Wkunl

Hoe maak je een powerpoint sjabloon maken

Microsoft PowerPoint biedt een breed scala van vooraf geïnstalleerde templates te gebruiken bij het maken van uw presentatie document. Echter, PowerPoint maakt het ook mogelijk voor gebruikers om hun eigen sjablonen maken voor herhaald gebruik en voor het delen met anderen. Hier zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw eigen sjabloon te creëren.

Stappen

Hoe maak je een powerpoint sjabloon maken. Open powerpoint op uw computer en open een lege presentatie als men niet reeds op het scherm om een sjabloon te maken.
Hoe maak je een powerpoint sjabloon maken. Open powerpoint op uw computer en open een lege presentatie als men niet reeds op het scherm om een sjabloon te maken.
 1. 1
  Open powerpoint op uw computer en open een lege presentatie als men niet reeds op het scherm om een sjabloon te maken.
 2. 2
  Klik op het menu "view" bovenaan, gevolgd door de "master" en vervolgens "diamodel."
  • Dit is de meester glijbaan en alle wijzigingen die zijn gemaakt op deze dia verschijnt op alle dia's in uw presentatie. Een aantal veranderingen kan worden aangebracht op deze dia.
 3. 3
  Selecteer hier een achtergrond door te klikken op "format" bovenaan, gevolgd door "achtergrond."
  • Selecteer een kleur om te gebruiken als achtergrond op alle dia's, of als u liever een ontwerp klik op "Fill Effects" en een aantal ontwerp-opties beschikbaar zullen zijn. U kunt ook een voorbeeld van uw selecties voordat u besluit om uw wijzigingen toe te passen op het diamodel.
 4. 4
  Kies een lettertype voor uw hele presentatie door nogmaals te klikken op "format" en vervolgens "lettertype."
  • Lettertype Arial is het standaardlettertype voor Microsoft PowerPoint, maar veel andere lettertypen, waaronder enkele meer visueel aantrekkelijk, beschikbaar uit deze lijst. De lettergrootte en het lettertype stijl kan ook worden gekozen uit dit scherm.
 5. 5
  Bepaal of u wilt een voettekst op alle dia's. Als dat zo is, selecteer "Insert" in het menu bovenaan, gevolgd door "Koptekst en voettekst"
  • Gemeenschappelijke tekst in een koptekst een voettekst bevat de datum, dianummers, of de naam van de presentatie te plaatsen.
 6. 6
  Bepalen of een afbeelding wil toevoegen aan de visuele aantrekkingskracht van de presentatie, zoals een bedrijfslogo. Houd in gedachten dat dit zal verschijnen op elke dia zodat het beeld niet zou opvallen te veel als je een template.
  • Om een ​​afbeelding in uw sjabloon opnemen, moet u eerst klikken op "Insert", gevolgd door "Beeld" en vervolgens "Uit bestand." Vanuit dit scherm kan je een afbeelding die is opgeslagen op uw computer op te nemen in uw sjabloon te selecteren.
  • Afbeeldingen voorgemonteerde PowerPoint kunnen ook worden gebruikt. Ga naar "Invoegen", vervolgens "Beeld" gevolgd door "Clip Art." Een doos genaamd "Clip Art" verschijnt aan de rechterkant van uw scherm, waar u kunt zoeken naar een breed scala van tekeningen en foto's.
 7. 7
  Bepalen of extra functies worden aangeboden door powerpoint passend in uw sjabloon zou zijn.
  • Terwijl PowerPoint biedt een aantal functies, zoals grafieken, diagrammen en animatie, veel van deze functies zijn niet geschikt om een ​​template te zijn, aangezien al deze items zou worden bekeken op elke pagina van de presentatie. Een logo is een passende selectie te zien op elke dia (misschien op de achtergrond), maar een gedetailleerde grafiek moet niet worden opgenomen op elke dia.
 8. 8
  Zorg ervoor dat u uw nieuw ontworpen sjabloon bewaren door besparing. Klik op "Bestand", gevolgd door "Opslaan als." Naast "Opslaan als type" er is een pull-down menu. Klik op dat en kies "Design template 'en geef uw sjabloon een naam. Nu kunt u uw sjabloon opent om te gebruiken voor toekomstige presentaties.