Wkunl

Hoe je opstarten van de computer problemen op te lossen

Een computer kan een poort naar de wereld, maar het moet worden ingeschakeld eerste. Als u problemen ondervindt, is hier wat hulp.

Stappen

Hoe je opstarten van de computer problemen op te lossen. Controleer of het netsnoer is aangesloten (aan beide uiteinden).
Hoe je opstarten van de computer problemen op te lossen. Controleer of het netsnoer is aangesloten (aan beide uiteinden).
 1. 1
  Controleer of het netsnoer is aangesloten (aan beide uiteinden)
 2. 2
  Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld en u bent geaard, open de kast en controleer of de knop gaat naar rechts twee pinnen op het moederbord. Controleer de zaak-front pin configuratie met de documentatie die bij uw moederbord kwam.
 3. 3
  Als dit niet werkt, koppelt u het voor een paar minuten en laten zitten. Soms kan dit helpen, al is het een probleem met uw voeding geeft. Vind een vervanger onmiddellijk.
 4. 4
  Controleer of de CPU fan draait als je de pc aanzet. Om dit te doen, zet je oor aan het geval van de CPU. Als je een zoemend geluid hoort, is het vrijwel zeker betekent dat de ventilator draait. Indien, om wat voor reden, wordt de ventilator niet draait, zal je CPU oververhit raken en de computer zal weigeren om over te schakelen totdat de CPU afkoelt. Als je bijtende rook ruiken, kunnen sommige onderdeel van uw computer (meestal je moederbord) zijn opgebrand. Het zal moeten worden vervangen.
 5. 5
  Probeer losgetrokken alles van de voeding met uitzondering van het moederbord, zoals cd / dvd drives, harde schijven, hulpvermogen aan je videokaart etc. Als het laarzen, beginnen met het toevoegen apparaten een voor een totdat de boot mislukt.
 6. 6
  Als al het andere faalt, neemt de CPU aan een gekwalificeerde technicus.

Tips

 • Zorg ervoor dat uw uit-schakelaar aan de achterkant is ingeschakeld. De | en 0-symbool zijn binaire voor open of gesloten. 0 is open (dus uit) en | wordt gesloten (betekenis van).
 • In sommige landen (het Verenigd Koninkrijk is een), de stekker een zekering. Als de zekering is doorgebrand, dat zou kunnen verklaren waarom er geen stroom. Het type van lood die computers gebruiken in het Verenigd Koninkrijk staat bekend als een 'ketel lead' en je kan goed er nog een rond van een oude computer. Ze zijn heel onderscheidend en zijn vrijwel uitwisselbaar. Als u een andere lood, probeer het om te zien of dat een verschil maakt. Je moet ook proberen te sluiten ander apparaat in het stopcontact alleen maar om ervoor te zorgen dat een zekering niet is doorgeslagen in de belangrijkste zekeringkast en dat het stopcontact dat de stekker wordt aangesloten op is eigenlijk levend. Als u vindt dat de aansluiting niet werkt, neem een ​​kijkje op de belangrijkste zekeringkast en zet de geactiveerde schakelaar (in geval van twijfel contact op met uw energieleverancier). Als u vindt dat de stekker niet werkt, vervang de zekering (als je kan - sommige pluggen zijn afgesloten) met een van dezelfde waarde, of gewoon gebruik maken van een andere computer voorsprong die je kent is OK.
 • Verschillende computers of uitgezet op verschillende manieren. Sommige hebben een schakelaar aan de achterkant (of zijde) van het geval, sommige hebben een knop aan de voorkant, sommige hebben een schakelaar aan de achterkant (of zijkant) en een uit-knop aan de voorzijde, etc. Een paar (bv. sommige Macs met Apple beeldschermen) kunnen ook worden ingeschakeld via een schakelaar op de monitor. Merk echter op dat de meeste computers niet kunnen worden ingeschakeld door gewoon het inschakelen van de monitor, dus niet van uit als uw monitor is ingeschakeld dat uw computer op magische wijze zou moeten werken.
 • Als je een handleiding voor uw computer hebt, is het een goed idee om het te lezen en krijgen begeleiding van daar. Handleidingen bevatten vaak tips voor probleemoplossing die u verder kunnen helpen met specifieke instructies voor uw specifieke apparaat.
 • Sommige computers werken niet als het wordt verwacht een andere combinatie van stations, verwijzend naar de jumper instellingen en master / slave aanduidingen.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat uw voeding is ingesteld op het voltage in uw land. Voor het Europa, Canada, Japan, Mexico en een aantal van de Europes, moet normaal gesproken ingesteld op 110V, 115V of 120V. Het grootste deel van de rest van de wereld moet worden vastgesteld op 240. Als je niet weet wat spanning u gebruikt, neemt u contact op elektrische bedrijf en vraag hen. Instellen van een PSU naar een lagere spanning dan uw computer nodig zal uw voeding ernstig beschadigen en eventueel uw moederbord.