Wkunl

Hoe om grote bestanden te comprimeren

Grote bestanden zijn omslachtig om op te slaan en over te dragen. Om grote bestanden met behulp van ingebouwde Windows-of Mac-software of alternatieve compressoren comprimeren, gebruikt u een van de volgende methoden.

Stappen

Hoe om grote bestanden te comprimeren. Rechtermuisknop op het gewenste bestand (en).
Hoe om grote bestanden te comprimeren. Rechtermuisknop op het gewenste bestand (en).

Windows Vista en 7

 1. 1
  Rechtermuisknop op het gewenste bestand (en). Om meerdere bestanden te selecteren, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u klikt.
 2. 2
  Ga naar verzenden naar en selecteer gecomprimeerde map (zip). Het bestand moet automatisch beginnen te comprimeren.
 3. 3
  Zoek het gecomprimeerde bestand in dezelfde map als het origineel. Het moet dezelfde naam hebben als het origineel, maar je kunt hernoemen indien gewenst.

Mac OS X

 1. 1
  Rechtermuisknop op het gewenste bestand (en). Om meerdere bestanden te selecteren, houdt u de Command-toets ingedrukt terwijl u klikt.
 2. 2
  Selecteren comprimeren. Het bestand moet automatisch beginnen te comprimeren.
 3. 3
  Zoek het gecomprimeerde bestand in dezelfde map als het origineel. Het moet dezelfde naam hebben als het origineel, maar je kunt hernoemen indien gewenst.

Alternatieve compressoren

 1. 1
  Download en installeer een compressie / decompressie hulpprogramma. Kies er een die uw besturingssysteem en de populaire compressieformaten zoals. Zip ondersteunt,. RAR, en.7 z.
  • jZip, 7-Zip, Zipeg, en IZArc hebben allemaal gratis. zip-extractie software beschikbaar voor Windows.
  • Zipeg, MacZip, en SimplyRAR hebben allemaal gratis. Zip-extractie software beschikbaar voor Mac.
 2. 2
  Rechtermuisknop op het gewenste bestand (en).
 3. 3
  Kies de compressor uit de lijst. Het kan nodig zijn om te comprimeren selecteren met ___, Stuur naar ___, In ___, of het equivalent, afhankelijk van welk programma u hebt geïnstalleerd. Het bestand moet automatisch beginnen te comprimeren.
  • In jZip, bijvoorbeeld, gaat u naar jZip> Voeg toe aan (uw bestandsnaam hier). Zip. Dit creëert een map getiteld "(uw bestandsnaam hier). Zip", comprimeert uw bestand en stuurt het gecomprimeerde bestand naar de nieuwe map.
 4. 4
  Zoek het gecomprimeerde bestand in dezelfde map als het origineel.

Winzip

 1. 1
  Download en installeer WinZip. U mag in staat zijn om een ​​gratis trial-versie te krijgen, maar anders zal je moeten betalen om deze software te gebruiken.
 2. 2
  Open WinZip en klik op het nieuwe pictogram.
 3. 3
  Zoek de map waarin u wilt uw gecomprimeerde items op te slaan en te bevestigen. WinZip is een bestand bekend staat als een archief te creëren.
 4. 4
  Noem het archief en klik op opslaan. Dit moet u terug naar het hoofdmenu venster.
  • U moet een bestand toe te voegen aan het archief dat u zojuist hebt gemaakt door te klikken op "Add." Dit zal een venster dat alle beschikbare bestanden en mappen weergegeven op uw bureau te openen.
 5. 5
  Zoek het bestand dat u wilt comprimeren en selecteer dat bestand.
 6. 6
  In het menu compressie, selecteert u de mate van compressie die u wilt.
 7. 7
  Terug te keren naar het hoofdmenu van winzip. Het gecomprimeerde bestand dat u hebt gemaakt is nu toegevoegd aan het archief.

Tips

 • Populaire commerciële archivers omvatten WinRAR en WinZip.
 • Sommige bestanden te comprimeren beter dan anderen. Mediabestanden in efficiënte formaten zoals. Mp3 en. Mpg zijn al sterk gecomprimeerd en zal niet profiteren van verdere compressie.

Waarschuwingen

 • Sommige archivers vervanging van uw Windows-standaard bestandskoppelingen. Houd er rekening mee dat u de native Windows Archiver kan gebruiken door het verwijderen van het onderdeel Software (2000/XP) of Programma's en onderdelen (Vista / 7).