Wkunl

Hoe kan ik een dvd schoon

Ziet u het probleem waar uw film overslaat of bevriest het beeld hebben? Hoogstwaarschijnlijk is het omdat je DVD vuil. Dit artikel is de oplossing voor uw probleem. Lees verder voor een aantal verschillende methoden en tips, hoe je een dvd te reinigen.

Stappen

Hoe kan ik een dvd schoon. Meng een deel water op een deel isopropylalcohol.
Hoe kan ik een dvd schoon. Meng een deel water op een deel isopropylalcohol.

Methode een: alcohol en water

 1. 1
  Meng een deel water op een deel isopropylalcohol. Alcohol is een leuke dvd schoner, want het is niet zo sterk als andere oplosmiddelen en verdampt snel. Verdunnen een beetje met water zorgt voor een zeer effectieve oplossing.
 2. 2
  Met behulp van een microfiber doekje, wrijf de alcohol oplossing op de DVD. Probeer vegen in kringen van het midden naar de buitenrand. Anders, probeer dan af te vegen in een rechte lijn van het midden naar de buitenste rand, het draaien van de schijf als u schoon.
  • Microfiber doekje heeft een zeer strak weefsel, en is gemaakt van synthetische vezels. Het grijpt Ahold van vuil, stof en andere crud die kunnen worden maken van een huis op je voorheen spiffy DVD-schijf.
 3. 3
  Laat de disc lucht drogen voor een seconde of twee in een rechtopstaande positie. Omdat de alcohol verdampt snel, mag dit niet lang duren.

Methode twee: glazenwasser

 1. 1
  Pak wat glazenwasser zoals Windex voor de baan. Glazenwasser is een ander zachter oplosmiddel dat snel verdampt. In feite zijn veel vensterreinigingsmachines bevatten een oplossing van water en isopropyl alcohol, waardoor deze methode, vergelijkbaar met de eerste methode.
 2. 2
  Spuit de ruitenreiniger op een microvezeldoekje. Veeg het microfiber doekje op de DVD, van het centrum recht naar beneden naar de buitenste rand.
 3. 3
  Laat de disc droog in een rechtopstaande positie. Het zou niet lang duren voor het geheel drogen.

Methode drie: tandpasta

 1. 1
  Gebruik tandpasta te poetsen uit te krassen. Als een licht schuurmiddel, tandpasta is goed in het polijsten dvd's, net zoals het poetst je tanden. Wees voorzichtig met tandpasta, echter, dvd's zijn niet zo duurzaam als je tanden.
 2. 2
  Dep een beetje tandpasta en een kleine hoeveelheid water op de DVD. Een popcorn kernel-sized bedrag moet meer dan genoeg zijn.
  • Vermijd extra-whitening tandpasta. U wilt de tandpasta te gebruiken als een licht schurend, niet als bleekmiddel.
 3. 3
  Wrijf de tandpasta en het water in de DVD met een schone vinger of een microvezeldoek. Buff weg eventuele krassen die zichtbaar zijn.
 4. 4
  Reinig de DVD met een aparte doek en water. Zorg ervoor dat u nog weg te vegen van tandpasta op de schijf.

Methode vier: professionele resurfacing

 1. 1
  Controleer de DVD voor krassen of andere beschadigingen die niet kan worden gerepareerd. Houd de DVD, data-kant naar u, tot een licht. Als je kunt zien licht door alle delen van de DVD (met uitzondering van het gat in het midden, uiteraard), kan het krassen zijn zo diep dat de informatie niet kan worden teruggehaald, hetzij door middel van reinigen of resurfacing. Dit zou de tijd om de dvd te recyclen en te investeren in een nieuw te zijn.
 2. 2
  Indien krassen zijn niet ernstig, krijgt de DVD professioneel opgedoken. Als u nog steeds problemen ondervindt na het reinigen van de dvd, neemt de DVD naar Radio Shack of een andere professionele platenzaak te krijgen om weer aan de oppervlakte.
  • Professionele resurfacing kost meestal ongeveer 5€ tot 5€ per disc, dus bereid zijn om de dop van wat shekels als je een paar dvd's die u nodig hebt gereinigd.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen: dit zal onherstelbaar beschadigen de cd / dvd-oppervlak.
 • Als vuil is koppig, gebruik dan geen andere oplossing dan een mild afwasmiddel. Dit kan een risico onherstelbaar beschadigen DVD zijn.
 • Als u een schoonmaak een DVD die u gehuurd van een Redbox, wees voorzichtig de streepjescode natte en / of gescheurd zijn niet te krijgen.
 • Niet weken of gebruik maken van warm water om de CD / DVD te reinigen, kan dit ertoe leiden dat de reflecterende steun om weg te komen uit de doorzichtige plastic gedeelte.

Dingen die je nodig hebt

 • Mild afwasmiddel in het geval vuil is koppig.
 • Niet-pluis producerende doek
 • Water