Wkunl

Hoe te dragen aan wikipedia

Wikipedia is een vrije encyclopedie project, gezamenlijk geschreven door vrijwilligers. Veel mensen zien Wikipedia-artikelen elke dag, maar dragen niet bij. Deze how-to zal je laten zien wat je kunt doen om constructief te bewerken Wikipedia.

Stappen

Hoe te dragen aan wikipedia. Maak een Wikipedia rekening.
Hoe te dragen aan wikipedia. Maak een Wikipedia rekening.
 1. 1
  Maak een Wikipedia rekening - aanmaken van een account is niet verplicht, maar als u zich aanmeldt voor een account, krijgt u meer privileges dan een niet-geregistreerde gebruiker. Voor al deze privileges te laten plaatsvinden, moet je account ten minste vier dagen oud zijn en moet ten minste tien bewerkingen.
 2. 2
  Expand stubs. Een artikel dat niet volledig is, of voluit geschreven detail, kunnen worden gemarkeerd met een {{stub}} tag. U kunt helpen door het toevoegen van inhoud aan de artikelen momenteel gemarkeerd als stubs. De artikelen kunnen ook een meer gedetailleerde {{stub}} betekent dat de stub is sub-gesorteerd. Sub-naargelang stubs ook iets van Arts, Culturen, Ontwerp, Broadcast Media, Radio, Televisie, literatuur, en meer!
 3. 3
  Voeg een foto - Een encyclopedie is niet compleet zonder foto's. U kunt zoveel foto's uploaden als je wilt, maar je moet gedetailleerde informatie over de bron en de licentie van het dossier te verstrekken. Als je niet kan bepalen dat informatie, geen foto's uploaden. Als u nog steeds kiezen om foto's te uploaden, zullen ze worden verwijderd.
 4. 4
  Schrijf een nieuw artikel - Wikipedia groeit snel, hoewel de groei naar beneden sinds 2008 is vertraagd. De Engels versie van Wikipedia heeft momenteel meer dan 4.178.000 artikelen! U kunt helpen blijven deze groei door het schrijven van een artikel van je eigen. U moet een artikel over iets wat je bent zeer goed geïnformeerd over te schrijven, zodat u een compleet en informatief artikel kan schrijven. Artikelen gemaakt als testpagina's, pure vandalisme, aanval pagina's, enz. zullen worden verwijderd op de plek, zonder verdere discussie.
 5. 5
  Verwijder spam - ​​Wikipedia is toegankelijk door miljoenen mensen elke dag, dus, is er de neiging om veel vandalisme of spam zijn. Mensen die een pagina vernielen of spam kan ongepast koppelingen hebt toegevoegd, gewist van de pagina, voegde onzin, enz. U kunt helpen door het verwijderen, of terugkerend, dit vandalisme. Het verwijderen van vandalisme maakt Wikipedia een betere plek voor mensen om informatie en middelen te verzamelen.
 6. 6
  Helpen - Hoewel wikipedia is een encyclopedie, het is ook een gemeenschap. U kunt helpen nieuwkomers om het een grotere en betere gemeenschap voor de encyclopedie te maken.
 7. 7
  Bezig met onderhoud - U kunt hulp Wikipedia gerund optimaal door het doen van onderhoudstaken zoals het verwijderen van schending van het auteursrecht, het opknappen van artikelen, het deelnemen aan verwijdering processen, en allerlei andere dingen.
 8. 8
  Revert vandalisme - Met behulp van tools als je wilt. Als je echt goed in dit zul je een tool genaamd 'rollback' dat kun je vandalisme herstellen sneller. Vergeet niet, spam is ook vandalisme! Als iemand is persistent over vandalisme een pagina, te melden aan de 'Administrator Interventie tegen vandalisme' board - AIV voor kort - als ze eenmaal voldoende gewaarschuwd.

Tips

 • Het duurt minder dan een minuut om een ​​account aan te maken, en u ontvangt een aantal voordelen voor het aanmaken van een account, inclusief de mogelijkheid om pagina's te verplaatsen. Er is geen bevestiging e-proces, en het aanmaken van een account is onmiddellijk.
 • Als u een probleem hebt met iets of iemand hebben, bespreken. Altijd onthouden om kalm en redelijk, en je zult de neiging om een ​​betere tijd in geschillen hebben.
 • U kunt vragen van meer ervaren gebruikers te vragen door een {{helpme}} sjabloon op je overlegpagina.
 • Vergeet niet, om voor uw account om alle privileges openen, moet het minstens 10 bewerkingen en vier dagen oud.
 • Als u genieten van het bewerken op Wikipedia, kunt u genieten van het bewerken op Google ook, waar uw bewerkingen hebben veel meer kans om te worden gewaardeerd door anderen.

Waarschuwingen

 • Niet vernielen Wikipedia. Het is gewoon een hoofdpijn voor iedereen als mensen vernielen Wikipedia, en uw bewerkingen worden niet op prijs gesteld. Het vandalisme moet worden teruggedraaid door iemand die kon worden bewerkt Wikipedia constructief op andere manieren. Vandalisme wordt meestal verwijderd binnen vijf minuten, of zelfs binnen seconden voor populaire pagina's. Aanhoudende vandalisme kan worden voldaan met een blok door een beheerder. Als je voelt de drang om te vernielen met wat je grappige bewerkingen overwegen, overwegen bewerken op Oncyclopedia plaats, waar uw grappige bewerkingen zou worden gewaardeerd.