Wkunl

Hoe te vullen en hergebruiken van een printer cartridge

Printer inkt is een van de duurste dingen die je zult tegenkomen wanneer u het opzetten van uw thuiskantoor. Je begint het nemen van tientallen foto's met uw nieuwe digitale camera, download ze naar uw computer, een paar drukken en dan opeens: de inktpatroon opraakt.

Als u deze volgen hoe-te begeleiden en vullen uw cartridge in plaats van een nieuwe te kopen, kunt u letterlijk honderden dollars besparen op printer inkt.

Stappen

Hoe te vullen en hergebruiken van een printer cartridge. Koop een inkt refill-kit bij een kantoorboekhandel.
Hoe te vullen en hergebruiken van een printer cartridge. Koop een inkt refill-kit bij een kantoorboekhandel.
 1. 1
  Koop een inkt refill-kit bij een kantoorboekhandel. Veel kantoorboekhandel en discount winkels bieden deze goedkope kit. Het kost meestal ongeveer de helft van de prijs van een gemiddelde printer cartridge.) U kunt deze kits te vinden bij online retailers.
 2. 2
  Verzamel je kit, een rol keukenpapier, en een aantal duidelijke plakband bij elkaar op een groot vlak werkoppervlak, een tafel of bureau.
 3. 3
  Verwijder de lege cartridge van uw printer. (Vergeet niet om uw printer deksel of de deur dicht terwijl u werkt.)
 4. 4
  Bedek uw handen met een paar wegwerp plastic handschoenen tijdens het werken met de rommelige inkt.
 5. 5
  Neem een papieren handdoek en vouw deze dubbel twee keer. Werken over de papieren handdoek om eventuele lekken inkt te vangen.
 6. 6
  Plaats de lege cartridge op.
 7. 7
  Lees de handleiding die bij de refill-kit om te leren hoe te vullen uw specifieke type cartridge. (De volgende instructies zijn enkel een algemene leidraad).
 8. 8
  Zoek de vulling gaten aan de bovenkant van de patroon. De depressies kan worden gevoeld door wrijven uw vinger over het label. Sommige cartridges hebben meer dan een gat, maar slechts een leidt tot het inktreservoir dat je wil vullen. Dit gat zal een spons daarin.
 9. 9
  Gebruik een scherp potlood te doorboren het vullen van gaten in de bovenkant van de cartridge of u kunt de top label opstijgen met een mes of een schroevendraaier (juiste plaatsen kan ook worden gevonden in de kit instructies).
 10. 10
  Naast zwart zijn er drie kleuren inkt: magenta, cyaan en geel. Volg de kit instructies op die hole om elke kleur te voegen of druk op een tandenstoker in de gaten om de kleuren als markeringen op de printer cartridge zijn er soms om je gek te zetten van de verkeerde kleuren in de cartridge inktkamers identificeren.
 11. 11
  Steek de lange naald van de refill inkt fles diep in het juiste gat doordringen het schuim omlaag in de bodem van de patroon. Het is belangrijk om niet te lucht te duwen in de cartridge schuim tijdens het vullen. (Een luchtzak zal de inkt te houden van het bereiken van de printkop waardoor de cartridge niet om af te drukken.)
 12. 12
  Voeg langzaam de inkt. Goed in de gaten om er zeker van dat je niet over-fill.
 13. 13
  Stop snel zodra je een beetje inkt lekt uit het gat te zien. Zonder het loslaten van de fles, langzaam los de lucht, zuigen een beetje inkt terug uit de cartridge, voordat u de naald volledig te verwijderen.
 14. 14
  Bekladden zorgvuldig contactpunten van de cartridge op het papier handdoek, moet je een vuil maken van de inkt lekt uit op de papieren handdoek zien.
 15. 15
  Bedek het gat met een klein stukje van duidelijke plakband. (Dit werkt beter dan de afdichting puntjes in de kit.) Zorg dat er geen inkt lekt uit de bovenste gaten. (Dat is waar de transparante tape van pas komt.) Wees voorzichtig niet te steken vervuilen de kleuren.
 16. 16
  Herhaal de stappen 11-15 voor elke inktkleur.
 17. 17
  Nadat je alle drie de kleuren zijn hervuld, voorzichtig deppen (niet vegen of wrijven) de cartridge printkop op een gevouwen stuk papier handdoek. Mogelijk moet u dit meerdere keren doen. Doe dit totdat het stopt bloeden en je ziet een nog streep van drie kleuren te zien op de handdoek.
 18. 18
  Als de vlek toont de kleuren ofwel vaag of helemaal niet, smet op natte papieren handdoek en weer op het droge, om de inkt stroomt.
 19. 19
  Vervang de cartridge in de printer. Nooit, nooit een lekkende cartridge installeren.
 20. 20
  Onmiddellijk af te drukken iets, wat dan ook, alleen maar om de inkt stroomt. Druk een aantal testpagina's, bij voorkeur foto's met veel verschillende kleuren.
 21. 21
  Volg de reiniging of priming cycli voor uw specifieke printer.

Tips

 • Nadat u refill een cartridge, moet het hetzelfde als een nieuwe cartridges te wegen. Overvulling een cartridge zorgt ervoor dat de cartridge om voortijdig te stoppen op je. Cartridges te gebruiken een spons om inkt vast te houden, door overvulling u het bovenste gedeelte van de spons waardoor de inkt te willen omhoog stromen, weg van de spuitopeningen nat.
 • Als een kleur moeite heeft met afdrukken nadat u de inktpatroon plaatst, te verwijderen uit de printer en controleer de tape op de vulling gaten. Optillen en verplaatsen, afsteken van eventuele zuiging die kan worden voorkomen dat het stroomt goed.
 • Maak je geen zorgen over het testen en opnieuw testen. Het is de moeite waard. Als je dat doet verpesten de cartridge... U kunt altijd een nieuwe kopen. Je zou hebben gehad om dat toch te doen.
 • Zorg ervoor dat de inkt langzaam injecteren om eventuele luchtbellen die slechte afdrukresultaten kunnen veroorzaken.
 • Als laatste redmiddel voor het kopen van een nieuwe cartridge, neem de (schoon) spuit, trek de zuiger en plaats de spuit diep in de cartridge. Zet uw mond over de nu-open bovenkant van de spuit en blaas redelijk krachtig. Dit kan helpen dwingen de semi-los klompen uit de vorige stap uit de weg van de vloeibare inkt. Wees voorzichtig dat u de inkt bubble te laten uit de top van de inkjet cartridge als je blazen in de spuit. Dep het mondstuk einde van de cartridge op een papieren handdoek. Herhaal 3-4 keer, indien nodig. Deze methode kan de bruikbaarheid van een nagevulde cartridge te breiden van misschien wel 5 of 6 vullingen tot 8 of 10. Voor de kosten van een nieuwe cartridge, het is de extra inspanning waard als je op een krap budget.
 • Nieuwe inktcartridges worden geleverd met een gefrankeerde envelop waarin u wordt gevraagd om uw oude cartridge te sturen in voor recycling.
 • Na het bijvullen van een cartridge 5 of 6 keer, zal de printkop treedt slijtage op. Het kan niet eeuwig duren. Dan moet je gewoon een nieuwe cartridge te kopen en te vervangen.
 • Doneer de gebruikte printer aan een lokale liefdadigheid, kerk of school. Enkel ben zeker om hen te laten weten dat het heeft behoefte aan een nieuwe cartridge, zodat ze kunnen beslissen of ze het willen.
 • Als de kleur nog steeds weigert te komen van de cartridge wanneer u afdrukt, gebruikt u de spuit om slechts een of twee kleine druppels (50% ammoniak en 50% gedistilleerd water) oplossing te injecteren zo ver naar beneden in de cartridge als je kunt, zodat het zal in de buurt van de printkop (maar niet te dicht, want er is meestal een scherm boven de printkop die per ongeluk kunnen worden doorboord). Dit kan helpen bij het oplossen elke stolsels in de bijna-microscopische sproeiers.
 • Voorkom dat uw inktpatroon run droog. Controleer en vul het periodiek te houden onderhouden. Probeer het ongebruikte niet te verlaten voor een lange periode van tijd. Proberen iets ten minste eenmaal per week af te drukken. Dit zal het helpen langer meegaan.
 • Ten slotte kunt u deze methode gebruiken als al het andere faalt: Zoek een printer te koop voor minder dan de kosten van een nieuwe cartridge. Het zal een nieuwe cartridge (en soms twee - zwart en kleur), zodat je nu een nieuwe printer met 1 of 2 cartridges voor minder dan de prijs van een nieuwe cartridge (printer bedrijven verkopen deze printers goedkoop, van plan om hun geld te verdienen op toekomstige cartridge aankopen - tenzij je weet hun spel). Refill deze cartridges totdat ze niet meer werken, en dan doen het allemaal weer opnieuw.

Waarschuwingen

 • Voeg een lekkende cartridge nooit in uw printer.
 • Wees voorzichtig dat u de metalen delen (kleine elektrische leidingen en contacten) ingaan op de bodem en de voorkant van de cartridge. Vet van uw vingers kan verstoren contact met de printer. U kunt een wattenstaafje met isopropyl (wrijven) alcohol gebruiken om voorzichtig schoon deze contacten, indien nodig
 • De inkt is permanent, omdat het alleen kan worden verwijderd door de speciale inkt oplosmiddel. Wees voorzichtig niet om het op je kleding te krijgen. Het zal vlekken achterlaten op uw handen, ook, als je het niet dragen van handschoenen.
 • U kan nodig zijn om een ​​flink aantal testpagina's af te drukken om de inkt stroomt goed.

Dingen die je nodig hebt

 • Lege inktcartridge
 • Inkt Refill Kit
 • Papieren handdoeken
 • Plakband
 • Handschoenen
 • Wrijven Alcohol
 • Wattenstaafjes