Wkunl

Hoe maak je een goede verzorging van uw laptop computer over te nemen

Het is belangrijk om te zorgen voor uw laptop om het te houden in goede vorm, voorkomen is altijd beter dan genezen. Er zijn een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om uw laptop te houden in grote vorm, het volgen van deze eenvoudige stappen zal helpen om ervoor te zorgen dat het langer duurt en dus minder onderhoud nodig hebben. Als een toegevoegde bonus, zal veel van de stappen ook te handhaven snelheid van uw laptop.

Stappen

Hoe maak je een goede verzorging van uw laptop computer over te nemen. Houd vloeistoffen uit de buurt van uw laptop.
Hoe maak je een goede verzorging van uw laptop computer over te nemen. Houd vloeistoffen uit de buurt van uw laptop.
 1. 1
  Houd vloeistoffen uit de buurt van uw laptop. Zo verleidelijk als het zou kunnen zijn om koffie, frisdrank, water of een andere vloeistof te drinken in de buurt van uw laptop, kan ongevallen al te gemakkelijk gebeuren. Gemorste vloeistoffen kunnen de interne onderdelen beschadigd raken of elektrische schade aan de laptop. Kortsluiting kan gegevens beschadigen of onderdelen zelfs permanent te vernietigen. De oplossing is heel simpel: Houd uw dranken uit de buurt van uw computer. Zelfs als je voorzichtig bent, kan iemand anders tegen het lijf lopen je bureau of je. Of u kunt een kopje gebruiken met een deksel erop, dus zelfs als het morsen, is de vloeistof niet eender waar!
 2. 2
  Het hebben van een beschikbare antivirus software zou helpen. Zelfs als je weet wat je te downloaden, kan het een virus dat kan leiden tot een circuit fout in uw systeem hardware of traagheid in de software bevatten.
 3. 3
  Houden voedsel uit de buurt van uw laptop. Eet niet meer dan je laptop, kan de kruimels gaan tussen de toetsen op het toetsenbord en bieden een uitnodiging om kleine bugs. De kruimels kan ook de circuits beschadigen. Erger nog, het maakt de laptop er vuil uitzien als er kruimels en voedsel vlekken.
 4. 4
  Hebben altijd schone handen bij het ​​gebruik van uw laptop. Schone handen het gemakkelijker om de laptop touchpad en er minder risico dat er vuil en andere vlekken op de computer. Bovendien, als je je handen schoon te maken voordat het gebruik, zal u helpen verminderen de slijtage van de coating van de laptop veroorzaakt door contact met zweet en kleine deeltjes die kunnen reageren op de laptop buitenkant onder je polsen en vingers.
 5. 5
  Bescherm het LCD-monitor. Bij het afsluiten van uw laptop, zorg ervoor dat er geen kleine voorwerpen, zoals een potlood of een kleine oortelefoons, op het toetsenbord. Deze kunnen het scherm beschadigen wanneer gesloten, zal het scherm krassen als het item is ruw. Sluit het deksel voorzichtig en houden van het midden. Sluiten van het deksel met behulp van slechts een kant veroorzaakt de druk op dat scharnier, en na verloop van tijd kan leiden tot het buigen en breken.
 6. 6
  Houden en til de computer op zijn basis, niet door zijn LCD-scherm (het scherm). Als je het optillen van het scherm gedeelte alleen al, kan je het scherm of de bevestiging aan de basis scharnieren beschadigen. Het display is ook gevoelig voor krassen of beschadigd door directe druk - vermijd druk op uit.
 7. 7
  Trek niet aan het snoer. Trekken uw netsnoer uit het stopcontact in plaats van je hand direct op de stekker in het stopcontact en het trekken kunnen afbreken van de stekker of beschadigt het stopcontact. Ook als je de macht punt in de buurt van uw voeten, vermijd voortdurend stoten in de stekker of je kan het los te maken en uiteindelijk breken.
 8. 8
  Niet rollen je stoel over de computer koord. Plak de kabel op uw bureau met tape of een speciale computer koord band die gemakkelijk kan worden ongedaan gemaakt wanneer u klaar bent met het gebruik van de laptop. Altijd proberen om het grootste deel van het snoer weg te houden van de vloer of je benen, soms kan je zo verdiept in wat je doet, dat je je benen bewegen en vergeet het snoer is er.
 9. 9
  Plug in accessoire-apparaten in de juiste sleuven. Kijk altijd naar de symbolen op de laptop zorgvuldig voordat u apparaten. Jammen een telefoonlijn in een Ethernet-poort of vice versa konden de bussen beschadigen, waardoor het onmogelijk is om ze opnieuw te gebruiken. Het is zeer belangrijk om deze stap te observeren.
 10. 10
  Omgaan met elke verwijderbare schijven met zorg. Diskettestations of cd-stations die zijn verwijderd uit uw laptop kan gemakkelijk geplet, vallen of geperst als je onvoorzichtig bent. Leg ze meteen in een tas of een opbergdoos / case voor het veilig houden als je ze niet terug zetten in de laptop.
 11. 11
  Steek drives in hun sloten zorgvuldig en in de juiste hoek. Verleggen van de verkeerde schijf in een stopcontact, of in een hoek, of zelfs ondersteboven kunnen vastlopen het.
 12. 12
  Controleer om te zien of etiketten goed zijn aangebracht voordat u media in uw laptop computer. Media zoals cd's, dvd's of diskettes moet geen losse label onderdelen die vastlopen in de laptop schijf. Steek nooit ondermaatse cd's, want deze kunnen de schijf speler permanent beschadigen.
 13. 13
  Heeft uw laptop niet bloot aan plotselinge temperatuurschommelingen. Wanneer er tijdens de winter brengen van uw laptop binnenshuis, niet zet hem aan onmiddellijk. In plaats daarvan laat het opwarmen tot kamertemperatuur eerste. Dit zal elke mogelijke schade aan de schijf van condensvorming in de machine te voorkomen. Vermijd warmte uit zonlicht ook.
 14. 14
  Laat uw laptop niet achter in een auto. Niet alleen de binnenkant van de auto's ondervinden grote temperatuurschommelingen die een laptop kunnen beschadigen, maar een laptop (of laptop tas) is een uitnodigend doelwit voor een smash en grijp dief.
 15. 15
  Hebben het toestel jaarlijks gereinigd om interne stof te verwijderen. Krijgen dit gedaan door een computerdeskundige. Als stof ophoopt, kan het systeem niet zelf correct afkoelen. Warmte kan het moederbord vernietigen.
 16. 16
  Vermijd het plaatsen van zware materialen, zoals boeken, op de top van uw laptop en toetsenbord. Dit kan duwen het LCD-scherm in het toetsenbord, en zal uiteindelijk beschadigen. Ook zal de cd-rom insert ook worden geplet en, uiteindelijk, zal breken.
 17. 17
  Gebruik een goed-sized laptop case. Wat je ook gebruikt om uw laptop mee te nemen in, of het nu een zaak, een tas of iets wat je gemaakt hebt, zorg ervoor dat het er groot genoeg om de laptop bevat. Dit zal voorkomen dat er krassen, knijpen of zelfs potentieel te laten vallen.
 18. 18
  Kijken naar het krijgen van een laptop tas. Veel pauzes gebeuren als gevolg van laptops worden tegen beschadigingen. Een zak vermindert de kans op schade.
 19. 19
  Gebruik en bewaar in een goed ventillated gebied. Wanneer u gebruik maakt van uw laptop, doen dat in een plaats die een constante lucht-circulatie heeft. Veel mensen verpesten hun laptop door het te gebruiken in een afgesloten ruimte en waardoor de laptop oververhit raakt. Het helpt ook als je het op te slaan in een goed verspreid gebied.
 20. 20
  Gebruik een oude tandenborstel om het gebied rond de uitlaat ventilator scherm schoon te maken. Als dat wordt aangesloten op, de luchtstroom is verminderd en oververhitting kan optreden.
 21. 21
  Probeer en houden de laptop op een vlakke, schone ondergrond. Dit voorkomt beschadiging van de laptop. Deze stap kan moeilijk zijn, vooral als je gaat uit met je laptop, maar als er een plat oppervlak beschikbaar om uw laptop op, doe dat dan.
 22. 22
  Gebruik uw laptop niet gebruiken op het bed. Herhaaldelijk gebruik van de laptop op het bed zal de fans te zuigen het stof en puin die ligt in het bed, uiteindelijk het blokkeren van de ventilator. Zich te onthouden van deze door gebruik te maken van de laptop ergens anders dan het bed.

Tips

 • Houd uw laptop uit de buurt van kleine kinderen.
 • Een register bijhouden van uw laptop computer gegevens, zoals serienummer, merk en model, zodat u verlies of diefstal onmiddellijk kunnen melden.
 • Druk op de toetsen zacht, zodat ze niet worden afgepeld.
 • Houd uw laptop in een open gebied dat de luchtcirculatie, wanneer in gebruik heeft.
 • Zet een label met uw naam, e-mail, mobiele telefoonnummer of andere contactgegevens op de laptop, het netsnoer en alle andere verwijderbare onderdelen.
 • Kijk in laptop verzekering. Kijk voor sites op het internet, maar pas op voor de "Zero teveel" of "niet teveel" claim van een paar.
 • U kunt een eenvoudige screen protector uit een dun stukje floppy schuim dat de grootte van uw scherm. Plaats deze tussen de basis en de top van uw laptop elke keer dat u de laptop uit te schakelen en sluit het. Laat het niet daar als de laptop is alleen slapen of is niet uitgeschakeld. Als de laptop oververhit raakt, kan dit schuim veroorzaken de laptop te verbranden.
 • Als u werkt, moet u wellicht een kans om uw laptop op basis van uw behoeften te kiezen - bijvoorbeeld, een stevig model voor ruw gebruik of een lichte voor frequent reizen.
 • Ontwikkelen van een preventieve onderhoudsschema om problemen te voorkomen in plaats van de vaststelling van hen nadat ze gebeuren.
 • U kunt uw eigen laptop case met items zoals 2 stukken karton samengevoegd met sterke tape en steek noppenfolie, of zelfs een kussensloop, tussen het karton. Zorg ervoor dat je de metingen nauwkeurig! Of recycleren een oude zak - pad het goed en grootte het naar beneden om uw laptop goed passen.

Waarschuwingen

 • Als je niet van plan om de laptop of de computer te gebruiken voor de komende twee uur, uitschakelen. De energie die het kost om het op te starten is veel minder dan de energie die het zal nemen als de laptop continu draait.
 • Aan de andere kant, waardoor een laptop of een elektronisch apparaat dat betreft, op plaats van vaak / inschakelen uit de verwarming / afkoeling cyclus die uiteindelijk schadelijk onderdelen beschermen.
 • Wees je bewust van de "geen eigen risico" of "nul teveel" van sommige laptop verzekeringsmaatschappijen, terwijl het lijkt te zijn vrij van overtollig, kan je opnieuw moeten betalen voor het jaar volledig aan uw verzekering opnieuw te starten na een schadegeval.
 • Huisdieren (zoals papegaaien die fixeren op klikken, glimmende objecten) en kinderen moeten worden begeleid bij het binnen een korte afstand van uw laptop.
 • Vermijd het zetten van uw laptop op een tapijt. De ventilatieopeningen aan de achterkant van de laptop hulp lucht te reizen in en. Alles wat de ventilatieopeningen blokkeert is het voorkomen van warme lucht ontsnappen en nodigt het alleen weer in, wat kan leiden tot oververhitting, leidende tot buitensporige vertraging en mogelijke schade. Het plaatsen van uw laptop in een lade heeft soortgelijke gevolgen.