Wkunl

Hoe maak je een wikipedia artikel in MLA-formaat citeren

Of u nu een student, of nog op de middelbare school, zal onder vermelding van bronnen altijd de ene last je zult moeten uitvoeren tot het einde van je studie. Hoewel Wikipedia is over het algemeen niet bedoeld voor gebruik in academische papers, zal uw leraren of professoren nog vragen u om het te citeren als je het gebruikt als referentie. Hier zijn de stappen voor hoe dat te doen.

Stappen

Hoe maak je een wikipedia artikel in MLA-formaat citeren. Schrijf de titel van het artikel dat u gebruikt met aanhalingstekens ("") zorg ervoor dat alvorens een full-stop (.).
Hoe maak je een wikipedia artikel in MLA-formaat citeren. Schrijf de titel van het artikel dat u gebruikt met aanhalingstekens ("") zorg ervoor dat alvorens een full-stop (.).

Onder verwijzing naar een wikipedia artikel

 1. 1
  Schrijf de titel van het artikel dat u gebruikt met aanhalingstekens ("") zorg ervoor dat alvorens een full-stop (.) Na de titel. Schrijf het niet in cursief.
 2. 2
  Laat een ruimte en vervolgens typt u de titel van de online encyclopedie. Die in dit geval is Wikipedia. Plaats een full-stop (.) En dan cursief de titel van de bron.
 3. 3
  Verlaat een andere ruimte en typ in de uitgever. In dit geval is Wikipedia Foundation, Inc Plaats een full-stop (.) Eind. Er zijn twee periodes eind omdat een van hen gebruikt afkorten "opgenomen" en het andere einde van de titel.
 4. 4
  Verlaat een andere ruimte dan de datum waarop de pagina het laatst is gewijzigd. Plaats een full-stop (.) Eind. Dit is meestal te vinden aan het einde van de webpagina.
 5. 5
  Laat een ruimte en aangeeft of u de bron van print of web. Voor Wikipedia, zal het altijd het web. Je zou gewoon aangeven door te typen in "Web."
 6. 6
  Verlaat een andere ruimte en typ de datum dat u het artikel bekeken.
 7. 7
  Verlaat een andere ruimte en typ de URL van het artikel in tussen hoekige haakjes (<>). Zorg ervoor dat http:// omvatten en plaats een full-stop (.) Aan het eind. U hebt nu uw citaat afgerond.

Tips

 • Uw bibliografie moet worden in alfabetische volgorde.
 • Merk op dat de laatste vorm van MLA zegt te vertrekken uit de URL, tenzij de bron niet kan worden gevestigd zonder.
 • Vraag je docent of leraar om te controleren over uw citaat. Hij of zij is degene die zal sorteren je, en als je op voorhand vragen en volg de aanwijzingen, moet je niet gestraft worden als je hand in je eindwerkstuk.
 • Als u wilt het artikel citeren in de tekst, plaatst u de titel van het artikel tussen haakjes () in plaats van de auteur zoals je gewoonlijk zou doen. Ex. (Onder verwijzing)
 • Voor citaat van Wikipedia net als een site, weglaten eventuele titels van artikelen aan het begin en volg de aanwijzingen zoals hierboven vermeld.

Waarschuwingen

 • Wikipedia is over het algemeen niet een aanvaardbare bron van informatie voor academische papers en u kan worden bestraft wanneer u deze gebruikt als referentie. Echter, als wegens tijdsgebrek je geen gebruik maken van Wikipedia als bron, doe citeren het als het beter is om naar beneden worden gemarkeerd voor het gebruik van niet-gezaghebbende bronnen dan worden beschuldigd van plagiaat.
 • Wikipedia is een goede website voor algemene informatie te verzamelen, maar het is het beste om direct te gebruiken (en citeer) hun geciteerde referenties, eerder dan onder vermelding van Wikipedia zelf. Hoede van het gebruik van het Wikipedia artikel en onder vermelding van hun bronnen echter wel zonder te controleren ze echt steunen de vordering wordt gemaakt in het artikel. De oprichter van Wikipedia heeft gezegd studenten krijgen regelmatig onvoldoendes omdat ze gebruik gemaakt van informatie uit Wikipedia, zonder bevestiging van de feiten elders.