Wkunl

Hoe een computer monitor demagnetiseren

Demagnetiseren een computermonitor ontruimt elektromagnetische opbouw van het scherm. Hoewel het bijna nooit nodig, kan demagnetiseren soms iets betere beeldkwaliteit.

Stappen

Hoe een computer monitor demagnetiseren. Zet gewoon de monitor uit en zet hem weer aan.
Hoe een computer monitor demagnetiseren. Zet gewoon de monitor uit en zet hem weer aan.
 1. 1
  Zet gewoon de monitor uit en zet hem weer aan. De meeste moderne monitoren automatisch demagnetiseren zichzelf elke keer dat ze worden ingeschakeld. Wanneer de monitor is ingeschakeld, moet u een onderscheidend "dwoing" geluid horen. Als u geen geluid hoort wanneer u het toestel inschakelt, kan het niet automatisch demagnetiseren. Als dat het geval is, gaat u verder met de volgende stap.
 2. 2
  Kijk voor een knop met het label DEGAUSS. Dit kan worden gecombineerd op een toets EXIT. Anders is, zoekt u de menu-knop aan de voorkant van de monitor.
 3. 3
  Open het schermmenu, zoek de optie voor demagnetiseren (de ohm-pictogram), en selecteer deze. Je moet nu hoort het demagnetiseren lawaai, en het scherm zal waarschijnlijk een korte uitbarsting van kleur weer te geven.

Soldeerpistool methode

 1. 1
  Opmerking: Je MOET een soldeerbout, niet een soldeerbout gebruiken!
 2. 2
  Houd de soldeerbout, zodat de achterkant van de zaak is in de richting van het scherm (de tip is afgekeerd van het scherm in een hoek van 90 graden)
 3. 3
  Plaats het pistool in het midden van het scherm en zet hem aan, en houdt deze in de buurt, maar niet aanraken van het scherm (om krassen te voorkomen)
 4. 4
  Langzaam bewegen het naar de bovenste rand (of rand), dan langzaam rond het buitenste deel van het scherm (maar nog steeds in de voorkant van het glas) totdat u terug naar de top (of de rand u verhuisd naar), weer langzaam terug het pistool naar het midden van het scherm.
 5. 5
  Houden van het pistool op, trek het voorzichtig recht uit de monitor totdat er geen meer vertekening zichtbaar is (meestal 3-4 meter), draai vervolgens het pistool uit (het is nuttig om een full-screen wit maken in mspaint om te laten zien, terwijl dit te doen want het maakt de verkleuring heel makkelijk te zien. Ctrl + F in MSPaint (die kan worden gevonden in accessoires) geeft het beeld op een volledig scherm.)

Plugpack transformator methode

Als u niet beschikt over een soldeerbout, of uw soldeerbout produceert weinig of geen vervorming op uw scherm, dan kunt u proberen met behulp van een Plugpack transformator (zoals degenen die de macht van sommige kinderen speelgoed, of draadloze telefoon basisstations) op het einde van een verlengsnoer.

 • Sommige plugpacks (meestal de lichtere zoals mobiele telefoon opladers) zal niet werken, zijnde een schakelende voeding (SMPS), ze hebben verschillende circuits die niet produceert een belangrijk magnetisch veld.
 • Volg de instructies in de soldeerapparaat bovenstaande methode, met behulp van de Plugpack in plaats van de soldeerbout.

Opgetuigd boor methode

 1. 1
  Hier krijg je een magneet en tape aan het einde van een hoog toerental boren en zorg ervoor dat het wordt gehouden in plaats zeer strak, gebruik duct of plakband.
  • Je kan ook gebruik maken van een kleine elektrische ventilator. De motor zorgt voor hetzelfde magnetisch veld als de boor. Wanneer u op de ventilator schakelen houdt u de achterkant van het op het scherm. Vanaf dan kun je verder gaan met stap 4.
 2. 2
  Houd de opgetuigd boor naast de plek vast te stellen, zorg ervoor dat het ongeveer 2-3 cm van het scherm.
 3. 3
  Nu haal de trekker over een je zult het scherm vervagen snel te zien, dit is normaal dus maak je geen zorgen.
 4. 4
  Terwijl de boor draait, langzaam weg te trekken van het scherm en je kan zien dat het is opgelost.
 5. 5
  Dit proces moet worden herhaald vanwege magneetsterkte en boorsnelheid, maar het zal werken.
 6. 6
  Vanwege de natuurkunde de snelle, willekeurige draaien van de magneet / s zal kleuren van het scherm vast.

Tips

 • Als u nog steeds problemen ondervindt - controleer het gebied in de buurt van de monitor voor magnetische bronnen, zoals niet-afgeschermde luidsprekers.
 • U kunt een oudere monitor (of zelfs een CRT TV) demagnetiseren als u in de omgeving een nieuwe monitor (met degauss). Hebben de oudere beeldscherm direct voor de nieuwere (zo dicht als je kunt tegenover elkaar - en beiden moeten worden ingeschakeld), demagnetiseren dan de nieuwere. Zou je zien dat ze beiden wordt gedemagnetiseerd!
 • LCD en Plasma schermen hoeft nooit te worden gedemagnetiseerd, want ze zijn niet CRT gebaseerde monitoren.
 • Sommige monitors kunnen worden gedemagnetiseerd door gelijktijdig ingedrukt houden van de helderheid en het contrast knoppen op het voorpaneel van de monitor.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om een ​​CRT-monitor te openen. Als uw monitor niet automatisch demagnetiseren, er is geen "menu" knop te vinden, en geen toets combinatie is voorzien op de handleiding, de monitor is waarschijnlijk een ouder model. U kunnen dergelijke monitors (met uitzondering van de volgende geval) demagnetiseren zonder de behuizing te openen. Condensatoren in alle CRT-monitoren bevatten 25.000 + volt kosten die fataal kan zijn indien u het aanraakt, zelfs na unplugged voor weken. Demagnetiseren is niet belangrijk genoeg om de openstelling van een monitor. Televisie reparatie centra hebben de passende uitrusting en deskundigheid.
 • Als je een vervelende verkleurde hoek van je scherm, kan je soms demagnetiseren het terug naar normaal met een Weller-stijl soldeerbout. Gewoon trek de trekker aan de "hoge" stand, en verplaats het geval in de buurt van de hoek totdat het er goed uitziet en het blijft gelijk wanneer u eraan trekt het pistool weg. Wees voorzichtig niet om jezelf, of uw monitor / TV branden! Houd in gedachten dat dit eventueel uw monitor kan beschadigen.
 • Gebruik nooit een magneet om uw scherm te demagnetiseren. Dit zal hoogstwaarschijnlijk verpest altijd, door de continue polariteit van een normale magneet. De soldeerbout methode werkt, door de snel veranderende polariteit van het magnetisch veld.
 • Met behulp van twee magneten, een in elke hand, kan dit probleem op te lossen en zorgvuldig gebeurt, kan een televisie worden gedemagnetiseerd met hen.
 • Degaussing een monitor herhaaldelijk kan schade aan de monitor die veel ernstiger de verkleuringen het proces worden weggewerkt is veroorzaakt.