Wkunl

Hoe je onbeschermde WMA-bestanden converteren naar mp3-bestanden

U kunt WMA-bestanden (tenminste, degenen zonder DRM-beveiliging) om te zetten in het meer universeel-draagbare MP3-formaat met behulp van de gratis, open-source Mplayer en lame pakketten. Deze zijn beschikbaar voor vele platforms, met name de "grote 3": Windows, Mac OS / X, en GNU / Linux.

Stappen

Hoe je onbeschermde WMA-bestanden converteren naar mp3-bestanden. Installeer de bovengenoemde software op uw computer, met behulp van de bron of de vooraf gecompileerde binaries voor uw platform.
Hoe je onbeschermde WMA-bestanden converteren naar mp3-bestanden. Installeer de bovengenoemde software op uw computer, met behulp van de bron of de vooraf gecompileerde binaries voor uw platform.
 1. 1
  Installeer de bovengenoemde software op uw computer, met behulp van de bron of de vooraf gecompileerde binaries voor uw platform.
 2. 2
  Omzetten van de WMA-bestanden in een tussenliggende indeling, de ruimte te verdoen, maar lossless WAV (wave) standaard:
  mplayer-vo null-vc dummy-af resample = 44100-ao pcm "Song 1.wma"

 3. 3
  Nu zetten het resultaat van het vorige commando (opgeslagen als wav audiodump standaard.) In MP3:
  lame audiodump.wav "Song 1.mp3"

 4. 4
  Dat is het! Voortzetting van het proces voor elk bestand dat u wilt converteren. Zie Tips voor een aantal manieren om deze methode te stroomlijnen en / of te verbeteren.
 5. 5
  Als het klaar is, zal elke map die je bezocht hebt het laatste bestand geconverteerd nog opgeslagen als audiodump. Wav. U zult waarschijnlijk willen deze verouderde bestanden verwijderen om ruimte met de rm (Unix) of del (Windows) command besparen.
 6. 6
  U kunt ook de oorspronkelijke wma bestanden te verwijderen, na te hebben vastgesteld dat de kwaliteit van de resulterende mp3 songs is aanvaardbaar.

Tips

 • Er zijn vele variaties op de kreupele software, waaronder notlame lame>, twolame en toolame twolame,>. Installeer welke uw wensen en / of past is direct beschikbaar voor uw platform. De syntax voor sommigen zal anders zijn; nog oudere versies van lame gebruikt de-o-schakelaar om de output bestand op te geven, zie de bron artikel voor voorbeelden.
 • U kunt een script waarmee het doorzoeken van uw hele harde schijf voor wma-bestanden en automatisch te converteren ze te schrijven. Zie de broncode artikel voor voorbeelden. Deze werd (op Windows / Cygwin) geschreven voor de beste ruimtebesparing, met de laagst mogelijke kwaliteitsinstelling voor de MP3-uitgang:
  #! / Bin / bash
  -Vo null \
  -Af resample = 44100 \
  "$ Bestand"
  rm-f "$ {file%%. [Ww] [Mm] [Aa]}. wav"
  Dat men niet zoeken in de harde schijf, het net zet de WMA-bestanden die u opgeeft op de opdrachtregel, bijvoorbeeld:
  $ Wma2mp3 *. Wma