Wkunl

Hoe maak je een java programmeur geworden

Om een ​​Java-programmeur te worden, moet je een "compiler", een programma om de Java-broncode om te zetten in bytecode. In de oude dag, de enige optie was Sun's Java Development Kit, maar nu heb je veel opties, waaronder de GNU project gcj welke klasse bestanden of inheemse executables creëert, en, open source bijdrage van IBM. U vindt er ook een Java nodig virtuele machine, dat is een 'machine binnen een machine ", die Java bytecodes begrijpt en vertaalt deze in machinetaal op het doel processor. Er zijn vele beschikbare, maar je kan nooit verkeerd gaan met de javac compiler en java javac> JRE virtuele machine meegeleverd met Sun's Java standaard editie.

Stappen

Hoe maak je een java programmeur geworden. Leren om een eenvoudige, "schone" editor zoals Kladblok, vi of emacs gebruiken.
Hoe maak je een java programmeur geworden. Leren om een eenvoudige, "schone" editor zoals Kladblok, vi of emacs gebruiken.
 1. 1
  Bezoek Oracle's Java SE download pagina en download het juiste pakket voor uw platform: meestal Windows, Linux of Solaris. Macintosh-gebruikers zullen merken dat ze nu al hebben de J2SE geïnstalleerd. Voor maximale draagbaarheid, kan het beter zijn om een oudere versie te krijgen; niet al uw potentiële gebruikers zal hebben de laatste JVM geïnstalleerd. U kunt ook een open-source of andere compiler van derden, zoals gcj of jikes gcj>, en compileren naar een native uitvoerbare of uit te voeren met de Java JRE.
 2. 2
  Leren om een eenvoudige, "schone" editor zoals Kladblok, vi of emacs gebruiken. Deze doen niet bederven uw programma bron met formatteren informatie als doet, bijvoorbeeld Microsoft Word. Ongeacht editor je gebruikt moet de mogelijkheid om op te slaan als 'platte tekst'.
 3. 3
  Leer de basis bewerk-compile-testcyclus:
  1. Maken of wijzigen van het programma source file (s).
  2. Compileren naar. Class-bestanden.
  3. Start het programma met de Java-uitvoerbare, of als een applet in een browser. Als de functionaliteit is niet correct, of u wilt meer functies toe te voegen, begin opnieuw bij stap 1.
 4. 4
  Compileren en uitvoeren van een eenvoudige Hello World! aanvraag om vertrouwd te raken met het proces te krijgen.
 5. 5
  Wanneer je in een addertje onder het gras, kan een groot aantal problemen en hun oplossingen worden gevonden met een zoekmachine, zoals yahoo! en. Maak goed gebruik van deze buitengewone bron.

Tips

 • Koop een basis boek over programmeren in Java. Men kan vaak oudere edities van een zeer lage prijs bij tweedehands winkels, bibliotheek gebruikte boeken verkopen, en online veilingen of boekhandels. Hoewel de online API-documentatie, artikelen en tips zijn meestal beschikbaar voor u, een boek is vaak handiger, en kan worden ingezien tijdens het woon-werkverkeer met de bus, zittend in een bar of coffeeshop, en voor een beetje licht lezen voor het slapen gaan.
 • Voor specifieke informatie over de klassen, methoden en variabelen, bezoek Sun's API- documentatie. Het is misschien ook een goed idee om het te downloaden naar uw harde schijf in het geval je verliest internetconnectiviteit te zijn.
 • Nadat u de basisvaardigheden, start een programmering project dat iets voor je betekent, of een bestaand open source project en werken samen met andere mensen.
 • Houd uw code georganiseerd, en voeg genoeg commentaren voor gemakkelijke lezing, herinneren, en bijwerken.
 • Onnodig lang methoden (de Java-naam voor subroutines) worden neergekeken omdat ze maken je code moeilijk te lezen en moeilijk te actualiseren; leren om je code factor in kleine, precieze modules die een ding goed doen.
 • Gebruik geen "magische getallen": getallen en waarden die worden gedistribueerd via uw code wanneer ze moeten worden gedefinieerd als een constante, bijvoorbeeld:
   static final int http_port = 80; / / server poort voor HTTP (web)-service 
  Op deze manier kunnen ze worden hergebruikt, en legde in een commentaar dus wat ze vertegenwoordigen kunnen worden begrepen; maken van uw code eenvoudiger te onderhouden en te actualiseren.
 • Eventueel, downloaden en installeren van een IDE (Integrated Development Environment). Bijvoorbeeld: Netbeans of. Dit zal helpen versnellen van de bewerk-compile-testcyclus, ten koste van extra overhead, hebben een nieuwe tool, en beperkte functionaliteit te leren. Een andere optie is een text-based tool zoals GNU merk of Apache mier, die geeft je volledige controle over het proces.