, 4 bars, en dan een verandering op de 13e-16e BAR (niet te verwarren met de (16ths van een balk onder drums hierboven). Dit zal het een beetje variatie te geven en geven enkele "flow" om uw muziek. Alle goed wordt, krijgt u een functionele, zo niet een beetje saai, drum en bas tune hebben.
 3. 3
  Maken het tot een volledige stuk door het hele bovengenoemde proces en maken een aantal verschillende secties van de melodie die je bij elkaar past (na de 16/32/64 patroon hierboven). Dit geeft je een gevarieerd deuntje dat een beetje meer compleet moeten klinken geven.
 4. 4
  Breng de hele tune samen. U kunt dit doen op een aantal manieren, kunt u gebruik maken van zang en voeg dat dan wat je al hebt gedaan, je kunt gebruik maken van een aantal atmosferische pads te laten klinken een beetje modern en trancy. U kunt verkeer geluiden toe te voegen of te spreken om verschillende sferen te geven, etc. Echt de hemel (wat betekent dat je verbeelding) is de grens hier. DnB is gek experimenteel, dus alles gaat met geluiden. Denk vet. Denk aan uw lied als een verhaal. Wat probeer je over te brengen? De drukte van de stad? Boze chauffeurs? Vogels migreren zuiden voor de winter? Wat dan ook, gewoon proberen om te visualiseren wat je probeert te vangen in je geest en voeg vervolgens een aantal effecten die u denkt zou passen dat. Kunt u vinden dat het houdt je meer gericht op een "thema" voor uw nummer en helpt met het houden u op het goede spoor.