Wkunl

Hoe kunt u uw bureaublad kleur instellen in Mac OS X Lion

Het kiezen van een desktop kleur op uw computer kunt u uw Mac personaliseren, en verander de achtergrond bij uw stemming past. Naast effen gekleurde achtergronden, kunt u ook kiezen uit een breed assortiment van hoge kwaliteit graphics en foto's die Apple biedt, of zelfs gebruik maken van foto's van uw eigen.

Stappen

Hoe kunt u uw bureaublad kleur instellen in Mac OS X Lion. Klik op de "apple"-menu op je mac.
Hoe kunt u uw bureaublad kleur instellen in Mac OS X Lion. Klik op de "apple"-menu op je mac.

Het instellen van een standaard desktop kleur

 1. 1
  Klik op de "apple"-menu op je mac. Selecteer vervolgens "Systeemvoorkeuren...".
 2. 2
  Klik op de "Bureaublad en schermbeveiliging" icoon.
 3. 3
  Klik op de "vaste kleuren" optie in het menu aan de linkerkant. De rechter van het venster toont u een selectie van voorgeprogrammeerde kleuren.
 4. 4
  U kunt kiezen uit de voorgeprogrammeerde kleuren. Om uw bureaublad te wijzigen, klikt u op de kleur die u wenst te gebruiken als uw achtergrond in te stellen. Het moet onmiddellijk veranderen.

Het instellen van een aangepaste desktop kleur

U kunt ook een aangepaste desktop kleur als je niet van een van de vooraf ingestelde.

 1. 1
  ". Je Mac heeft een palet van miljoenen kleuren voor u om uit te kiezen.
 2. 2
  Houd je muisknop ingedrukt en beweeg de aanwijzer over het kleurenwiel. Een preview van de kleur wordt weergegeven in het vak boven in het venster. Laat de muisknop los en je bureaublad zullen veranderen in uw gekozen kleur. U kunt dit doen zo vaak als je wilt, totdat je de perfecte kleur.

Het kiezen van een afbeelding of foto

Als je niet van een van de vaste kleuren, kunt u in plaats daarvan kiezen voor een grafische of afbeelding op uw bureaublad te verfraaien.

 1. 1
  Klik op een map op de linkerkant van het venster. Elke map is gelabeld "Art", "Natuur", "Planten", enz. "en bevat een set van hoge-resolutie foto's om uit te kiezen.
 2. 2
  Zet je achtergrond. Zoals met effen kleuren, kunt u meteen uw bureaublad achtergrond door te klikken op een van de keuzes.
 3. 3
  Kies uw eigen foto. Als je in iPhoto van Apple geïmporteerde foto's hebt, kunt u ook kiezen voor een foto rechtstreeks van je iPhoto-bibliotheek vanuit dit menu.

Met behulp van een aangepaste foto

U kunt ook versieren uw bureaublad met een foto elders opgeslagen op uw computer.

 1. 1
  Klik op de knop "+" in de linksonder in het venster om een venster "finder" brengen.
 2. 2
  Blader naar de gewenste afbeelding op uw computer. Klik om het te markeren en klik op de "Kies" knop.

Tips

 • Als u wilt, kunt u ook toegang tot het bureaublad achtergrond instellingen door met de rechtermuisknop te klikken, of twee vingers klikken, op een leeg gebied van het bureaublad, en vervolgens "Change Desktop Background..." selecteren.
 • Als u ervoor kiest om uw eigen foto te gebruiken en het niet precies past uw schermresolutie, een menu biedt verschillende opties, waaronder het uitrekken van de afbeelding of gecentreerd op het scherm met een duidelijke grens.
 • Als je van een vleugje variatie op uw bureaublad, klikt u op het selectievakje naast "Afbeelding wijzigen," en je Mac fietst door alle foto's in de geselecteerde map op het interval opgeven.
 • Wanneer u het selecteren van een aangepaste kleur, OS X Lion biedt u een selectie van andere manieren om de kleur voor u beschikbaar. Klik gewoon op de pictogrammen aan de bovenkant van het venster 'Kleuren' om door de andere opties, die een kleurenspectrum en een selectie van gekleurde krijtjes omvatten.
 • Als u gebruik maakt van meerdere desktops via de Mac OS X Lion Spaces functie te maken, kunt u een andere kleur of achtergrond voor elk van uw ruimtes te selecteren. Gewoon toegang tot de instellingen "Desktop en schermbeveiliging 'vanuit welke ruimte op uw bureau die u wilt wijzigen.