Wkunl

Hoe maak je een eigen kanaal op IRC te creëren

Soms is een situatie vraagt ​​om een ​​prive-gesprek tussen u en een andere uitgever of groep redacteuren. Wanneer in een, het is eenvoudig om uw eigen prive-kanaal te creëren, en andere gebruikers uitnodigen om mee te doen

Stappen

Hoe maak je een eigen kanaal op IRC te creëren. Nodig anderen uit om mee te doen.
Hoe maak je een eigen kanaal op IRC te creëren. Nodig anderen uit om mee te doen.
 1. 1
  Maak je apart kanaal door te typen /join #mychannel, waar mijnkanaal is de naam van uw nieuwe kanaal.
 2. 2
  Registreren bij /cs register #mychannel <password> (optional description)
 3. 3
  Binnen het nieuwe kanaal, wijs een onderwerp voor de door het intikken /topic #mychannel this channel is about recent change patrol, waar dit kanaal is over recente wijzigingen patrouilleren is het het onderwerp van het nieuwe kanaal.
 4. 4
  Nodig anderen uit om mee te doen. In de grotere, publieke zender, soort / Nodig john # mijnkanaal, waar john is de gebruikersnaam en # mijnkanaal is je kanaal. '
  • Als je wilt dat je kanaal om alleen op uitnodiging, typ / mode # mijnkanaal + i waarin # mijnkanaal is de naam van je kanaal te zijn.
 5. 5
  Stel je nieuw kanaal aan particuliere of geheime door te typen /mode #mychannel +s voor geheime en / mode # mijnkanaal + p voor prive. Als je het niet erg je nieuwe kanaal wordt openbaar, doe niets. Alle nieuwe kanalen zijn automatisch openbaar.

Tips

 • U kunt ook het kanaal uit te nodigen alleen door deze op + i. Maak dan gebruik van het commando vlaggen om vlag gebruikers + i, zodat ze kunnen ChanServ gebruiken om zichzelf uit te nodigen (/ msg ChanServ uitnodigen # mijnkanaal).
 • Door het creëren van een nieuwe prive-kanaal, je automatisch de operator (op) van dat kanaal geworden. U kunt langs ops naar een andere gebruiker door het intikken van /op jack, waar aansluiting is de andere gebruiker.
 • Als alternatief kunt u een wachtwoord voor je kanaal instellen met /mode #mychannel +k mypassword. Mensen kunnen dan lid van het kanaal met /join #mychannel password.
 • Kicken of bannen iemand binnen uw kanaal als je voelt dat nodig is. Doe dit met behulp van de /kick of /ban commando. Alleen operators kunnen deze functie uit te voeren.
 • Het creëren van een onderwerp voor je kanaal kan helpen met discussie en tonen ook iedereen die het commando / list wat je kanaal is over. Zij zullen niet in staat zijn om je kanaal te zien in de lijst als u deze ingesteld op prive.

Waarschuwingen

 • Prive discussies kunnen gevaarlijk zijn als ze gebruikt worden achter iemands rug om praten. Gebruik ze met mate en alleen wanneer dat absoluut noodzakelijk is.