Wkunl

Hoe maak je een platenlabel te starten

De muziekindustrie verandert snel, er is altijd een behoefte aan vooruitstrevende platenlabels. Een succesvolle platenlabel zal op zoek gaan naar nieuw talent, betalen voor het opnemen en mixen van albums, onderschrijven tours, en zorgen voor promotie en marketing diensten aan hun stal van kunstenaars. Als dat klinkt je droombaan, zal dit artikel u helpen u op weg helpen.

Stappen

Hoe maak je een platenlabel te starten. Definieer uw onderneming.
Hoe maak je een platenlabel te starten. Definieer uw onderneming.

Deel een: het plannen van uw onderneming

 1. 1
  Definieer uw onderneming. Voor de meest effectieve opstarten, gericht op een bepaald genre om je reputatie op te bouwen. Deze focus zal worden bepaald voor een groot deel door wat je wilt bereiken. Als uw doel is om veel geld te verdienen, dan zult u zich richten op populaire muziek. Als uw doel is om de go-to label voor de 21e eeuw na de avant jazzcore, zal je focus en aanpak veel anders zijn.
 2. 2
  Schrijf een businessplan. Dit is nodig op vele niveaus. Eerst en vooral, zal u het kader van uw label op te bouwen: hoe u van plan op het vinden en ontwikkelen van talent, uw marketing en promotie mogelijkheden, hoe u inzicht in de markt en de concurrentie, hoe je van plan bent op de financiering van uw onderneming, en hoe u van plan op waardoor dit een winstgevende business.
  • Als je zelfstandig rijk, dan kunt u niet moeten beleggers, althans voor de monetaire steun. Echter, kunt u wensen om beleggers die u kunnen helpen geloofwaardigheid op te bouwen in uw markt te trekken. Bijvoorbeeld, als je een popmuziek label gestart met uw eigen geld, maar waren in staat om Sir Paul McCartney te overtuigen om te investeren in uw label, dat zou een enorme aanwinst voor uw label te zijn. Om dat te doen, hoewel, je zal een geloofwaardig plan dat Sir Paul, of enige andere investeerder blijkt nodig, dat je weet wat je doet.
  • Mocht u financiële steun nodig, het hebben van een plan dat laat zien dat je begrijpt zowel de voordelen en de risico's, en dat u in staat om een ​​weg vooruit te bepalen zijn geweest, zal een lange weg te gaan in het overtuigen van een investeerder om zijn kapitaal te riskeren op uw onderneming.
 3. 3
  Detail alle kosten in verband met de opstart van je. Dat zal omvatten alles, van nietjes om elektriciteit om de opname-en productiekosten. Wees zeer grondig wanneer u dit doet: mensen die overwegen steeds betrokken bij uw label zal zeker, als ze uw plan te lezen! Hier zijn een aantal dingen rekening te houden:
  • Administratieve kosten: huur, elektriciteit, belastingen, en licenties zijn rechts vooraan en kan aanzienlijk zijn. Vergeet niet om telefoon, internet, printers, papier, computers, visitekaartjes, en kantoorbenodigdheden in deze lijst op te nemen. U ook een website, en iemand om zowel te maken en onderhouden nodig. Sommige van deze kosten zal wekelijks, wat maandelijks, en sommige die slechts om de twee jaar gebeuren. Het lijkt misschien een hoop op het eerste, maar als je een vijf-jarenplan te maken, moet u in staat om in kaart hoe deze kosten uiteindelijk zal uitgroeien tot een klein percentage van de totale financiële plaatje.
  • Opname kosten: als een platenlabel, je gaat te produceren handelingen. Dat betekent dat je nodig hebt om goed voor de opname-keten, waaronder studiotijd, de vergoedingen voor de ingenieur en producer (die u kan zijn, maar je moet ook betaald worden), het mengen van ingenieurs en studiomuzikanten.
  • Marketingbudget: een geweldige opname is niets totdat het is eigenlijk in de markt. Om dat te doen, zul je nodig hebt om uw label te bevorderen door middel van online advertenties, tijdschriften advertenties, persberichten, en uw website. U zult ook moeten samenwerken met kunstenaars en ontwerpers om uw logo, verpakking normen, en de algehele vormgeving plan te maken.
  • Professional services: terwijl je bezig het maken van mooie muziek bent, iemand nodig heeft om zorg te dragen voor het schrijven van heldere, effectieve juridische contracten zowel voor uw talent, en voor uw zakelijke deals. Voor dat, wil je de diensten van een gekwalificeerde advocaat die gespecialiseerd is in de muziek business. U zult ook willen een accountant om ervoor te zorgen dat u vriendelijke tollenaar komt niet om te bellen.
  • Vergeet niet jezelf: het starten van een bedrijf, of het nu een pizzeria of een platenlabel, is een full-time baan... op een trage dag! Het heeft niet veel zin om dit te doen niet maken, tenzij u bent ook in staat om rond te komen, wat betekent dat je een inkomen nodig maken. Doen in een zes-cijfer salaris niet bouwen vanaf het begin, in het vertrouwen een belegger zal gewoon af te tekenen op het, tenzij je de geschiedenis van succes in dit soort onderneming. Integendeel, bouwen in een realistisch salaris dat u op kunt leven, en houden de focus op hoe je het bedrijf winstgevend zal groeien voor alle betrokkenen.
 4. 4
  Bereid een liquiditeitsprognose. Het plannen van een cash flow prognose voor een, drie en vijf jaar uit vereist enige vaardigheid, sommige savvy, en een aantal opgeleide giswerk. Het eerste jaar moet een zeer solide plan te zijn: u zult een goed beeld van uw opstartkosten al, en je zal waarschijnlijk in gedachten (en maakte contact met) een paar bands die de eerste zal zijn op je rooster. Met behulp van deze informatie bepaalt hoeveel je zult besteden, en een projectie over hoeveel deze daden zal brengen binnen
  • Bijvoorbeeld, kunt u deze baseren op hoe de banden op dit moment aan het doen zijn: Hebben ze clubs inpakken? Hun muziek heeft een goede track record, en zal waarschijnlijk goed presteren. Als je hebt ook bands die zijn gloednieuw, en niet over een fanbase te werken, zult u moeten aanzienlijk meer promotie te doen om het woord eruit te komen.
  • Als u meer bands toe te voegen aan je rooster, zal uw inkomen potentieel blijven groeien. Als u van plan voor de komende jaren 3-5 in je voorspelling, zal je nodig hebt om te bepalen hoe en wanneer je meer talent toe te voegen, en hoe je ze zal bevorderen. Dit is waar de voorspelling wordt een beetje ingewikkelder: een geweldige band op uw rooster kan het veel gemakkelijker voor u om alle bands op je rooster te bevorderen. Evenzo zal een slecht-presterende band een cash drain die kunnen leiden tot financiële strijd zijn.
 5. 5
  Maak je team. Tenzij je uiterst getalenteerd in sales, marketing, muziek, business, kunst, gesprek, en maanlicht als advocaat, je gaat te willen om een ​​team te ontwikkelen. Hier zijn een aantal belangrijke vaardigheden die uw succes zal stellen:
  • Marketing en verkoop: iemand die er kunnen uitstappen en het promoten van uw label, wie weet de industrie, en heeft een persoonlijke relatie met kunstenaars, initiatiefnemers, en de mensen die graag de kunsten financieel te ondersteunen. Deze persoon of personen zal de sleutel tot uw succes: ze zijn verantwoordelijk voor het brengen van talent in, en het verkrijgen van het woord. Hoe beter ze presteren, hoe succesvoller je zal zijn.
  • Productie. Je zult iemand die het opnameproces binnen en van buiten, die kunnen vinden of ontwikkelen van goede ingenieurs, mixers, en producenten, en die een opnamesessie kan draaien begrijpt nodig.
  • Contract hulp. Om de kosten laag te houden, althans op het eerste, overweeg dan het inhuren ander personeel op een per taak. Dit zou onder meer het logo en grafisch ontwerp, juridische, boekhoudkundige, engineering, en andere problemen die alleen zich van tijd tot tijd.

Deel twee: het uitvoeren van uw plan

 1. 1
  Formaliseren uw bedrijf. Het opzetten van de juiste zakelijke entiteit voor uw label, zodat je legaal kan werken, en bescherm jezelf. Je hebt verschillende opties, die verschillende dingen kan worden genoemd in verschillende landen, maar zijn functioneel hetzelfde:
  • Eenmanszaak. Dit is het een waar je het allemaal. Een eenmanszaak is eenvoudig om te beginnen, makkelijk om te stoppen, en gemakkelijk te maintain.You kunnen consultants of vrienden die je helpen met de vele dingen die moeten worden gedaan hebben, maar aan het eind van de dag, het is allemaal van jou. Dat omvat alle winsten, en alle verplichtingen. Het biedt weinig prikkels voor investeerders, zeer weinig bescherming voor u en uw bedrijf moet mislukken, zal elk bedrijf schulden uit je zak. Als u van plan bent op het maken van uw label een echt bedrijf, of wilt mensen aan te nemen als je groeit, is dit niet de beste optie.
  • Limited Liability Corporation (LLC). Een LLC is geweldig voor een klein bedrijf. Je hebt de mogelijkheid om mensen toe te voegen aan het team als je groeit, en het biedt persoonlijke aansprakelijkheid bescherming moet de business mislukken. Het biedt ook voor relatief eenvoudige en flexibele controle over de financiën, juridische en fiscale vraagstukken. Als u van plan bent op zoek naar investeerders, of zijn internationaal georiënteerd, dit is geen goede optie.
  • Corporation (U, Inc). Als u van plan bent om dit een belangrijke zakelijke onderneming te maken, zullen worden op zoek naar investeerders, en die graag een formele structuur, dit is de manier om te gaan. Zoals met LLCs, bent u beschermd tegen aansprakelijkheid voor zakelijke verliezen. U kunt aandelen van aandelen uitgeven, verhogen investeringskapitaal, en hebben tientallen jaren van juridische precedenten te roepen wanneer dat nodig is. Er zijn strikte regels van de organisatie, en uw accountant-als uw advocaat-worden beziggehouden met belastingen, retributies, verslagen en aanmeldingen. Als u de ongedwongen, relaxte type, is dit niet de beste optie voor u... tenzij u bereid bent op te halen het tempo zijn!
 2. 2
  Breng in het talent. Met uw plan in de plaats, uw bedrijf in orde, licenties en vergunningen aangevraagd en verleend, en uw productie kunst gemaakt en goedgekeurd, en (hopelijk) wat investeringen kapitaal om je rollen te krijgen, is het tijd om aan het werk te krijgen!
 3. 3
  Er even uit en luister naar live muziek, maar luister met een kritisch oor. Kijken naar het publiek en te zien hoe ze reageren op de band. Als ze op hun voeten vanaf het begin, en zwijmelen over de band, zou je iets op het spoor!
  • Benader de band en met hen te praten. Zoek uit wie ze zijn, hoe lang ze bij elkaar geweest, ze hebben uitgebracht alle muziek, en wat hun plannen zijn voor de toekomst.
  • Het belangrijkste is, te achterhalen of ze hebben al getekend voor een label. Dat kan een show-stopper niet, maar voor het starten van een platenlabel, wilt u misschien een band die nog niet is ondertekend plukken!
 4. 4
  Maak kennis met de pers. Uw stad is geladen met schrijvers die u zullen helpen de wereld te krijgen, maar ze moeten je kent. Zoeken voor hen in de plaatselijke kranten of lokale muziek blogs, en maak contact. Nodig ze uit om te lunchen, of naar uw studio (of naar de studio je wilt gebruiken), en in contact blijven met hen.
 5. 5
  Maak kennis met de ingenieurs. Vind de lokale opnamestudio's in uw omgeving, en bezoek ze. Sommigen kunnen extravagant, high-end studio's, en velen zullen beperkt blijven, een-of twee-kamer-zaken, met uiteenlopende apparatuur normen. Terwijl dat is zeker iets om te overwegen, nog belangrijker is de kwaliteit van de muziek die voortkomt uit hun luidsprekers.
  • Maak kennis met de engineers kennen, en praat met hen over hun opname filosofie, hoe zij zich verhouden tot bands, en wat hen ergert. Dit is goed om te weten of, bijvoorbeeld, heb je een rap artist je denkt dat zal een hit worden, en de ingenieur absoluut haat rap. Vraag hen om een ​​aantal van hun favoriete bezuinigingen spelen, en luister aandachtig.
  • Om echt grondig, vraag hen dan om een ​​cd van een deel van hun werk, zodat u kunt ook luisteren op je home sprekers. Al is het zeldzaam, wat klinkt mind-blowing in een miljoen dollar studio klinkt misschien als het is opgenomen in de achterbank van een Gremlin wanneer genomen uit de studio-omgeving.
 6. 6
  Bezoek de muziek-en platenzaken. Groot of klein, ze zijn er om opnames te verkopen. Als je te leren kennen, kunnen ze goed gelukkig zijn om uw opnamen te verkopen ook. Het is een kleine plaats in de grote regeling van dingen, maar als je aan de slag, er is geen locatie die is te klein.
 7. 7
  Maak kennis met de agenten weten. Dit zijn de mensen die hun vingers aan de pols van de lokale muziekindustrie. De bands die een agent hebben ondertekend zijn geslaagd een bepaalde drempel van legitimiteit, simpelweg door zich professioneel genoeg om een ​​agent te huren.
  • Als uw diensten tonen goed aan agenten en initiatiefnemers, de volgende keer dat een van hun bands zegt: "He Jimmy, ik denk dat we klaar om een ​​album op te nemen," Jimmy zal zeggen: "Dames, ik weet alleen de plek!"

Tips

 • Vestigen uw merk. Zorg ervoor dat u uw logo en "look" te gebruiken op uw fysieke etiketten, op uw website, en op al uw onderpand (papier, enveloppen, t-shirts, mokken, enz.)
 • Zeg nooit nee tegen een talent. In contact te blijven, zelfs al heb je ze niet kunt aanmelden op het moment!
 • Volharden. Zoals elke startup, het starten van een platenlabel is hard werken, en zal een constante inspanning en tijd van uw kant. Als je hard werkt op het, vinden van het juiste talent, en het bevorderen van uw label effectief, je bent op weg!
 • Rust nooit op je lauweren! Blijf een stap voor op uw concurrentie door het beschermen van uw rechten en het vinden van nieuwe, unieke talent.

Waarschuwingen

 • Geld is het grootste probleem van een bedrijf dus zorg ervoor dat u goed gefinancierd.