Wkunl

Hoe om muziek te downloaden

Het krijgen van muziek van een digitale bron en in uw computer is vrij gemakkelijk als u weet dat uw opties. Het is echter ingewikkelde zaken wanneer u de beveiliging copyright, kwaliteit en computer problemen te overwegen. Hier is een overzicht van uw keuzes met deze zorgen in het achterhoofd.

Stappen

Hoe om muziek te downloaden. Maak een map voor je muziek.
Hoe om muziek te downloaden. Maak een map voor je muziek.
 1. 1
  Maak een map voor je muziek. De meeste computers hebben een map al voor dit doel aangewezen. Microsoft Windows heeft een muziekmap. Zorg ervoor dat deze map wordt niet gedeeld (tenzij je dat wilt). Zie hieronder Waarschuwingen.
 2. 2
  Noteer wat je hoort. Als je naar radiostations op het internet of enige andere vorm van muziek op internet luisteren, kunt u een programma gebruikt om op te nemen wat je hoort. Het nadeel is dat de resulterende muziek lage kwaliteit zal zijn in vergelijking met wat je kunt krijgen van een cd of betaalde download. Hier zijn een aantal artikelen over hoe je een audiostream opnameprogramma te gebruiken:
 3. 3
  Kijk voor promotionele downloads. Check websites van kunstenaars '- soms zijn er downloads beschikbaar voor gratis. Voeren een internet zoeken naar "promo" en "download" en de naam van een bepaalde artiest of een bepaald soort muziek.
 4. 4
  Aanschaffen mp3/electronic albums. Er zijn verschillende sites die digitale albums en singles, verkopen, zoals iTunes en Amazon.
  • Als je een draagbare MP3-speler, zorg ervoor dat het compatibel is met de download site. In de meeste gevallen is het mogelijk om dit te overwinnen, maar het kan een ingewikkeld proces dat je zou willen vermijden.
  • U kunt ook songs op CD's te branden - in dit geval, het formaat is niet zo kritisch. De cd moet worden geformatteerd in een audio-cd als je wilt spelen in uw cd-speler of in de auto. Je kunt ook gewoon luisteren naar muziek van de computer met een data-cd.
  • Prijszettingsregelingen variëren. Sommige sites vereist een abonnement, anderen niet. Er kunnen ook verschillende prijzen voor het luisteren naar een lied en daadwerkelijk te downloaden. Sommige sites bieden een gratis proefperiode.
 5. 5
  Onderzoeken peer-to-peer (p2p) downloaden programma's (zoals Musicjacker, limewire, frostwire, Blubster en kazaa). Deze programma's omvatten bestanden te delen met mensen die je niet kent, en deze vorm van het delen is bezaaid met controverse over auteursrechtelijke beperkingen. Bovendien kan de kwaliteit van de muziek die u downloadt in strijd zijn, en er is altijd de mogelijkheid van virussen. Torrent file sharing soortgelijke problemen, maar de manier waarop de muziek is gedownload is iets anders, het downloaden opgedeeld in stukken uit verschillende bronnen in plaats van slechts een. Musicjacker is de voorkeur van velen als het is speciaal ontwikkeld voor het downloaden van muziek en wordt vaak beweerd dat de veiligste optie.

Tips

 • Lage bitrate nummers (onder 192 kbps) kan een slechte geluidskwaliteit. 320kbps is de beste kwaliteit voor MP3.
 • MP3 is de overheersende digitale muziek formaat, maar WMA-en AAC-bestanden beginnen terrein te winnen.

Waarschuwingen

 • Het delen van uw gedownloade muziek met een andere persoon, of je geen geld te verdienen aan het of niet, wordt beschouwd als het auteursrecht schenden onder de meeste rechtsgebieden.
 • Wees voorzichtig met sites die vereisen dat u een e-mail adres eerst opgeven. Die zal waarschijnlijk richten op u met spam e-mails.