Wkunl

Hoe maak je een windows computer sneller opstarten

Is uw huis computer traag? Er zijn veel mogelijke redenen waarom uw computer thuis is traag draait. Hier zijn enkele tips die u kunt gebruiken om uw pc weer op snelheid.

Stappen

Hoe maak je een windows computer sneller opstarten. Verwijder ongebruikte bestanden.
Hoe maak je een windows computer sneller opstarten. Verwijder ongebruikte bestanden.
 1. 1
  Verwijder ongebruikte bestanden. Windows zal sneller lopen als de schijf wordt gewist van ongebruikte bestanden. Deze ongebruikte bestanden zijn meestal tijdelijke bestanden, URL geschiedenis, cookies, geschiedenis vorm, en aanwezig in Recycle bin-bestanden. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door gebruik te maken van de vooraf geïnstalleerde programma Schijfopruiming.
 2. 2
  Defragmenteren harde schijven. Gebruik de onderstaande methode om het hulpprogramma bij Windows geleverd gebruiken.
 3. 3
  Open mijn computer.
 4. 4
  Klik met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt defragmenteren en selecteer "eigenschappen".
 5. 5
  Klik op het tabblad gereedschappen.
 6. 6
  Selecteer de fragment nu....
 7. 7
  Handmatig veranderen van de toepassingen die automatisch worden gestart:
 8. 8
  Klik op start
 9. 9
  Ga naar run
 10. 10
  Typ msconfig en klik op ok
 11. 11
  Na het typen van onjuiste configuratie, klikt u op de boot. Tabblad ini klik op het + teken naast NOGUIBOOT, zal dit u helpen een hoop en zal sluiten van de ramen animatie. waardoor uw computer sneller opstarten.

Alternatieve methode: msconfig

 1. 1
  Ga naar start, uitvoeren typ msconfig in het vak run.
 2. 2
  Een venster pop-up. Vervolgens aan de bovenkant van het venster ziet u een start-up tab zien. Ga naar het tabblad opstarten en un benodigde programma's uit te schakelen. Als u niet weet wat het is, zoek het op google.com. Als je bang bent van het uitschakelen van het zijn, laat het op.
 3. 3
  Ga naar het tabblad opstarten of het tabblad "boot. INI". Vervolgens in de sectie laars, klikt geavanceerde opties. Een doos moeten verschijnen met de keuze van het gebruik van meerdere processors bij het ​​opstarten, vinkt u het vakje naast de optie en kies hoeveel processors die u wilt gebruiken. Voor Windows XP-gebruikers, zodat / NUMPROC = en zet deze op hoeveel processors die je moet gebruiken bij het ​​opstarten. Klik op OK en ga terug naar het gedeelte kofferbak van de msconfig scherm.
 4. 4
  Aan de rechterkant van de msconfig boot scherm moet u een time-out sectie te zien en de time-out deel moet op 30 seconden worden ingesteld, kunt u deze waarde 3 seconden.
 5. 5
  Klik op ok en ok om de msconfig doos te sluiten en start de computer opnieuw.

Alternatieve methode: bios

 1. 1
  Zet de computer aan. Niet slapen of winterslaap, koude start of uit herstarten. Als je ziet de fabrikant het logo van uw computer, aka BIOS-scherm, drukt u op de bijbehorende functie-toets om de setup te gaan. Het geeft meestal de sleutel tot het indrukken van de bepaalde functietoets om setup te gaan. Ga naar http://www.computing.net/answers/dos/list-of-bios-set-up-keys-combinations/449.html voor een lijst met BIOS setup toetsen.
 2. 2
  Nu dat je setup hebt ingevoerd, kunt u alleen gebruik maken van de pijltjestoetsen, voer en ESC om te navigeren door de BIOS. Dan naar het tabblad opstarten door op de linker-of pijl omlaag tot je bij het tabblad opstarten. Eenmaal in de sectie kofferbak van de BIOS, selecteert Boot priority of boot order of iets dergelijks, en als je in de boot prioriteit, zal u de 4 prioriteiten zien. De prioriteit moet de diskette, vervolgens cd, dan HDD groep, dan netwerkgroep of iets dergelijks zijn. We gaan de eerste prioriteit te wijzigen in HDD groep. Ga naar prioriteit 1 en druk op enter. Een doos moet pop-up weergeven van de lijst met hardware te zetten in de eerste prioriteit. Selecteer HDD groep voor de eerste prioriteit. Ga naar prioriteit 2 en selecteer CD-groep, vervolgens prioriteit 3 ​​en zet deze op netwerkgroep, en prioriteit selecteren 4 floppy groep of u kunt gewoon de vierde prioriteit te schakelen. Maar zorg ervoor dat de HDD-groep is in de eerste prioriteit is en dat er geen kopieën van andere groepen in de verschillende prioriteiten. Zo willen we voorkomen dat de HDD groep wordt gecontroleerd op media die kunnen worden opgestart na iets anders. We willen alleen maar 1 groep voor 1 prioriteit.

h

 1. 1
  Verlaten boot prioriteit en in de kofferbak deel moet er een snelle boot optie te zijn, willen we deze optie in te schakelen. Verplaatsen naar de snelle boot optie en druk op enter en een doos moet pop-up vraagt ​​om in-of uitschakelen, willen we in staat te stellen het zo verplaatsen naar de optie enable en druk op enter.
 2. 2
  Druk op esc en verlaten en de bios.

Tips

 • Download Microsoft Bootvis, een gratis programma waarmee u uw systeem te optimaliseren.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet, wanneer u wijzigingen, goed en slecht maken kan komen van het. Kritieke bestanden verwijdert, kan ernstige schade aan uw computer veroorzaken. Verwijderen van bestanden met de nodige voorzichtigheid!