Wkunl

Hoe je onderdelen voor het bouwen van een computer te kiezen

Heb je krachtige computer die alles wat je zou verwachten van een super computer te doen kunnen doen gezien? Heb je wilde een spel te spelen, maar de computer kan niet draaien? Nou het is tijd dat u een computer. Computer bedrijven verkopen pre-built systemen, maar ze zijn duurder en vaak minder krachtig dan een op maat gebouwde computer. Door het maken van uw eigen bespaart u geld, krijgen een nieuwe en waardevolle vaardigheid die je zelfs kunt gebruiken om je vrienden te imponeren.

Stappen

Hoe je onderdelen voor het bouwen van een computer te kiezen. Een overzicht van de voordelen die je zoekt van het bouwen van uw eigen computer.
Hoe je onderdelen voor het bouwen van een computer te kiezen. Een overzicht van de voordelen die je zoekt van het bouwen van uw eigen computer.
 1. 1
  Een overzicht van de voordelen die je zoekt van het bouwen van uw eigen computer. Verschillende configuraties passen verschillende doeleinden. De financiële consequenties van het kiezen tussen deze toepassingen zijn enorm. Een goedkope computer op het werk zou kunnen kosten slechts twee of drie honderd dollar. Een server kan bereiken tienduizenden dollars. Neem het advies van ervaren gebruikers op uw vakgebied. Besteed niet meer dan nodig is voor uw verbruik. Negeer verkopers of anderen die smeek u om geld te verspillen aan onnodige upgrades.
  • Basissysteem. Niets bijzonders, gewoon een aantal goede onderdelen uit massief merken.
  • Home-systeem. Vooral meer RAM en een dual-core processor, zodat iedereen kan multi-tasken.
  • Rig van een gamer. Je zult een moordenaar ATI of nVidia grafische kaart van een goed vertrouwde leverancier, een dual-core processor of quad-core processor (sommige software wordt verzorgd aan een bepaalde CPU opgezet, in het algemeen, hoewel het meer cores, hoe beter.) Nodig, snelle RAM (goede kwaliteit RAM is erg belangrijk), en als je wilt laadtijden sneller, een goede SATA harde schijf zijn.
  • Muziek geluid mixen / produceren. Kies een goed ontvangen, niet-geïntegreerde geluidskaart, zoals uit de X-Fi-of Audigy-serie, een behoorlijke hoeveelheid RAM, en een fatsoenlijke processor.
  • Video editing suite. Kies een grafische kaart goed genoeg bij renderen wat je nodig hebt gedaan (deze kaarten kan niet hetzelfde zijn als gaming-kaarten ATI heeft een RAGE serie gericht op de professionele render markt die meer geschikt zijn om deze taken;. NVidia heeft zijn Quadro range). Een quad-core processor wordt voorgesteld voor multithreated codecs. Een grote harde schijf nodig zal zijn, en meerdere terabytes als je veel video-editing, vandaar RAID HDD opstellingen zijn gemeenschappelijk.
  • Server systeem. Niet heel erg nodig als het een dedicated systeem. Een oude computer of een basissysteem met meer harde schijven zal het goed doen. Als uw server gaat worden het uitvoeren van complexe taken (zoals het gebruik van de programmeertaal PHP of hosten van een spel), zal het zo sterk van een processor nodig en zo zoveel mogelijk RAM, en een Gigabit Ethernet-poort uitgaande communicatie naar andere computers via LAN. De snelheid en het type van RAM er niet toe doen. U zult minstens een grote harde schijf nodig. Een TB (terabyte) harde schijf zou een goede keuze te zijn. De snelheid van de harde schijf niet veel uit, ook niet. Meerdere stations is een goede upgrade, echter, voor als je het hosten meerdere grootschalige locaties, voor een harde schijf kan spinnen als de andere niet.
 2. 2
  Selecteer uw moederbord en je CPU (central processing unit) tegelijk. De uitwisseling tussen de CPU en moederbord is de naam van de socket. Sockets specifiek niet alleen de CPU merk, maar ook de stand en de architectuur van de CPU. Socket informatie is direct beschikbaar op elke CPU-spec sheet. Naast het selecteren van de juiste ingang, geavanceerde bouwers vaak doen onderzoek naar de best beschikbare chipset. Vaak is er niet veel van een keuze van chipsets eens een CPU is geselecteerd (u kunt altijd van gedachten veranderen! Vergeet niet om te beslissen over al uw onderdelen voor de aankoop van een van hen!). Mainstream CPU's zijn ofwel AMD of Intel. Moederborden openlijk adverteren wat de CPU ze ondersteunen en de sockets ondersteund.
 3. 3
  Moederborden ook mager in de richting van het ondersteunen van een videokaart fabrikant of een ander. Voor een single-card setup, moet elk moederbord werkt: bijna alle moederborden en kaarten delen de gemeenschappelijke "PCI Express" (PCIe) x16 (volledige lengte PCIe slot) interface. Voor multi-card parallelle grafische verwerking, zult u een moederbord met meerdere PCIe x16 slots en "SLI" compatibiliteit met nVidia (GeForce) kaarten, of "Crossfire" compatibiliteit voor ATI (Radeon) kaarten nodig plus, uiteraard, de meerdere, algemeen matching, SLI of Crossfire compatible kaarten.
 4. 4
  Selecteer uw zaak. Het verdient de voorkeur dat u een aluminium behuizing krijgen, omdat het warmte afgevoerd. De meeste zijn voorzien van een ventilator en voeding. Kijk voor een zaak met ofwel dual 80mm fans of een 120mm fan. Als de jouwe komt niet met een voeding of als uw huidige men niet goed is dan een krijgen. Als je extreme grafische kaarten te krijgen dan een voeding met extra elektrische hulpstukken voor randapparatuur.
  • Elk geval en moeder bord heeft een form factor die de grootte van de zaak en het moederbord. De vormfactoren van beide moeten overeenkomen om voor hen te passen. Zorg ervoor dat er matching of hoger aantal sleuven op het geval dan zijn er de moederbord, als er meer kaartsleuven op je moederbord dan uw zaak dan bent u het beperken van de prestaties.
  • Gevallen komen in verschillende maten. SFF (Small Form Factor) gevallen zijn draagbaar klein en zijn de enige gevallen met geïntegreerde moederborden. Er zijn andere maten variërend van mini tot full tower. Als u ervoor kiest om kleine zaken krijgen dan doe er niet echt krachtig apparatuur erin, of het zal oververhit raken.
 5. 5
  Select RAM (Random Access Memory). Dit moet je moederborden kloksnelheid overeenkomen (Intel moederborden variëren van 667 MHz op de lage kant naar 1333MHz aan de hoge kant, terwijl AMD moederborden clock 533MHz tot 667MHz). DDR3 is de meest voorkomende. Een Vista-systeem moet ten minste 1 GB RAM, 2GB en heeft de voorkeur. 4 tot 8 GB is de typische limiet van RAM een moederbord kan aanpakken.
  • Indien u wenst te installeren boven de 4 GB, dan moet je een 64-bit besturingssysteem om alle RAM die je hebt geïnstalleerd gebruiken krijgen.
 6. 6
  Selecteer harde schijven. Dit is waar de informatie op uw computer wordt opgeslagen. De meeste computers op zijn minst te houden 80GB, maar op Newegg.com (link hieronder) kunt u een SATA 500 GB harde schijf voor 75€ te installeren en je normaal krijgt een GB voor minder dan een kwart.
  • Er zijn twee typen interface voor harde schijven:
   • IDE (ook bekend als PATA). Langzamer en vervangen interface. Kabels plat zijn en zijn lang in de breedte, belemmeren luchtstroom. Echter, afgeronde IDE-kabels zijn verkrijgbaar.
   • SATA. De huidige en sneller is. Het is kabels zijn veel kleiner dan IDE kabels verbetering luchtstroom.
  • Harde schijven draaien een andere RPM's, en dit is een fatsoenlijke indicator van de prestaties. Een hogere RPM schijf zal sneller informatie vinden. Alsook, op zoek naar een cache (RAM op een harde schijf die vaak geraadpleegde informatie opslaat) van ten minste 8 MB ​​(16 MB is beter).
  • Nieuwere moederborden ondersteunen ook RAID (Redundant Array of goedkope schijven) die het mogelijk maakt meerdere, lagere kosten harde schijven om te functioneren als een geheel. Hitachi en Seagate zijn beide zeer gewaardeerde merken.
  • U kunt ook gaan voor SSD (solid state drives). Ze zijn vrij duur en niet veel capaciteit hebben, maar zijn heel veel sneller dan normale harde schijven.
 7. 7
  Selecteer een optisch schijfstation. Dit is waar uw CD's / DVD's te gaan. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen die bij je past.
  • Bijna alle nieuwe DVD-schrijvers kunnen CD-R's te maken, dus op zoek naar zowel een dual brander set-up of een brander en lezer set-up.
  • Woonkamer computers kunnen ook overwegen een Blu-ray drive. Wees je bewust van eventuele problemen, zoals HDCP voldoen, zodat de video en audio kwaliteit niet zal worden beïnvloed en op z'n maximum.
  • Lite-on, Sony, LG en Plextor zijn goede fabrikanten.
  • Als u gaat rippen van muziek-cd's, zijn best om een ​​station dat uitstekende foutcorrectie-mogelijkheden krijgen. Als je zult testen CDs / DVDs voor kwaliteitsproblemen (C1/C2 fouten, jitter), zul je moeten weten wat testen beschikt de drive kan ondersteunen.
 8. 8
  Kies een OS (besturingssysteem).
  • Op een begroting, moet Windows XP Home en Vista Basic voldoen aan de meeste gebruikers. Ubuntu is gratis, en het is een versie van Linux, maar het vereist enige technische kennis (Als je niet weet wat een ISO of opdrachtprompt is dan Linux is niet voor jou).
  • Voor een zakelijke omgeving, XP Pro en Vista Business zijn de OS van keuze. Red Hat Linux is ook een goede keuze.
  • Vista Premium en Ultimate, evenals XP Media Center Edition hebben alle media center software en zijn ideaal voor de woonkamer computers
  • Bijna elke versie van zal draaien op standaard hardware. Linux is groot en vrij, maar mag meer aandacht moet installeren en configureren. Maar het bouwen van machine uit stukken geeft je grote kans om het te controleren lijst van ondersteunde hardware en er zeker van zijn dat uw apparaten (vooral videokaarten) zal werken.
  • Mac OS X is beschikbaar op Apple computers en Hackintoshes. Het is mogelijk om te installeren en draaien van Mac OS op standaard PC hardware, omdat Apple is nu met behulp van Intel-processors, maar het is in strijd met de EULA te doen als Apple houdt niet van haar software op een niet-Apple hardware worden geïnstalleerd.

Tips

 • De kwaliteit en de prijs van een component zijn vaak gekoppeld bij het vergelijken component ene merk naar een ander merk onderdeel van dezelfde specs. Maak een beslissing te nemen op basis van de reputatie van het merk, de kwaliteit van hun steun (RMA-proces), en online reviews. Neem geen genoegen met een component van sub-par betrouwbaarheid alleen maar om een ​​paar dollars te besparen. De grootste verschillen in de prijs komen van het niveau van de technologie van elke component. Bijvoorbeeld, Core 2 Duo verzen Core 2 Quad.
 • Er zijn drie-interface slots een grafische kaart kan passen in:
  • PCI (perifere kaartsleuf) (langzaamste en verouderde)
  • AGP (geavanceerde grafische poort) (reeds achterhaald door PCIe)
  • PCI Express x16 (de snelste en meest voorkomende).
 • Het kiezen van je eigen geluidskaart en videokaart zal de computer de prestaties te verbeteren door een kleine mate door het verlichten van de CPU (Central Processing Unit) van de werkzaamheden aan graphics met de videokaart GPU en de geluidskaart sound chip.
 • Diskettes zijn achterhaald. Wanneer u een krachtige machine te bouwen het laatste wat je nodig hebt is een andere warmtebron. Hier krijg je een flash drive, ze zijn kleiner en ze passen in uw USB-poort. De meeste MP3-spelers en iPods kunnen worden geconfigureerd tot flash drives en nog steeds muziek af te spelen.
  • Als u nog steeds aandringen op het gebruik van de floppy drive-interface, floppy emulators bestaan, waar u kunt opslaan diskette images op een flash drive en selecteer ze en de emulator zal laden ze alsof het beeld was een echte floppy. Dit kan enige oefening om ze effectief te gebruiken.
 • De juridische retail Windows-versie voor een aangepaste machine kan duurder zijn dan het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem krijg je in de computer van de winkel te zijn. Een alternatief hiervoor is om in aanmerking te kopen en op een OEM versie van de software. U kunt OEM-versies van Windows op de meeste online retailers. U moet een "vaste component" (harde schijf, moederbord, processor) te kopen aanmerking te komen voor dit type vergunning. Het zal meestal kost minder dan de helft zoveel als een retail licentie, ten koste van de after-sales ondersteuning van Microsoft. Echter, sommige mensen beweren dat dit geen probleem is, gezien de grote schaal steun beschikbaar via een online zoekopdracht.
 • Raadpleeg de vele forums op het web voor mensen die genieten van het opbouwen van hun eigen computersystemen. Posten wat je van plan bent op het bouwen, en vraag om suggesties. Veel mensen op forums zijn meer dan bereid om ervoor te zorgen dat u hebt gekozen onderdelen die goed zijn, en dat de totale computer zal werken. Hier zijn een aantal forums:

Waarschuwingen

 • Weet echt krachtige componenten niet in kleine gevallen voor ze oververhit raken en mislukken.
 • Voordat u een van de hardware, zorg ervoor dat u uzelf te ontdoen van statische elektriciteit door het aanraken van het metalen chassis van de computer of een ander groot metalen voorwerp. U kunt ook de aankoop van anti-statische polsbanden.
 • Probeer niet om een ​​exemplaar van Windows of een ander soort software bootleg.
  • Non-Genuine exemplaren van Windows niet in aanmerking komen voor bepaalde beveiligingsupdates te ontvangen.
  • Er is een goede kans op het krijgen van getroffen door de Windows Genuine Advantage nagware, die zal veranderen het behang zwarte elk uur (ook als u het te herstellen) en nag je totdat je een licentie product key te activeren.
  • Ook is het technisch gezien illegaal om dat te doen in de meeste landen, zoals Groot-Brittannië, de VS en China.
  • De (illegale) software wordt gebruikt om het hoofdprogramma te kraken kan uw computer infecteren met een Trojaans paard of een virus.
 • Als je dit zelf bouwen dan moet je extra zorg dat u NIET de stekker in het stopcontact totdat u klaar bent om deze in te schakelen zijn rekening.
 • De meeste gevallen hebben scherpe randen die snijden, krijgen de gevallen die zijn bedoeld om te worden gewerkt dat gladde randen hebben.

Dingen die je nodig hebt

 • Moederbord - Het moederbord is eigenlijk de computer. Zonder dat er niets gebeurt. Alles verbindt in het moederbord, waardoor het echt belangrijk maakt. Moderne borden bevatten PCI-Express (PCI-E) slots die veel sneller dan de oude PCI zijn. Moederbord makers lijst compatibele CPU en geheugen producten online. Lees ze voordat u uw CPU en geheugen selecties. Je zou willen kijken naar de processor en het moederbord op hetzelfde moment. Zorg ervoor dat uw moederbord heeft genoeg USB poorten voor al uw randapparatuur. Hoewel de prestaties grafiek staten MicroATX als de laagste prestaties moederbord, dat is niet altijd waar. Hoewel de MicroATX form factor heeft minder uitbreidingssloten, het is vaak vergelijkbaar in prestaties met zijn grotere neven. Het is inderdaad mogelijk om een ​​MicroATX systeem dat hoge prestaties en betrouwbaarheid heeft creëren.
 • Processor (CPU) - Dit is het zaak dat de computer run maakt, het doet alles uit het draaien van een spel om het toevoegen van 2 +2. Er is niet veel om over na te denken in een CPU, maar er is een belangrijke beslissing. Intel of AMD. Tot voor kort, AMD toonde betere resultaten bij games en desktop computers, en Intel had betere lineaire snelheden voor data-kraken. Sinds de release van de Intel Core 2 Duo-processor lijn, echter, is dit veranderd. In de sweet spot voor gaming prestaties, zou AMD zijn concurrerend door aanzienlijk lagere prijzen voor de Athlon 64 X2 of Athlon 64 FX-62. Echter, zal ofwel een Core 2 Duo of een Athlon vullen uw behoeften, zolang je een processor te kopen van beide lijnen die krachtig genoeg is voor uw behoeften.
  • AMD CPU's over het algemeen ondersteunen de random-hardware-error-correctie functie van ECC RAM, zolang ze worden gebruikt met een geschikt moederbord (check voor "ECC support"), een functie die Intel verwijdert vaak van alles behalve zijn dure server- versie chips. Dit kan de frequentie van ongevallen en beschadiging van gegevens, die niet erg gebruikelijk zou zijn, zelfs zonder het te verlagen.
 • Voeding - Focus op de computer is de voeding zelf, die stroom levert aan de componenten. Voedingen worden vooral beoordeeld door hun vermogen in watt. Watts, echter niet alles. Een goede kwaliteit 400 watt voeding van een gerenommeerde fabrikant zal in het algemeen een veel betere keuze dan een generieke 550 watt unit. Als je een zaak te krijgen met de voeding opgenomen, dan is er vaak veel je zorgen te maken over. Antec maakt over het algemeen goede kwaliteit gevallen en voedingen. Als u op zoek bent naar een gaming rig te maken dan moet je ook kijken naar hoeveel stroom uw videokaart zal trekken, zowel versterkers en watt. Andere goede merken zijn onder andere FPS Fortron, Seasonic, sommige Thermaltake (Purepower en Toughpower lijnen), en alle PC Power & Cooling. Veel van de huidige voedingen hebben 2 of meer 12-Volt rails, dat is waar een videokaart haalt zijn kracht. Dit verdeelt de totale beschikbare versterkers en watts gelijkmatig tussen deze. Sommige high-end video kaarten zullen meer moeten ampère of watt dan een enkel een van deze rails kan bieden, zodat kan het van belang zijn om een ​​enkele 12Volt rail voeding krijgen te trekken. Zeker om te controleren of de stroomvoorziening die u wilt heeft ook de juiste aansluitingen voor de nieuwere videokaarten.
 • Harde schijf - De harde schijf slaat alles wat je nodig hebt: het besturingssysteem en alle andere gegevens die je op je computer. De enige criteria voor uw harde schijf is de capaciteit en type. SATA is een industrie standaard nu, en biedt een hogere burst lees-en schrijfsnelheden dan IDE. De SATA-standaard gebruikt ook kleinere seriële kabels, in plaats van brede parallelle lint kabels. Alle nieuwe moederborden zijn compatibel met SATA harde schijven. Als u wilt RAID gebruiken, zorgen voor je moederbord dit ondersteunt. Controleer uw moederbord handleiding online voor de aankoop. RAID is vaak niet de moeite waard. Er zijn veel verschillende normen van RAID, schetsen hieronder.
 • RAID - RAID staat voor Redundant Array of Independent Disks. Er zijn vele normen van RAID. De meest voorkomende drie zijn RAID 0, RAID 1 en RAID 5. RAID 0 is niet-redundante (en dus een defecte schijf vernietigt doorgaans alle gegevens in de array) en biedt meestal twee of meer van de bandbreedte en de verhoogde lees-en schrijfsnelheden. RAID 0 kan ook worden gebruikt door meer dan twee harde schijven. RAID 1 is overbodig (en dus een defecte schijf wordt ondersteund door de andere schijf - zodat u goede beveiliging van gegevens), maar de prestaties is in principe hetzelfde als een enkele harde schijf. U kunt alleen gebruik maken van twee harde schijven in RAID 1. RAID 5 is een multi-schijfconfiguratie, waarbij elke harde schijf een overlappend gedeelte van de gegevens opslaat. Een typische manier om erachter te komen opslag is de totale capaciteit van alle harde schijven, minus de capaciteit een harde schijf. Bijvoorbeeld, als je vier 500GB harde schijven, zal uw totale opslag zijn 1500GB. Elke harde schijf zal houden 1/3 van de gegevens, zodat een defecte schijf zal niet de gegevens in de array te vernietigen. Je nodig hebt om harde schijven die alle zijn vervaardigd door hetzelfde bedrijf en dezelfde capaciteit gebruiken. Seagate heeft meestal goede kwaliteit harde schijven. Meest voorkomende advies voor dit verblijf bij naam merken, zoals Seagate, Western Digital en Samsung.
 • Ram / memory - Aangezien de harde schijf is te traag om informatie te geven aan een snelheid van de processor gebruikt, veel informatie moet worden opgeslagen op een plaats waar het snel kan worden geraadpleegd. Dit is waar het RAM komt inch is echter geen vervanging voor een harde schijf, omdat het geen permanente geheugen. Soms meer is beter dan sneller, afhankelijk van welke applicaties u wilt gebruiken. RAM keuze is afhankelijk van het moederbord. Ga met een stok van 512 MB DDR of DDR2 (afhankelijk van het moederbord) RAM als het absolute minimum, maar voor iets anders dan kantoortoepassingen, zul je op zijn minst 1GB willen. Installeer minstens 512 MB per processorkern en stok met meer gevestigde merken, zoals Crucial, Corsair en Kingston.
 • Extra stations - In aanvulling op de harde schijf, kunt u ook wilt naar een cd / dvd-drive te kopen. De cd / dvd-station (optische drive) is een belangrijke verwijderbare media aandrijving voor CD's of DVD's. Ze zijn goedkoop (15€ voor een basis-DVD lezer of 25 -35€ voor een basis-dvd-brander) en eenvoudig te installeren. Alles wat je moet overwegen is of het brandt cd's of niet, en of het leest / schrijft DVD's. De meest "valide" cd / dvd-station is een combo drive.
 • Grafische kaart (GPU) - De grafische kaart is de gateway tussen uw computer en uw monitor. Het bepaalt hoe u uw bureaublad en alles wat je doet op je computer zal zien. Dit betekent dat hoe snel je het en de kwaliteit van wat je ziet zien. Voor de meeste doeleinden, zal snel geïntegreerde video als Intel GMA 3000 of nVIDIA 6150 voldoende (zelfs voor Vista's Aero Glass), maar als je gaat om te gamen of video's bewerkt zijn, krijgen een wijden grafische kaart. Uw grafische kaart past in zowel een PCI-E slot (de huidige grafische standaard), of een veel oudere AGP-slot. Als u een upgrade van een oudere of een low-end pc, kunnen er geen van deze slots, in dat geval moet u een leeg PCI slot te gebruiken om een ​​PCI videokaart tegemoet. Deze platen hebben bijna altijd geïntegreerde video. Daarnaast moet je het geheugen van de grafische kaart te controleren. Het geheugen in de grafische kaart bepaalt wat je kunt doen met de kaart. Sommige programma's hebben meer geheugen te draaien. 256 MB wordt aanbevolen, maar een goede grafische processor en 512 MB is beter voor gamers.
 • Case - De zaak is de behuizing die uw computer bij elkaar houdt. Het beschermt uw computer tegen stof en andere dingen die uw computer kan beschadigen. Een mid-tower, mini-of micro-cube is prima voor de meeste gebruikers, maar een volle toren kan nodig zijn voor servers of gebruikers die veel ruimte willen. Het belangrijkste wat je wilt overwegen in uw geval is de fans die in het. Hoe meer fans de koeler uw computer zal zijn. Echter, hoe meer fans hoe meer luidruchtiger uw computer is. Bovendien hebben sommige gevallen hebben een voeding die zal bepalen of je nodig hebt om een ​​aparte later te kopen. Ook, zorg ervoor dat de kleine doos u wilt heeft genoeg ruimte voor harde schijven, dvd-recorders, en dat optionele kaartlezer. Running out van de ruimte is een pijn.
 • Monitor - De monitor is het scherm waarop u uw bureaublad en alles wat je doet op de computer te zien. Het enige wat je hoeft te maken over is of er poorten van uw computer uw monitor zal verbinden. Zo hebben de meeste grafische kaarten hebben DVI-poorten in plaats van VGA-poorten, terwijl sommige hebben alleen VGA-poorten en geen DVI-poorten. De beschrijving van de grafische kaart zal u vertellen of het een DVI-poort of niet. Misschien wilt u speciale functies te komen met uw monitor, maar dat is helemaal aan jou. CRT's, de grote, boxy monitoren, zijn nog steeds de voorkeur van grafische kunstenaars om hun betrouwbaarheid en kleurnauwkeurigheid. Echter, LCD's zijn veel scherper en zal uw bureau minder druk te verlaten. Ze verbruiken ook minder stroom. Het is voornamelijk een geld en persoonlijke voorkeur beslissing. Kijk voor LCD monitoren groter dan 20 "als je het kunt veroorloven - ze zijn meestal 150€ voor low-end modellen Als je gamen, wilt u misschien een LCD-monitor te krijgen met een lagere responstijd, zoals 2-3. ms, of misschien zelfs 5 ms.
 • Toetsenbord & muis - Er zijn dure gaming en werk sets beschikbaar, voor de first-person-shooter (FPS) spelletjes of het ontwerpen van 3D. Gewoon een goedkope set (draadloos is goed, minder drukke) voor basis computergebruik. Een docking oplaadbare muis is geweldig (geen batterij meer veranderen!). Als u houdt van FPS games, dan moet je gaan met een laser muis (niet te verwarren met een optische muis!) Dat een mooi gevoel en gewicht aan het heeft. Als je de neiging om carpaal tunnel syndroom te ontwikkelen dan een trackball muis zou het beste zijn. Ze zijn iets duurder, maar je hoeft niet om uw pols te bewegen bij allen en je kunt ze overal plaatsen (been, tafel, arm stoel, alles).
 • Geluidskaart / koptelefoon - Uw geluidskaart of hoofdtelefoon is het apparaat waarmee u de geluiden van de computer te horen. Een surround-geluidskaart kunt u surround sound met veel sprekers. Er zijn ook een koptelefoon met een microfoon ingebouwd (headset) te hebben. U kunt ofwel. Onthoud ook dat veel moederborden hebben een uitstekende geïntegreerde high definition audio, dus je kan niet een nodig voor al uw geluid pk.
 • Besturingssysteem - Houd in gedachten wat Operating System dat u gaat gebruiken. Windows Vista zal beter presterende hardware dan Windows XP, MacOS X, of Linux vereist. Het besturingssysteem dat u moet passen bij uw behoeften te kiezen, uw comfort niveau en uw randapparatuur. Bijvoorbeeld, Windows XP en Ubuntu zijn uitstekende keuzes voor hardware compatibiliteit en gebruiksgemak, maar kan niet altijd de nieuwste functies van Windows Vista, MacOS X, of een andere Linux-distributies. Er zijn een groot aantal Linux-distributies, zoals Fedora, openSUSE, Mandriva, PCLinuxOS, Knoppix, Kubuntu, Debian, Freespire, Slackware, Gentoo, etc. Vermijd distributies zoals Slackware dat grondige kennis van Linux command line shells nodig tenzij u comfortabel bent met Linux. Vermijd distributies zoals Gentoo die vereisen dat elk bestand op te stellen tijdens het installeren, tenzij je bereid bent om meerdere dagen door te brengen op een installatie voor een discutabele toename van de prestaties zijn.

Aanbevelingen

De volgende tabel is een algemene suggestie tabel voor het kiezen van onderdelen, ongeacht het beoogde gebruik van een computer. Waarde categorieën zijn suggesties om geld te besparen (dat wil zeggen: het bouwen van een PC voor minder dan 375€ US), prestatie categorieën zijn mainstream of voor gamers, en de liefhebber categorieën zijn voor degenen die genieten van het bouwen van high-end systemen of het spelen van intensieve games zoals Crysis op hoge instellingen. Deze categorieën zijn zeer subjectief, mogen niet up-to-date buiten haar oorspronkelijke schrift, en alleen bestaan ​​om te dienen als voorbeeld. Bijgewerkt 6 maart 2009.