Wkunl

Hoe zich te ontdoen van oude boeken

Oude boeken kunnen opstapelen en nemen veel ruimte in beslag. Maar wat kun je doen met hen naast hen te laten verzamelen stof of gooi ze in een vreugdevuur? Hier zijn enkele ideeën.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van oude boeken. Scannen boeken in digitale bestanden met een boek scanning service.
Hoe zich te ontdoen van oude boeken. Scannen boeken in digitale bestanden met een boek scanning service.
 1. 1
  Boeken verkopen jezelf op een site als ebay, half, en amazon. Verwachten dat deze sites om een ​​commissie van ten minste 15% van de verkoopprijs te nemen. Wees bereid om de prijs te verlagen in de tijd als het boek niet verkoopt.
 2. 2
  Scannen boeken in digitale bestanden met een boek scanning service.
 3. 3
  Het college boekhandel koopt sommige van de huidige leerboeken. Vergeet niet om eerst online te controleren, als campus boekhandels slechts beperkte hoeveelheden nodig.
 4. 4
  Gebruikte boekhandels kopen meestal terug of geef handelskrediet voor geselecteerde boeken in goede staat. Meest gebruikte boekhandels zullen lopende titels prijs van rond de helft van de cover prijs en betalen ongeveer 15% van de verkoopprijs in contanten, of 20% in handelskrediet. De winkel zal ook opzoeken boekwaarden, dus als je je boek online, dat is wat een winkel zou verwachten om het te verkopen voor, niet wat ze je zou betalen voor het hebben geprijsd. Als u wilt dat het meeste geld mogelijk, verkopen het boek zelf online, voor snelheid en gemak bieden de boeken aan een tweedehands boekwinkel.
 5. 5
  Verkopen ze in een garage sale.
 6. 6
  Overwegen de handel in uw oude boeken voor nieuwe boeken. Bezoek BookMooch, Groen leerboeken recycling, Paperbackswap of titel handelaar. Voor elk boek dat u sturen naar iemand anders, een krediet te krijgen je naar het krijgen van een nieuw boek. Er zijn soortgelijke diensten op Bookins, en Europa's boekenplank.
 7. 7
  Handel boeken voor videospelletjes, cd's of films op swap.
 8. 8
  Doneer boeken aan mensen over de hele wereld die wanhopig ze nodig hebben bij de internationale boek donaties programma website. De pagina geeft een lijst van instellingen, organisaties, en stad en dorp programma's die geen andere manier van leren lezen en educatief materiaal hebben. Kies uit de geografische index, of ga naar de Internationale afdeling, die zeer grote agentschappen die verzamelen en herverdelen geeft aan vele landen. Vakken, taal en het niveau van gevraagde boeken worden vermeld, samen met contactinformatie. Zorg ervoor dat u eerst in contact met hen te krijgen, ervoor zorgen dat ze je materialen nodig. Voor buitenlandse zendingen, moet u een douane vorm krijgen van het postkantoor.
 9. 9
  Doneer boeken aan uw lokale bibliotheek of vrienden van de groep bibliotheek. De meeste bibliotheken hebben jaarlijkse verkoop van boeken. Ze zullen verkopen om geld in te zamelen voor de bibliotheek van de bibliotheek en je krijgt een fiscale afschrijving. Zorg ervoor dat uw gedoneerde boeken zijn in de verkoop staat, en verwijder alle persoonlijke spullen (foto's, bladwijzers, brieven, kaarten). Niet doneren boeken die water vlekken, schimmel of meeldauw vlekken hebben of bug aangetast - het kan zich verspreiden naar andere boeken en beschadigen een hele collectie. Helaas, zullen deze boeken nodig hebt in de stad recycling bakken te zetten of gewoon weggegooid.
 10. 10
  Doneer uw boeken naar een. De meeste tweedehands winkels hebben boek afdelingen. Sommige kerken accepteren ook donaties van boeken te verkopen.
 11. 11
  Zoek een goed doel online die boeken door te zoeken naar boeken donaties nodig heeft. Er zijn veel landen proberen hun bibliotheken bouwen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.
 12. 12
  Laat uw boeken 'in het wild' op bookcrossing. Registreer uw boek met deze site en laat het ergens zo iemand het kan vinden en geniet ervan.
 13. 13
  Het opzetten van een doos "gratis boeken". Zoek een locatie waar mensen wachten - een wasserette, ziekenhuis wachtkamer, bushalte, en dergelijke. (Mogelijk moet u eerst toestemming te verkrijgen van personeel). Plaats een doos gezegde "Free Books 'op uw straat. Op uw werk of op school, plaats een doos gezegde "Free Book Exchange" in een nis of eethoek.
 14. 14
  Bieden hen op een van de vele online gratis merchandise pagina's. Bezoeken, Recycle centrale, Freesharing, of Delen is het geven aan een groep in uw omgeving. Deze groepen lijst veel sites (op basis van welk deel van het land waar je woont), waar u kunt lijsten van dingen die je wilt om weg te geven. Mensen komen dan bij u thuis of werkplek op te halen die ze willen.
 15. 15
  Host een boek swap of witte olifant partij.
 16. 16
  Lenen oude boeken aan je vrienden en vice versa. Op die manier iedereen winsten blootstelling aan een verscheidenheid aan boeken, zonder de uitgaven veel geld.
 17. 17
  Maak een uitgeholde boek.
 18. 18
  Recycleren. Sommige boeken zijn zo vervallen dat ze niet langer kandidaat zijn voor hergebruik te worden. Sommige stad recycling programma's kunt u paperbacks in je single-stroom recycling bakken, en andere gemeenten zullen boeken hergebruiken indien een vaste afzetting afval gebracht. Neem contact op met uw gemeente website om te zien of het kan worden gerecycled (veel van hen doen).

Tips

 • Als het doneren van uw boeken naar een 501 (c) 3 non-profit (liefdadigheid) agentschap, vragen om een ​​ontvangstbewijs zodat u een fiscale aftrek kan krijgen.
 • Indien de verkoop op een garage sale, wees creatief (en goedkoop!) Met uw prijsstelling. Beginnend met 50 cent per stuk of 5 voor 5€ 0,00, moedigt mensen aan om meer boeken te nemen. Vooral als je veel boeken, vergeet het doel is om zich te ontdoen van zoveel mogelijk, want boeken zijn moeilijk te slaan en zwaar te sjouwen om de doorverkoop winkel. Maak de prijs moeilijk te weerstaan ​​en je zal een betere verkoop te hebben.
 • Controleer de staat van een boek voordat je het verkoopt. Versleten, gemarkeerde-up, gekleurd, of kapotte boeken zijn in lage vraag en, als je verkoopt boeken naar een winkel, zal de koper kijk scheef te maken op uw andere boeken.
 • Bestand kartonnen dozen werken goed voor het vervoeren boeken. Plaatselijke boekwinkels zijn meestal bereid lege dozen weg te geven, maar eerst bellen.
 • Pak een zak en dwalen rond je stad / dorp met een aantal van hen, en niet instelt prijzen; mensen te bieden, zodat ze denken dat ze een koopje!

Waarschuwingen

 • Heb een boek niet weg te geven voordat het onderzoek naar de waarde ervan.
 • Garage sale boeken niet altijd goed verkopen.
 • College boekwinkels zijn berucht voor alleen betalen van kleine bedragen in hun aandeleninkoopprogramma's.
 • Sommige boekwinkels rekenen belasting op items wanneer u uw handelskrediet gebruiken.

Dingen die je nodig hebt

 • Oude boeken
 • Verpakkingsmaterialen - enveloppen, verpakkingstape, stempels (bij gebruik van een website die uw verpakking en verzendkosten zal betrekken)