Wkunl

Hoe je hoge noten te spelen op de trompet

Dus je wilt leren hoe je de hoge noten te raken? Al duurt het is de praktijk, ondersteuning, een goede embouchure en lucht.

Stappen

Hoe je hoge noten te spelen op de trompet. Nadat je pick-up van de hoorn, neemt ongeveer drie keer diep adem trompet, dan plaats je mondstuk in je mond.
Hoe je hoge noten te spelen op de trompet. Nadat je pick-up van de hoorn, neemt ongeveer drie keer diep adem trompet, dan plaats je mondstuk in je mond.
 1. 1
  Nadat je pick-up van de hoorn, neemt ongeveer drie keer diep adem trompet, dan plaats je mondstuk in je mond. Blazen door het mondstuk totdat je een buzz gaande met de minste hoeveelheid van de lucht en energie.
 2. 2
  Alleen met een piano als je oor is niet goed genoeg, speel een noot op het mondstuk, gevolgd door de noot een stap erboven. Blijven deze voor maximaal twee minuten.
 3. 3
  Speel drie noten omhoog, 5 noten omhoog en weer naar beneden en probeer een toonladder spelen. U kunt ook een sirene, waar je naartoe gaat vanaf het midden van uw assortiment aan de onderkant, aan de bovenkant, terug naar het midden te doen. Probeer dit te doen zonder pauzes. Forceer het niet. Als u de hogere noten niet kan spelen, niet te hard werken. Zij zullen komen met de praktijk.
 4. 4
  Plaats het mondstuk van de hoorn nu.
 5. 5
  Blazen door de hoorn gedurende ongeveer 1 minuut zonder te spelen eventuele opmerkingen. Zorg ervoor dat je neemt diep adem en uitademen met gemak. Gebruik warme lucht. Ook voor zorgen dat de luchtstroom constant te houden. Niet onderbreken na de inademing.
 6. 6
  Begint te spelen met een aantal grote schalen, met behulp van lange tonen. Begin met de C (concert Bb) schaal, je omhoog te werken tot de volgende grote schaal. Doe dit gedurende 5-10 minuten.
 7. 7
  Begin het spelen van arpeggio (1-3-5-8). Opnieuw beginnen bij C (concert Bb) en werk je weg omhoog. Voer deze gedurende 2-5 minuten.
 8. 8
  Tegen die tijd moet je wel heel warm. Zo niet, doe wat lip laster, gaat niet hoger dan E (harmonieorkest D) aan de bovenkant van het personeel.
 9. 9
  Begin met het G (concert F) rechts spelen boven de notenbalk. Als je een metronoom, instellen op 60 slagen per minuut. Houd die opmerking voor 4 beats (gelijk aan 4 seconden) en vervolgens overgaan tot een halve stap elke 2 beats totdat je een hoge C (concert Bb) te bereiken. Doe dit gedurende 2-5 minuten. Als dit te veel, blijf oefenen tot dit deel tot uw koteletten hebben gekregen sterk genoeg om verder te gaan.
 10. 10
  Werken aan het uitbreiden van uw bereik door lip laster. Start op C (concert Bb) en smet op en neer van daar met behoud van dezelfde vingerzetting. Houd uw smet traag, dus je kunt het centrum elke noot zoals het is gespeeld. Geleidelijk aan het werk op de schaal, door half-step, zo hoog als je in staat bent om te spelen.
 11. 11
  Herhalen! De praktijk is niet goed genoeg. Dit duurt vaste praktijk. Je zal beginnen om kracht te verliezen als u er voor meer dan twee dagen. Persistentie is cruciaal, terwijl het uitbreiden van uw assortiment.
 12. 12
  Als je weer naar de hoogste noot die je kunt spelen, gewoon tong en speel het over en over en over. Dit is zeer vervelend werk, maar de uitbetaling is uitstekend, bouw je de spieren die nodig zijn om die noot elke keer dat je speelt spelen, dus, maak een beetje ritme, wat je nodig hebt om het te maken, maar een beetje interessant.
 13. 13
  Probeer zoemende je lippen samen met het geluid van een trompet na te bootsen. Steeds krapper totdat u de hoogste toonhoogte buzz die je kunt maken bereiken. Houd diezelfde embouchure en zet de lijn tussen je lippen tegen de laagst speelbare gedeelte van uw mondstuk (schreeuwers en ondiepe mondstukken helpen een hoop). Blaas nu een aantal goede, snelle lucht en hoor hoe hoog je kunt spelen.

Tips

 • Niet alleen blazen uit je longen, gebruik je buikspieren om de luchtstroom te helpen krachtiger.
 • Druk nooit op de hoorn. Houd de druk die je op je lippen tot een minimum beperkt.
 • Als je gaat naar een hogere noot speelt, til je je tong. Dit zorgt ervoor dat de luchtdruk op te bouwen en dwingt de lucht om sneller te bewegen, het creëren van hoge plaatsen.
 • Houd een vast embouchure (ontspannen in het midden, vast verbonden met de hoeken).
 • Doen veel zoemende, zowel met als zonder het mondstuk. Buzz het volledige gamma lage, hoge en super-high. Doe het zonder stampen het mondstuk in uw karbonades. Dit zal bouwen je spieren, zodat ze de noten kunnen steunen op hun eigen, zonder druk van de hoorn.
 • Hebben altijd een goede houding. Nooit traag.
 • Adem diep, vullen je longen met voldoende lucht om de noten te voeren.
 • Nooit permanent in je embouchure voor hoge noten. Als je werk je bereik moet je ook blijven werken het naar beneden. Door dit te doen zal u helpen een goede geluidskwaliteit in alle registers behouden.
 • Adem vanuit je buik, niet vanuit je borst. Dit geeft je meer luchtdruk bij het bereiken van hogere noten. Ondersteun uw toon met je maag niet je middenrif.
 • Rest minstens zo vaak als je speelt. Het is pas wanneer je niet speelt dat je spieren op te bouwen. Als je speelt te veel te vaak, dan is het alleen neerhalen en nooit opbouwen.
 • Als je uitademt, laat je tong hangen los, een beetje als een hond hijgen. Dit opent je keel meer, waardoor er meer lucht naar binnen.
 • Vermijd puffend uit je wangen tijdens het spelen in het hogere register met het oog op een snellere luchtstroom te houden. Als je dit niet kunt doen op uw eigen, probeer knijpen je wangen in met uw hand tijdens het spelen in het hogere register om je wangen te onderwijzen, in de tijd, om op die manier te blijven. Dit zal de praktijk.
 • Niet alleen zorgen over het uitbreiden van je bovenste bereik, ook concentreren op het verbeteren van je onderste register met laster en pedaal tonen. Dit zal niet alleen helpen om je een meer afgeronde speler, zal het ook helpen uw toon en uw vermogen om meer moeiteloos bewegen in verschillende registers.
 • Beperk jezelf niet te schalen om in de super register. Praktijk arpeggio's, kleurenleer en ook koud aanvallen (na lange rust) op die notities
 • Proberen om enkele van de belangrijkste schalen tot een octaaf te nemen zonder de hoorn van je lippen tussen octaven. Als je kunt spelen vanaf een lage C tot een hoge C en houd dezelfde embouchure zult u beginnen om een ​​dramatische verhoging van uw assortiment te zien.
 • Aanvankelijk, proberen om een ​​constante lip houden en manoeuvreren het veld door de lucht. Draai dan je lippen en zie hoe hoger je kunt gaan.
 • Denkt "o" in je keel en geest ook al is het hoog.
 • Vermijd afstemmen op een piano. Ze hebben getemperd tuning. In plaats daarvan, af te stemmen met behulp van een elektronische (of beter nog een stroboscoop) tuner. Leer om toonhoogte, vooral met betrekking tot welke groep je speelt hoor.
 • Probeer uw embouchoure zo veel mogelijk en niet knijpen ontspannen. Als u de praktijk hoge noten met dezelfde open embouchoure zo laag notities, dan is uw bereik en geluid op hogere noten verbetert.

Waarschuwingen

 • Omdat duizelig is goed in de meeste gevallen. Dat betekent dat je met lucht en na verloop van tijd het weg zal gaan. Ook wordt Dizzy Gillespie Dizzy voor een reden!
 • Misschien krijg je duizelig of licht in het hoofd. Als dit gebeurt, rusten. Je kunt je keel of borst worden aanscherping te veel en vernauwen de bloed-en luchtstroom naar je hoofd. Praktijk gedurende weken en maanden zal ook helpen, als je leert om je lucht te regelen en je lichaam raakt meer gewend aan breath control.
 • Luister naar Bill Chase en Maynard Ferguson voor een goede referentie

Dingen die je nodig hebt

 • Een trompet of cornet
 • Een boek van slurs
 • Een mondstuk