Wkunl

Hoe maak je een CD op te nemen

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt gegevens op een cd. U kunt uw gegevens, muziek, video's en foto's op een cd te kopiëren, met behulp van CD-brander software. Hier zijn de specifieke richtlijnen om gegevens op een cd.

Stappen

Hoe maak je een CD op te nemen. Je moet beschikken over een cd-writer-station geïnstalleerd op uw computer (of toegankelijk zijn via het netwerk).
Hoe maak je een CD op te nemen. Je moet beschikken over een cd-writer-station geïnstalleerd op uw computer (of toegankelijk zijn via het netwerk).
 1. 1
  Je moet beschikken over een cd-writer-station geïnstalleerd op uw computer (of toegankelijk zijn via het netwerk).
 2. 2
  U moet een beschrijfbare cd schijf van een goed merk, zoals slimme kopen, van Maxell. Beschrijfbare cd-schijven hebben een cd-r label op hen.
 3. 3
  Installeer de CD-brander software die meestal wordt meegeleverd met uw cd-writer-station. Als alternatief kunt u alle populaire CD-brander software (zoals Nero) gebruiken.
 4. 4
  Plaats de cd in de cd-brander. In veel gevallen zal deze automatisch starten van uw CD-brander software. Als dit niet gebeurt, kunt u de software handmatig uitvoeren. Al de CD-brander software titels hebben gewoonlijk dezelfde interface en volgens dezelfde procedures.
 5. 5
  Voer de CD kopiëren wizard en selecteer "nieuwe CD compileren."
 6. 6
  Selecteer het type CD dat u wilt maken (data cd, audio cd, of anderen).
 7. 7
  Voeg de bestanden die u wilt opnemen. U kunt bestanden van het venster software explorer voegen of te verwijderen.
 8. 8
  Wilt u meer bestanden dan kan passen van een cd op te nemen, kan uw software adviseren om meer dan een schijf te gebruiken.
 9. 9
  Als u cd-r-schijven te gebruiken, moet je opnemen zoveel bestanden als mogelijk want je mag alleen bestanden opnemen op een schijf een keer.
 10. 10
  Klik op "write CD." Deze wizard kan u vragen enkele vragen.
 11. 11
  De CD zal beginnen branden. Onderbreek dit proces.
 12. 12
  Wanneer het brandproces is voltooid, verwijdert u de cd uit de lade en label het juiste.

Tips

 • Als u wilt regelmatig over-schrijf de gegevens op uw cd, gebruikt u een herschrijfbare (CD-RW) schijf, maar ze zijn veel duurder en werken op een lagere snelheid. Als je CD-R (een keer schrijven) schijven te gebruiken, kunt u niet opnieuw opnemen over uw gegevens, want het is permanent. In dat geval kunt u een Compact Disc Eraser kopen om veilig veeg uit de persoonlijke of vertrouwelijke schijven.
 • U kunt ook gebruik maken van Real Player om audio-cd's te branden.
 • Als u nieuw bent bij CD-opname zijn, probeer dan met behulp van de stap-voor-stap-cd kopiëren wizard die wordt geleverd met uw software.

Waarschuwingen

 • Zorg je ervoor dat je ofwel toestemming hebt of zelf de muziek u wilt kopiëren en niet in strijd met het auteursrecht.