Wkunl

Hoe maak je een multimeter lezen

Leren om een ​​multimeter lezen is niet moeilijk als je begrijpt hoe het apparaat werkt. Dit artikel zal je leren om zowel een analoge als een digitale multimeter lezen.

Stappen

Hoe maak je een multimeter lezen. Stel het bereik van uw analoge multimeter.
Hoe maak je een multimeter lezen. Stel het bereik van uw analoge multimeter.

Lees een analoge multimeter

 1. 1
  Stel het bereik van uw analoge multimeter. U moet het bereik boven de maximale limiet voor het apparaat of stopcontact dat u incheckt ingesteld.
  • Bepaal of u wilt continuïteit, weerstand of spanning te testen. In het algemeen worden analoge multimeters niet gebruikt voor het testen stroom. Stel de draaiknop om de juiste instelling.
  • Stel het bereik. Uw analoge multimeter zal verschillende vooraf ingestelde bereik hebben samen een wijzerplaat van waaruit u kunt kiezen. Stel een bereik dat groter is dan de output van het elektrisch circuit dat u wilt testen.
  • Bijvoorbeeld, een standaard stopcontact een standaard vermogen van 120 volt.
  • Uw lezing zal waarschijnlijk niet meer dan 120 volt, maar moet je een groter bereik in te stellen voor het geval dat.
 2. 2
  Bepaal de waarde van de maximale waarde. De maximale aflezing gelijk aan het bereik dat u op uw wijzerplaat instellen. Als u uw dial vastgesteld op 200 volt, dan is deze multimeter lezing toont 200 volt.
 3. 3
  Bereken de lezing op halve schaal. De lezing op halve schaal is gelijk aan de volt bereik gedeeld door 2. Als uw multimeter is ingesteld op 200 volt, dan is deze lezing geeft een vermogen van 100 volt.
 4. 4
  Bereken de lezing op verschillende punten langs de schaal. Als uw bereik is 200 volt en je naald wijst naar 0.72, dan is het lezen is op 0,72 x 200 of 144 volt.
 5. 5
  Voer de test volgens de instructies van de fabrikant.

Lees een digitale multimeter

 1. 1
  Bepaal wat u wilt testen met uw digitale multimeter. Je kunt testen spanning, stroom, weerstand, capaciteit en frequentie.
  • Stel uw dial voor de geschikte test.
  • Kies een bereik dat groter is dan de uitgang van de schakeling of de batterij die u van plan bent om te testen.
 2. 2
  Voer de test volgens de instructies van de fabrikant. Het lezen op het digitale display zal u voorzien van de eenheid van de kwaliteit waarvoor u test. Als u test spanning, en het digitale scherm zegt 196, dan is het circuit heeft een 196V-uitgang.

Tips

 • Als er een spiegel achter de naald van uw analoge multimeter, zet de meter naar links of rechts, zodat de naald dekt haar eigen reflectie voor betere nauwkeurigheid.
 • Als de naald van een analoge multimeter wijst onder nul, dan is uw "+" en "-" connectors zijn waarschijnlijk achteruit. Schakel de connectors en neem een ​​andere lezing.

Waarschuwingen

 • Als u niet aan een hoger bereik dan de verwachte output van uw circuit of de batterij te selecteren, vervolgens de lezing kan een analoge multimeter beschadigen.