Wkunl

Hoe maak je een nieuw besturingssysteem te installeren op uw computer

Zodat uw computer heeft problemen en u wilt uw huidige besturingssysteem opnieuw moet installeren, of installeer een geheel nieuwe. Dit is eenvoudig, maar zeer tijdrovend. In dit artikel wordt beschreven hoe u opnieuw installeren, upgraden, of start een nieuwe installatie van een besturingssysteem op uw computer.

Stappen

Hoe maak je een nieuw besturingssysteem te installeren op uw computer. Bepaal wat je zou willen doen.
Hoe maak je een nieuw besturingssysteem te installeren op uw computer. Bepaal wat je zou willen doen.
 1. 1
  Bepaal wat je zou willen doen. Gaat u uw besturingssysteem opnieuw te installeren vanwege problemen, upgraden van uw huidige versie, of bent u een besturingssysteem installeert op een nieuwe computer? Zorg ervoor dat u het nieuwe besturingssysteem te installeren programma. Windows en Mac vereisen dat u een cd-of dvd-rom (s) aan te schaffen. Ubuntu en andere Linux zijn gratis en kunnen worden geïnstalleerd vanaf een flash drive ook.
 2. 2
  Een back-up van uw gegevens. Als u het besturingssysteem opnieuw installeert, is het waarschijnlijk dat je nodig hebt om de schijf af te vegen. Een back-up van uw gegevens alvorens dit te doen, omdat alles op de schijf zal worden vernietigd. Als u gewoon upgraden, is het goed om deze stap over te slaan, maar het is aan te raden om in ieder geval de meest belangrijke bestanden op te slaan op uw computer.
 3. 3
  Alle informatie volledig veeg uit de harde schijf. Dit zal ervoor zorgen dat u niet uitvoeren problemen over in de nieuwe installatie. Voor instructies over hoe dit te doen kijken naar de video op http://www.youtube.com/watch?v=OfICZMMr0JM
  • Nieuwe installaties van Windows en Linux te bieden om alle gegevens over uw hele harde schijf te vervangen. Het zo volledig afvegen voorafgaand aan de installatie is niet nodig.
 4. 4
  Opstarten. Zet de computer aan en snel naar het opstartmenu. De handleiding van uw computer of moederbord moet instructies over hoe dit te doen hebben. Het zal ook laten zien op het scherm voor een kort moment. Selecteer het station met de installatie schijf bevat (en zorg ervoor dat je het hebt geplaatst). Sla de instelling op en afrit.
 5. 5
  Start de installatie. Het kan het installatieprogramma een paar minuten duren om te laden, dit is normaal. Als het eenmaal is geladen, volgt u de instructies op het scherm. Als u de installatie van een nieuw besturingssysteem op een nieuwe computer of opnieuw te wijten aan een probleem, veeg de schijf. Zorg ervoor dat u alles wat u wilt opslaan voordat u dit proces opgeslagen.
 6. 6
  Sit back and relax. De installateur kan u vragen om bepaalde informatie terwijl het installeren, maar voor het grootste deel, gewoon wachten is oke. Tegen het einde van de installatie, zal het installatieprogramma u vragen om last-minute informatie, zoals uw naam, de naam van de computer, ondertekenen naam, je wachtwoord, tijdzone, enz. niet ongerust door deze, niets van deze informatie kan gebruikt worden om u te identificeren, het is allemaal voor persoonlijke voorkeur.
 7. 7
  Voer de product-id. Als u de installatie van een consument besturingssysteem, zoals Windows, zal het waarschijnlijk vereisen dat u een product-ID in te voeren. Kijk op de achterkant van het cd-hoesje voor de product-id of zelfs over de zaak van de computer als de computer is geleverd met een OEM-versie van Windows. Als u Linux installeert, zal dit niet op u van toepassing indien het een open source variant van Linux (bijvoorbeeld: BackTrack, Ubuntu, Fedora), maar zal als het een closed source variant van Linux (bijvoorbeeld: Red Hat, HPUX, SuSE, enz.).
 8. 8
  Reboot. Zodra u herstart, zal de computer alles af te ronden en meld je inch Op dit punt, moet u mogelijk stuurprogramma's installeren. Steek geen schijven die bij uw computer of het is onderdelen die NIET een besturingssysteem, en laat de drivers te installeren (indien nodig).
 9. 9
  Updates toestaan. Dit is vooral belangrijk in Windows. Laat de computer om updates te zoeken en deze te installeren. Kijk voor een "top 10 dingen om te doen" lijst voor dat besturingssysteem.
 10. 10
  Installeer antivirussoftware. Als u gebruik maakt van Windows zonder antivirussoftware terwijl op het web, bent u zeer kwetsbaar voor allerlei kwaadaardige programma's. Voordat je iets, zelfs Firefox installeren doen, installeer antivirus. Als je hebt geen, kijk voor avast! Antivirus, het is gratis.
 11. 11
  Gebruik het! Je bent klaar, nu wat je doet is helemaal aan jou. Een wachtwoord instellen, programma's installeren, aanpassen, gebruikersaccounts maken, enz. Als u alle bestanden die u een back-up, kunt u ze nu te herstellen. Of, gewoon genieten van de schone lei en opnieuw alles, wat je maar wilt.

Tips

 • Sommige besturingssystemen, met name Linux, hebben deskundige opstellingen en normale opstellingen. Als je niet weet over schijfpartitionering, gebruikt u de automatische setup. Het zal partitie de schijven voor u.
 • Een goede manier om setup sneller te maken is als je back-up van gegevens, niet kopiëren, maar verplaatsen, dan is de schijf te defragmenteren. Probeer dit te doen de avond voordat u het nieuwe besturingssysteem te installeren, als de installatie in staat om de schijf veel sneller formatteren zal zijn. Dit geldt vooral als je een IDE schijf die meer dan 40 gigabyte, of Serial ATA (SATA) schijf die meer dan 500 gigabyte.

Waarschuwingen

 • Als u verhuist van Windows naar Linux, en weet niet wat je doet met Linux, misschien een volledige installatie is niet goed. Als uw computer is nieuw genoeg om te starten vanaf een USB-apparaat, Linux installeren op een flash drive. Anders, gewoon opstarten vanaf cd om het te gebruiken.
 • Zorg ervoor dat u een back-up van alles voordat je dit doet, tenzij u een upgrade uitvoert. Toch is het verstandig om een ​​back-up tijdens het upgraden, ook.
 • Als u de installatie van Windows en je online gaat, moet u antivirussoftware installeren voordat u dat doet.
 • Windows zal niet in staat zijn om Linux-partities lezen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een computer
 • Een schijf met een besturingssysteem
 • Enige basiskennis