Wkunl

Hoe een formele e-mail schrijven

Als je gewend bent aan het gebruik van e-mail in te halen met vrienden, het schrijven van een formele e-mail zou kunnen voelen behoorlijk vreemd. Het is niet helemaal hetzelfde als het schrijven van een zakelijke brief, maar het is zeker een grote stap in die richting. Duidelijkheid, beknoptheid en het zijn juist zijn de sleutels! Om een ​​formele e-mail schrijven, volgt u deze richtlijnen.

Stappen

Hoe een formele e-mail schrijven. Gebruik een neutraal e-mailadres.
Hoe een formele e-mail schrijven. Gebruik een neutraal e-mailadres.

Het schrijven van uw e-mail

 1. 1
  Gebruik een neutraal e-mailadres. Uw e-mailadres moet een variatie van je echte naam, geen gebruikersnaam of bijnaam te zijn. Gebruik punten, koppeltekens of underscores om een ​​e-mailadres dat is gewoon je naam veilig te stellen, zonder extra cijfers of letters, als je kunt.
  • Gebruik nooit een onprofessionele e-mailadres. Niemand zal je serieus nemen als je antwoordadres is monsigneur.harry.manback @ slip'nslides. Netto.
 2. 2
  Gebruik een korte en nauwkeurige onderwerp header. Vermijd zeggen te veel in het onderwerp header, maar zorg ervoor dat het weerspiegelt de inhoud van uw e-mail naar een persoon bekend zijn met jou. Indien mogelijk, een trefwoord dat de e-inhoud gemakkelijker te onthouden en / of zoek in een overvolle inbox zal maken. Bijvoorbeeld, "Meeting op 12 maart" specifiek genoeg is dat de e-mail onderwerp niet zal worden aangezien voor iets anders, maar niet zo specifiek als te storend (bijv. "Schedule, Guest List, Lunch Aanvragen en Meeting Overzicht voor 12 maart ").
 3. 3
  Gebruik een correcte aanhef. Het aanpakken van de ontvanger bij naam heeft de voorkeur. Gebruik titel van de persoon in (Dhr Mevr. of Dr) met hun achternaam, gevolgd door een komma of een dubbele punt. Optioneel kunt u de begroeting voorafgaan door "Beste..." (Maar "Hallo..." is acceptabel ook). Met behulp van een achternaam is meer formele en moet worden gebruikt, tenzij u op de voornaam met de ontvanger. Als je niet weet wat de naam van de persoon die je aan het schrijven bent om (maar je echt moet proberen en er een vinden) gebruiken "Geachte heer / mevrouw 'of' Geachte heer of mevrouw ', gevolgd door een dubbele punt.
 4. 4
  Stel jezelf in de eerste paragraaf (indien nodig). Ook waarom je aan het schrijven bent, en hoe je e-mailadres van die persoon, of de mogelijkheid je schrijft over gevonden. Ex.
  • Mijn naam is Earl Rivers. Ik ben contact met u op te passen voor de administratief medewerker positie genoteerd op CareerXYZ.com.
  • Mijn naam is Arlene Rivers. Ik schrijf over het verkeer citaat die ik ontving op 31 december 2009. Ik kreeg een e-mailadres voor de Westchester County Clerk website.
 5. 5
  Schrijf de eigenlijke boodschap. Zorg dat u uw punt over te brengen zonder kruipend, als het opgeschud, kan de lezer een blik werpen over de belangrijke details. Proberen te breken van de boodschap in de punten op onderwerp uw bericht logischer en verteerbaar te maken.
  • De e-mail mag niet meer dan 5 punten lang en elke paragraaf mag niet meer dan 5 zinnen lang.
  • Een regeleinde invoegen tussen elke paragraaf; inspringen is niet nodig en zal waarschijnlijk tijdens de email overdracht verloren toch.
  • Zorg ervoor dat u informeel schrijven voorkomen.
 6. 6
  Gebruik de juiste vorm van verlof-oprapen. Dit zal afhangen van uw niveau van intimiteit met de ontvanger. Voorbeelden hiervan zijn:
  • Hoogachtend,
  • Jou van harte,
  • Hoogachtend,
  • Best,
 7. 7
  Aanmelden met je volledige naam. Als je een functie, onder meer die in de lijn achter je naam, en schrijf de naam van het bedrijf of website in de lijn na dat. Als u niet beschikt over een functie, maar je hebt je eigen blog of website met betrekking tot de inhoud van de e-mail, een link naar dat onder uw naam. Als de e-mail gaat over een baan, bevatten alleen een carrière-gerelateerde website of blog, geen hobby's of interesses.
 8. 8
  Nagelezen uw boodschap voor de inhoud. Zorg ervoor dat u geen belangrijke gegevens (of herhaald uzelf) weggelaten. Het lezen van uw e-mail hardop of iemand vragen om nagelezen het is een geweldige manier om een ​​ander perspectief te krijgen op wat je hebt geschreven.
 9. 9
  Nagelezen uw boodschap voor spelling en grammatica. Als uw e-mailprovider niet al spelling en grammatica opties bieden voor u, kopieer en plak uw e-mail in een tekstverwerker, te herzien indien nodig, en kopieer en plak het weer in je e-mail.