Wkunl

Hoe je twee besturingssystemen op een computer te installeren

Wil je Windows XP hebt, maar heb Vista daar als je het nodig hebt? Hier is hoe.

Stappen

Hoe je twee besturingssystemen op een computer te installeren. Zorg ervoor dat u de installatie-cd voor welke besturingssystemen u wilt installeren.
Hoe je twee besturingssystemen op een computer te installeren. Zorg ervoor dat u de installatie-cd voor welke besturingssystemen u wilt installeren.
 1. 1
  Maak een backup van alle belangrijke bestanden. Het is vaak mogelijk om dit te doen niet-destructief, maar als je een probleem tegenkomt tijdens het partitioneren van een schijf, kunnen uw gegevens niet worden gerecupereerd. Je moet het maken van backups sowieso, maar voor grote updates, zoals dit is een goed moment om er zeker van.
 2. 2
  Zorg ervoor dat u de installatie-cd voor welke besturingssystemen u wilt installeren. Eventueel ook de serienummers klaar. Hebben ook klaar de installatieprogramma's voor alle softwaretoepassingen die u wilt op beide besturingssystemen geïnstalleerd.
 3. 3
  Controleer de toewijzing schijf. Als u momenteel een besturingssysteem op een partitie die de gehele schijf, moet u die partitie verkleinen om ruimte te maken voor een aparte partitie voor het andere besturingssysteem. Deze kunnen eisen dat het defragmenteren van de schijf eerst. In sommige gevallen is het beter om elk besturingssysteem hebben op een aparte fysieke schijf, maar meestal partitioneren werkt. Controleer de systeemvereisten voor elk besturingssysteem en zorg ervoor dat elk kan een partitie minstens zo groot te krijgen. U kunt ook wat ruimte reserveren voor een data-partitie beschikbaar voor beide besturingssystemen. Merk op dat verschillende besturingssystemen vereisen partities met verschillende bestandssystemen. Raadpleeg de onderstaande tabel voor compatibiliteit.
 4. 4
  Installeer het besturingssysteem op de eerste partitie. Tijdens de installatie moet u worden gevraagd welke partitie u wilt installeren naar. Je moet ook toegang hebben tot een partitie programma om de partities van uw drive te wijzigen. Als u al het juiste besturingssysteem op de eerste partitie, deze stap overslaan.
 5. 5
  Installeer het andere besturingssysteem op de tweede partitie. Het tweede besturingssysteem installateur kan detecteren de eerste op de andere partitie en configureren van een bootloader waardoor beide op te starten.
 6. 6
  Indien nodig configureert de bootloader. Je zal waarschijnlijk gebruik ntloader (Windows) of de GRUB (Linux), maar controleer de vergelijkingstabel voor andere opties. Controleer de documentatie van hoe dit te doen. Je moet in staat zijn om het besturingssysteem dat u wilt opstarten in standaard en een vertraging instellen om een ​​ander besturingssysteem te kiezen voordat de standaard wordt gekozen ingesteld.
 7. 7
  Test de dual-boot configuratie. Probeer opstarten in elk. Merk op welke partities leesbaar zijn, en dat alles goed werkt. Nota en het oplossen van eventuele problemen.
 8. 8
  Installeer alle software applicaties op de besturingssystemen. Als u het bestaande besturingssysteem op de eerste partitie bewaard, moeten alle geïnstalleerde applicaties nog steeds werken, maar moet wellicht opnieuw worden geïnstalleerd op het nieuwe OS.

Tips

 • Het is het gemakkelijkst om dit te doen op een nieuwe computer, omdat er weinig om een ​​backup / opnieuw te installeren. Echter, bij sommige nieuwe computers die worden geleverd met vooraf geïnstalleerde besturingssystemen niet alle benodigde stuurprogramma's zijn, dus je zult willen ervoor zorgen dat u die voordat u begint.
 • Als het installeren van meerdere versies van Windows, is het meestal aan te raden om de oudere OS eerst installeren.
 • Sommige paren van besturingssystemen naast elkaar kunnen bestaan ​​op dezelfde partitie, anderen niet. Hun documentatie checken of maak een aparte partitie voor elke OS.

Waarschuwingen

 • Hey, dingen gebeuren. Zorg ervoor dat je echt wilt een of de ander voordat u een nieuw besturingssysteem op. Als een persoonlijke ervaring, creëerde ik een herstelpunt voor mijn computer voordat het herstellen naar de fabrieksinstellingen, en het verdween in het proces. Wees voorzichtig.
 • Backup van uw bestanden

Dingen die je nodig hebt

 • Beide besturingssysteem schijven, of althans de een van het nieuwe besturingssysteem dat u wilt.
 • Sommige computer ervaring.