Wkunl

Hoe u een back-up van alle harde schijf met behulp van pc inspector clonemaxx

Deze methode maakt wat genoemd wordt een beeld kopie van uw bestaande harde schijf op een extra harde schijf, en het werkt voor bijna elk besturingssysteem dat de PC ook kan gebruiken 3,5 inch diskettes.

Een beeld is een exacte kopie van het geheugen van uw pc in plaats van alleen een kopie van de bestanden. De PC kan worden uitgevoerd vanaf de afbeelding harde schijf moet de oorspronkelijke ooit mislukken, of wanneer er een nieuwe harde schijf is anderszins noodzakelijk. Dit betekent, op voorwaarde dat alle van de installatie, wachtwoorden, en applicatie-instellingen zijn reeds voorafgaand gedaan om het maken van de kopie, dan hoeven deze niet opnieuw uitgevoerd wanneer de opname harde schijf wordt gebruikt.

Deze methode is onafhankelijk van de inhoud van een schijf. Het loopt van bestanden op een floppy disk die de Clonemaxx downloaden. Bovendien, omdat het gegevens overbrengt zonder veel processor betrokkenheid, (DMA-overdracht), het klonen is redelijk snel.

Recente pc's gebruiken geen floppy drives en deze software lijkt niet te bestaan ​​voor DVD-drives. Gelukkig platformen zoals Windows 7 hebben ingebouwde software die het mogelijk maakt het klonen (beeldvorming) van een PC-station op te zeggen, een usb-aangesloten externe harde schijf.

Stappen

Hoe u een back-up van alle harde schijf met behulp van pc inspector clonemaxx. Weet het clonemaxx bestand nog niet uitgevoerd.
Hoe u een back-up van alle harde schijf met behulp van pc inspector clonemaxx. Weet het clonemaxx bestand nog niet uitgevoerd.
 1. 1
  Download de software PC-inspecteur clonemaxx, het is een f ree download van slechts 750KB f>. Krijg je vrije harde schijf klaar, en stel de cross-verbinding, zodat het de slaaf voor het kopiëren.
 2. 2
  Weet het clonemaxx bestand nog niet uitgevoerd. Wacht tot zowel het oude station en de nieuwe aandrijving zijn zowel in de PC.
 3. 3
  Bereid de PC. Zorg ervoor dat de PC is hoe je het wilt, met alle van de installatie van de software gedaan, virus-gecontroleerd en defragged, klaar om te gaan, dan Sluit de pc, en voor de veiligheid, ontkoppel ook het netsnoer.
 4. 4
  Openstellen van de pc-behuizing, zodat de nieuwe schijf kan worden toegevoegd. Als je vrije data-en stroomkabels gebruik ze vervolgens naar de nieuwe harde schijf aan te sluiten op de pc moederbord. Doe dit op dezelfde manier dat de oude schijf is aangesloten. Als u niet spare kabels hebben of als er geen vrije aansluitingen op het moederbord van uw nieuwe schijf, dan gewoon tijdelijk de kabels te nemen van de achterkant van het cd / dvd-station en sluit ze aan op uw nieuwe harde schijf. Als u de cd / dvd-kabels, is er geen noodzaak om de derde, dunste kabel verwijderen want dit is voor de geluidskaart, het is gewoon de stroom en data kabels die nodig zijn. Niet ooit kabels te nemen van de floppy drive, omdat je deze nodig hebt voor de data-overdracht.
  Deze beelden tonen de typische kabels die aansluiten op de nieuwe harde schijf. Merk op dat er vaak extra vermogen leidt zweven vrij in de zaak. (Zie hieronder Tips over andere kabels).
 5. 5
  Doe geen moeite om de montage van de nieuwe schijf in de behuizing, maar leg het plat op het bureau of in de PC. Idealiter gebruikt u de verpakking die bij het station te beschermen en te isoleren het kwam. Anders, zorg ervoor dat er een zachte isolerende punt, bijvoorbeeld, een tijdschrift of een plastic zeil onder het rijden het duidelijk van de circuits en het metaal van de zaak aan te houden. Sluit de zaak.
 6. 6
  Start de pc opnieuw. In dit stadium zal duidelijk worden als er duidelijke bekabeling fouten zijn opgetreden, als dit het geval is zullen er fouten getoond, of het niet goed opstart. Verwacht niet dat beide stations te zien zijn in Verkenner of in andere bestanden lijsten in deze fase. Als er voor de hand liggende fouten of rare berichten, controleer dan de bekabeling taak totdat de pc normaal kan openen. Vergeet niet om te werken in het geval met de stroom uit.
 7. 7
  Wanneer de pc normaal is geopend, voert u het gedownloade clonemaxx. Exe-bestand. De 'exe' bestand zal een nieuwe boot diskette dat al het data-overdracht werk zal doen.
 8. 8
  Herstart de PC met de nieuw gemaakte diskette in de plaats, en volgt u de instructies van het programma. Na een geschikt moment het programma zal adviseren dat het kopiëren tussen de schijven is voltooid.
 9. 9
  Test de nieuwe aandrijving. Verwijder de kabels aan de achterkant van het oude station en te gebruiken voor de nieuwe aandrijving, herinneren om eerst uit te schakelen. Wijzig de cross-verbinding met de nieuwe schijf van de meester te maken. Sluit de zaak opnieuw, zorg ervoor dat de diskette is niet steeds in de sleuf, en start de pc. De PC wordt geopend, met behulp van het nieuwe station.
 10. 10
  Ruimen. Maak permanent alle onderdelen ongedaan gemaakt voor het testen. Indien de afmetingen van de schijven verschillend, kan het best worden gevonden de kleinste van de twee stations als reserve te houden, aangezien het sneller over te dragen wanneer het nodig is.

Tips

 • Spare stroomkabels, (Molex), zijn meestal beschikbaar in de zaak. Elk van hen kan worden toegepast.
 • IDE platte data kabels worden gebruikt om verbinding te maken van schijven op het moederbord, en deze hebben een aansluiting aan elk uiteinde. Ze zijn allemaal hetzelfde en daartoe zal geven hen.
 • Sommige platte kabels hebben een andere socket connector halverwege langs hun lengte, zodat ze kunnen aansluiten op zowel de master-aandrijving en een slave-aandrijving met behulp van dezelfde kabel. Sommige IDE ATA-133 kabels van dit type zijn rond in plaats van platte, en wordt gezegd dat ze een betere luchtcirculatie in de kast laten.
 • SATA-aansluitingen verschillen van IDE en SATA types. Zorg ervoor dat u de kabels zorgvuldig te overwegen wanneer u het station te kiezen.
 • PC gevallen zien er vaak groot genoeg, maar bij nader inzien kan niet fit twee harde schijven. Als dit je intentie, bestuderen de zaak zorgvuldig.
 • Bevestigingsschroeven ontbreken vaak uit pakjes harde schijven '. Ze zijn Amerikaanse stijl 6/32 schroeven, ongeacht waar in de wereld de drive wordt gekocht, dus nog wat, terwijl op de computer op te slaan.
 • Een kleinere bron schijf zijn gegevens sneller dan een grote, dus indien mogelijk, gebruik maken van een schijf niet groter zijn dan nodig is voor uw back-up bron.
 • Een oude 10GB harde schijf duurt ongeveer twintig minuten voor de data-overdracht. Plan voor grotere stations behoren.

Waarschuwingen

 • Wees extra voorzichtig om de stroom uit te schakelen voordat u gaat werken binnen de pc-behuizing. Bovendien, om fouten te voorkomen, verwijdert u het netsnoer.
 • Datakabel connectoren zijn altijd krap, dus proberen te vermijden trekken de bedrading bij het ​​werken hen vrij. Ze moeten persistentie, sterke vingers, en soms het gebruik van een dunne strook.
 • De schijf grootte moet minstens zo groot als de oude.
 • Grotere bestemming drives zijn OK, maar geen extra capaciteit zal niet worden herkend door uw pc. Andere commerciële software producten kunnen gebruik maken van de extra capaciteit toe te staan.
 • Een snellere schijf maakt uw pc sneller gaan, maar browsers kunnen trager lijken met zeer grote stations. De ideale aandrijving voor het surfen op het internet is er een die zeer snel, maar niet groter dan nodig.
 • Beschermen de harde schijf. Bij het aansluiten van het nieuwe station, merkt dat de ene kant heeft een open bedrading. Bovenal, zorg ervoor dat deze zijde niet wordt beschadigd, en kan geen contact met de metalen behuizing of andere circuits. Indien mogelijk, laat u de schijf in de doos en schuim verpakking die met het kwam, terwijl het bekabeld omhoog. Anders, om het te isoleren, gebruik dan een tijdschrift, een paperback, of een plastic zak tussen het station en elke vlakke ondergrond.

Dingen die je nodig hebt

 • De gratis software te downloaden, PC inspecteur clonemaxx
 • Een harde schijf, minstens zo groot als het origineel.
 • Een reserve-gegevensverbinding, of een vertakte kabel, nieuwe of geleend.
 • Bevestigingsschroeven voor uiteindelijke gebruik.
 • Een floppy disk en een floppy drive op uw pc te zetten inch