Wkunl

Hoe u uw computer te ontdoen van adware, spyware en virussen

Ben je moe van het krijgen van vervelende pop-ups wanneer je niet eens op het internet? Bent u bezorgd over uw persoonlijke gegevens in het gedrang? Dan gewoon de volgende stappen te zijn veel veiliger in zeer korte tijd!

Stappen

Hoe u uw computer te ontdoen van adware, spyware en virussen. Zorg ervoor dat je blijft windows update te allen tijde.
Hoe u uw computer te ontdoen van adware, spyware en virussen. Zorg ervoor dat je blijft windows update te allen tijde.
 1. 1
  Overwegen.
 2. 2
  Zorg ervoor dat je blijft windows update te allen tijde. Er is een koppeling aan de onderkant van deze pagina die u aansluit op de desbetreffende website die u zal toestaan ​​om dit te doen.
 3. 3
  Als u problemen met pop-ups, overwegen het downloaden ad-aware. Dit programma scant uw computer voor de irritante pop-ups (algemeen bekend als 'adware') en te elimineren. Vergeet niet te updaten Ad-aware vaak! Overweeg ook het downloaden van een browser die pop-ups blokkeert. Mozilla Firefox is een van deze, en er zijn plugins voor Internet Explorer, die ook pop-ups te blokkeren.
 4. 4
  Download Spybot: Search and Destroy. Zorg ervoor dat u het programma bij te werken alvorens het te gebruiken. Klik op de "Immunize" knop aan de linkerkant zodra het om uw computer te beschermen tegen toekomstige schade is geïnstalleerd. Ga dan verder om te scannen. Wees niet ongerust als hij constateert een veelheid aan problemen, maar zorg ervoor om ze allemaal op te lossen.
 5. 5
  Download spywaredoctor en installeer de nieuwste updates. Zorg ervoor dat alle beveiliging in te schakelen. Dit programma zal uw computer de toegang tot sites die malware installeert.
 6. 6
  Download en installeer antivirus uit http:/ / www.free-av.com/ (Niet aanbevolen bij gebruik van McAfee of Norton)
 7. 7
  Download en installeer AVG antivirus van http:/ / free.grisoft.com / freeweb.php
 8. 8
  Download en installeer SiteAdvisor van McAfee uit http:/ / www.siteadvisor.com / download / ie.html voor Internet Explorer-gebruikers of http://www.siteadvisor.com/download/ff.html voor Firefox gebruikers
 9. 9
  Als u gebruik maakt van de internet explorer browser, voorkomen dat dit soort dingen gebeurt door over te schakelen naar mozilla firefox of opera of safari, omdat zij niet dezelfde kwetsbaarheden hebben.

Tips

 • Als je een virus en wil om zich te ontdoen van het ervoor zorgen dat Windows Systeemherstel (onder start> accessoires> Systeemwerkset) is uitgeschakeld voordat u een scan. Als je dat niet doet, kunnen virussen slapende blijven in het systeem herstellen bestanden en vervolgens infecteren je.
 • Voordat u een scan uitvoert, sluit dan alle vensters en toepassingen (met inbegrip van alle geopende e-mailprogramma's, zoals Outlook) en haal uw computer vanaf het internet dan. De eenvoudigste manier om dit te doen is de telefoonlijn of de kabel waarmee uw computer op de modem is aangesloten loskoppelen.
  • als uw computer is draadloos verbonden is, gaat u naar het startmenu, dient u submenu, draadloze netwerkverbindingen, en klik op de knop Verbinding verbreken.
 • Overwegen om in de veilige modus. Bij het opstarten in de veilige modus, dit laat alleen de meest essentiële processen worden geactiveerd. En terwijl je dit doet zal het ervoor zorgen dat de overgrote meerderheid van adware / spyware bestanden zullen worden gedood, maar het is geen garantie voor het. Zodra je bent up and running in de veilige modus, open je anti-spyware programma en laat het een volledige scan uit te voeren, waardoor het aan een laatste sporen van gevonden infecties te verwijderen.
 • Nadat u alle actieve infecties hebt verwijderd, moet u ervoor zorgen dat het niet opnieuw infecteren wanneer u weer verbinding maakt met het internet. Nadat de scan is voltooid, reset alle homepages en browsers. Ga naar de Add / Remove Programs en controleren en zien of er sprake is van toepassingen die worden geassocieerd met de adware / spyware en zo ja, verwijder het / hen. Zorg ervoor dat er geen HOSTS bestanden zijn gekaapt en dat er geen ongewenste websites zijn toegevoegd aan uw vertrouwde websites.
 • Gebruik HijackThis en Osam autorun manager om uw computer te analyseren en te diagnosticeren wat er wordt opgestart elke keer dat u uw computer inschakelt.

Waarschuwingen

 • Hoax Spyware busters. Bezoek http://www.spywarewarrior.com/ voor meer details over nep-programma's. Een heleboel keer adware en spyware-leveranciers zullen gebruiken bestanden die werken om de infectie te houden actieve maakt niet uit hoe hard je ook probeert en verwijder deze. Soms zelfs uw adware / spyware scanner programma's kunnen niet zelfs te verwijderen.
 • Klik niet op banner te installeren "anti-spyware". Sommige "anti-spyware" zijn echte spyware. De "anti-spyware" is niet echt een spyware remover, maar een installateur! Voordat u downloaden van een anti-spyware tool, ga naar www.softwarepedia.com of www.spywarefreecertification.com om te controleren of het is gecertificeerd als "spyware vrij".

Dingen die je nodig hebt

 • Een computer met Windows
 • Internettoegang