Wkunl

Hoe om de beeldkwaliteit te verbeteren op een LCD-monitor

Een methode om de weergave op een LCD-monitor te verbeteren is om een ​​DVI-aansluiting op een DVI-videokaart te gebruiken. Dit komt door het feit dat de LCD-monitoren gebruiken digitale verbindingen, en de oude VGA connectors zijn analoog, zodat de VGA-signaal wordt geconverteerd van analoog naar digitaal (maar deze conversie verliest beeldkwaliteit). De andere manier is om ervoor te zorgen uw videokaart is ingesteld op het LCD Monitor optimale resolutie, meestal 1280x1024 voor een niet-breedbeeld 17 of 19 inch monitor.

Stappen

Hoe om de beeldkwaliteit te verbeteren op een LCD-monitor. Controleer of uw videokaart en de monitor hebt DVI-connectoren.
Hoe om de beeldkwaliteit te verbeteren op een LCD-monitor. Controleer of uw videokaart en de monitor hebt DVI-connectoren.
 1. 1
  Controleer of uw videokaart en de monitor hebt DVI-connectoren. Het is typisch een witte rechthoekige connector met gaten voor pennen en een dunne sleuf.
 2. 2
  Koop een DVI male-to-male connector van uw lokale elektronica winkel. Meestal 3 tot 6 meter lang zal doen. (De DVI Male-to-Female connector is gewoon om een ​​bestaande kabel te verlengen).
 3. 3
  Steek het ene uiteinde in de videokaart DVI-connector en de andere in de LCD-monitor DVI-connector.
 4. 4
  Zet uw LCD-monitor en de pc.
 5. 5
  Lees uw LCD-monitor handleiding om te zien wat je moet doen om de monitor aan op de DVI-ingang lezen ingesteld. Over het algemeen is het meestal een knop op de voorkant die ingang kiest. Druk aan totdat u een signaal te zien.
 6. 6
  Je zult waarschijnlijk nodig om de resolutie in te stellen op de pc om de optimale snelheid van de monitor (die in de handleiding van je monitor moet worden vermeld) overeenkomen.
 7. 7
  In Windows XP, gewoon rechts klikken op een heldere deel van het bureaublad en klik op Eigenschappen om het venster scherm brengen.
 8. 8
  Klik op het tabblad Instellingen op de top.
 9. 9
  Sleep de schuifknop in het veld "schermresolutie" recht om de resolutie in te stellen op de hoogste stand. (Blijf in beweging ene naar links als de resolutie blijkt te zijn groter dan uw monitor te zijn;. Bv: als het bureaublad ruimte gaat buiten het scherm.)
 10. 10
  Klik op OK en vervolgens de LCD-monitor zal beginnen met die nieuwe resolutie. (Als er wordt gevraagd of u de nieuwe resolutie te houden, klikt u op Ja) U zult merken items zoals lettertypen en foto's zien er wel duizend keer scherper wanneer getoond op de optimale resolutie van het LCD-scherm vooral met een DVI-kabel.

Tips

 • Lees de handleiding die bij het LCD-scherm kwam, moet het deze informatie vermeld.
 • U kunt ook de refresh rate hoger zetten door in te gaan op "geavanceerde" in het menu "instellingen".
 • Ga naar je videokaart fabrikant website en download de nieuwste drivers.

Waarschuwingen

 • Deze methode werkt met DVI die videokaarten. U kunt nog steeds uw oude VGA-connector met een VGA-LCD-monitor staat, maar wordt het beeld niet zo goed uitzien. Met ofwel connector alleen niet vergeten om de resolutie in te stellen naar wat optimaal is voor de monitor.

Dingen die je nodig hebt

 • DVI Male-to-Male connector
 • DVI staat LCD-monitor
 • DVI-compatibele videokaart
 • Uw LCD-monitor handleiding