Wkunl

Hoe maak je een mobiele telefoon te beschermen tegen diefstal

Met mobiele telefoons of steeds liefhebber, meer populair, en duurder, ze zijn steeds onderhevig aan diefstal. Zelfs dan, veel dieven zijn meer geïnteresseerd in toegang tot uw draadloze service en potentieel, het stelen van uw identiteit. Tenzij je wilt om te gaan met al het gedoe op het krijgen van een nieuwe telefoon (of het betalen voor ongeoorloofde kosten op uw factuur) zou je er goed aan doen om erachter te komen hoe om ervoor te zorgen dat uw telefoon vindt zijn weg terug naar u of in ieder geval, hoe je kan het moeilijk maken voor dieven om iets uit te halen.

Stappen

Hoe maak je een mobiele telefoon te beschermen tegen diefstal. Voeg een security mark.
Hoe maak je een mobiele telefoon te beschermen tegen diefstal. Voeg een security mark.
 1. 1
  Blijf details. Maak een overzicht van al uw gegevens op de telefoon en bewaar deze op een veilige plaats. Onder meer de volgende elementen in de informatie:
  • Uw telefoonnummer
  • Het merk en model
  • Kleur en uiterlijk detail
  • De pin of veiligheidsslot code
  • Het IMEI-nummer (op GSM telefoons)
 2. 2
  Voeg een security mark. Gebruik een ultra violette pen om uw postcode en huisnummer op zowel uw mobiele telefoon en de batterij af. Dit maakt het gemakkelijk te herkennen als uw woning als verloren of gestolen. Het zou ook goed zijn als u uw alternatief contactnummer of e-id te schrijven op uw telefoon. Dit zou de vinder van uw handset om u te contacteren als hij of zij Intents om het terug. De ultra-violette pen markering zal slijten om de paar maanden, dus opnieuw het wanneer je voelt dat nodig is.
 3. 3
  Gebruik het veiligheidsslot code of PIN-functie, om uw telefoon te vergrendelen. Dit maakt het minder waardevol om een ​​dief te maken en hen de toegang ontzegt tot persoonlijke nummers die op uw SIM-kaart.
 4. 4
  Registreer uw telefoon met uw netwerkoperator. Als uw telefoon wordt gestolen, verslag van het verlies aan hen onmiddellijk. Met behulp van uw IMEI-nummer, kunnen zij in staat zijn om je hand set en accountgegevens te blokkeren. Sommige draadloze carriers zijn bereid om dit te doen, en sommige niet. Indien gedaan, dit voorkomt iedereen het gebruik van de telefoon over een netwerk, zelfs wanneer de SIM-kaart wordt gewijzigd.
  • Houd in gedachten dat wanneer de telefoon is uitgeschakeld, kan het niet in staat zijn om opnieuw te worden gebruikt, zelfs als je het terug te krijgen.
  • Een register bijhouden van deze oproep - de datum, tijd, naam van de persoon die je sprak, wat ze zeiden, en hun extensie. Vraag om een ​​schriftelijke bevestiging dat uw telefoon is uitgeschakeld. Dit is belangrijk in het geval de dief maakt frauduleuze kosten op uw rekening.
 5. 5
  Hebben uw telefoonnummer uitgeschakeld. Naast het melden van je telefoon verloren of gestolen, moet u ook uw telefoonnummer (geen account) uitschakelen zodat geen verdere kosten kunnen worden toegepast. Dit is in het geval de dief uit hoe we toegang tot uw account via een andere hand set, of, indien de vervoerder niet bereid is om de handset blokkeren. Vergeet niet dat, zoals eerder vermeld, veel dieven zijn gebaat bij het gebruik van uw dienst in plaats van het verkopen van uw telefoon, vooral tussen het moment dat ze stelen en het moment dat je je realiseert dat je telefoon ontbreekt.
  Zoals in de vorige stap, gedetailleerde registers bijhouden van wanneer u uw account gevraagd te zijn uitgeschakeld.
 6. 6
  Verzoeken om onmiddellijke, formeel onderzoek van uw provider. Soms kan dit voorkomen (of op zijn minst vertraging) de vervoerder van de lancering van een collectie inspanning en besmetten uw krediet, als dingen lelijk.
 7. 7
  Aangifte bij de politie onmiddellijk. Tijd is geld, letterlijk. Een dief kan dan US7470€ toevoegen aan uw mobiele telefoonrekening in slechts uren door het maken van internationale gesprekken, en je zou uiteindelijk wordt gevraagd om de rekening betalen. Sommige telefoonmaatschappijen kunnen bewijzen dat de telefoon daadwerkelijk werd gestolen vereisen, versus het te zijn verloren. Een proces-verbaal dient als bewijs, dat uw draadloze provider meer coöperatieve zal maken, vooral als verzekering is betrokken.
  Als u nog steeds problemen met uw draadloze provider in dat ze niet uitschakelen van de telefoon of uw account in een tijdig stuiten en erop aandringen dat u betrekking hebben op de kosten die door de dief, laat ze weten dat u van plan om een ​​klacht in te dienen bij de Federale Mededeling van de Commissie (FCC), het kantoor van uw staat procureur-generaal, en je staat voor openbare nutsbedrijven (PUC) (of de gelijkwaardige autoriteiten in uw land).
 8. 8
  Maak een lime-groene kleur gel voor het display van uw telefoon. Dit zal uw telefoon er als een oude zwart-wit is. Een zeer ervaren hobbyist kan ook alle witte SMD LED's vervangen in de telefoon met lime-groene (beter niet alleen het display, maar ook in het toetsenbord). Zo'n mod zal afleiden meeste dieven, maar let wel dat het een zeldzame groep van dieven die jacht naar vintage items kunnen trekken.
 9. 9
  Installeer anti telefoon diefstal software. Er zijn leveranciers die de moderne anti-diefstal software voor uw telefoon te voorzien. De software stelt u in staat om op afstand contact met uw mobiele telefoon en de touwtjes in handen. Bijvoorbeeld, een van de recent gepubliceerde oplossingen voor Symbian en Android is Diefstal Aware:, anderen bieden Windows Mobile of Blackberry ondersteuning (GadgetTrak,).
 10. 10
  Laat nooit de telefoon uit je zicht. Tenzij je slaapt natuurlijk altijd je ogen op de telefoon.

Tips

 • Mobiele telefoons zijn waardevol, zowel voor u en potentiële dieven, dus zorg te dragen bij het gebruik ervan in het openbaar. Voorkomen dat zij op het scherm, of praten over hen in drukke gebieden waar ze gemakkelijk kunnen worden gegrepen.
 • staat voor International Mobile Equipment Identity en is het 15 cijferige nummer uniek is voor uw telefoon, kan worden gevonden door te zoeken onder de batterij of door het intoetsen van * # 06 # op de meeste telefoons.
 • Als je een MobileMe-account en een iPhone, kunt u gebruik maken van de Zoek mijn iPhone-functie (hetzelfde voor iPad, ook al is dit artikel gaat niet over hen)
 • Als u in het Verenigd Koninkrijk, het Home Office en politie adviseert u om ook een bezoek Blokkeer. Dit is vrij om dienst te sluiten zodat u uw apparatuur te registreren tegen uw contactgegevens. Indien hersteld, de politie in staat zijn om toegang tot deze informatie en het effect van "Als telefoon gestolen nummer zal worden gemeld" is normaal genoeg om te kunnen worden afgezet aan het plaatselijke politiebureau.
 • Als bij toeval uw telefoon is verloren / gestolen is, kan het bedrijf niet nuttig in te retourneren of je kiest, omdat ze denken dat je misschien de dief te zijn, je een kans op het krijgen van hen te geloven dat je de eigenaar bij het opzeggen van een gedetailleerde geschiedenis van waren hebben de telefoon... ze te vertellen hoeveel uur waren meestal aan de telefoon, hoe vaak de telefoon werd vervangen, hoe je betaald voor uw dienst, enz. Je moet bewijzen dat je bent de echte eigenaar zoals u weet zijn geschiedenis.
 • Als u eigenaar bent van een Nokia Series 60 telefoon (ex E61, 6620, enz.) of een anderen, je kan een remote lock commando staat. Dit laat u toe om een ​​tekst (sms) bericht te sturen naar de telefoon om de telefoon op afstand vergrendelen. Als uw telefoon ondersteunt dit niet, producten zoals Theft Aware helpt u om dat te doen anyways.
 • Althans op sommige Sprint-telefoons (en misschien andere vervoerders), indien de standaard beveiligingscode is niet 1234, zou het de laatste 4 cijfers van uw mobiele nummer. Bijvoorbeeld, als je mobiel nummer is (123) 456-7890, zou de standaard beveiligingscode is 7890.

Waarschuwingen

 • Houd altijd uw telefoon diep in de binnenzak van je jas of jas, wanneer wandelen door elke straat.
 • Laat uw mobiele telefoon onbeheerd achter. Het duurt slechts een seconde om te kunnen worden gegrepen. Hou het veilig en uit het zicht.
 • Niet verliest uw beveiligingscode. Carriers kunt u de PIN-code te geven, maar de beveiligingscode die u op uw mobiele ingesteld kan meestal alleen worden gereset door het hebben van de software gereset door de fabrikant. Dit betekent dat je zult moeten een reparatie centrum te bezoeken of stuur het apparaat uit voor reparatie.
 • Nooit onthullen uw PIN-code of de SIM-Lock-code onder alle omstandigheden, tenzij een geautoriseerde partij vraagt.
 • Houd rekening met de mogelijkheid dat u hebt gewoon uw handset misplaatst is en dat de persoon die hij voornemens is om het terug aan u. Wees beleefd in alle omstandigheden, zelfs als u diefstal verdenken.
 • Als u woont in de Europa, niet al deze tips voor u zal werken. Sommige Amerikaanse mobiele telefoon bedrijven zullen via het IMEI-nummer op deze zelfde manier uw telefoon niet uit te schakelen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een Mobiele Telefoon
 • Een Service Provider
 • IMEI-nummer
 • Merk, model en kleur van de mobiele telefoon
 • Alle gegevens met betrekking tot een ultra-violet pen markeringen enz.