Wkunl

Hoe je HDMI kabels

HDMI of high definition multimedia interface, is technologie die een ongecomprimeerde digitale audio-en video-interface ondersteunt. HDMI levert een helder, volledig digitale signaal voor zowel audio als video via een enkele kabel. Het is een geweldige optie voor uw home theater, want het zal je audio en video kwaliteit te verhogen en te verlagen rommel want alles is inbegrepen in slechts een kabel in plaats van twee. HDMI is ook een goede optie als u wilt uw audio / video-bronnen aansluiten, zoals een DVD-speler, audio-ontvanger, gameconsole of personal computer. Naar-HDMI-kabels, de volgende informatie is nuttig.

Stappen

Hoe je HDMI kabels. Zoek de HDMI-kabel die u nodig hebt voor de baan.
Hoe je HDMI kabels. Zoek de HDMI-kabel die u nodig hebt voor de baan.

Gebruik HDMI in een home theater

 1. 1
  Zoek de HDMI-kabel die u nodig hebt voor de baan. Wanneer u HDMI-kabels aansluiten op uw bron, zult u het beste geluk hebben als je de kabel die u nodig hebt.
  • Een standaard HDMI-kabel werkt voor de meeste home theater toepassingen. Het kan 1080i of 720p video, waarin de HD resoluties meestal beschikbaar via kabel, satelliet, digitale uitzending DVD en upscale dvd-spelers zijn te zenden.
  • Een standaard HDMI-kabel met Ethernet heeft dezelfde functie als een standaard HDMI-kabel, maar het heeft ook een speciale data kanaal voor apparaat netwerken.
  • Een auto-HDMI-kabel is ontworpen voor gebruik in onboard high definition videosystemen. Het ontwerp maakt het mogelijk om te werken bij een hoge kwaliteit, zelfs tijdens extreme trillingen en extreme temperaturen vaak gevonden in de auto video-systemen.
  • Een high-speed HDMI-kabel is voor gebruik in toepassingen die video resoluties van 1080p of hoger vereist. In de meeste home theater systemen, dit is nodig wanneer u een Blu-ray disc-speler te gebruiken.
  • Een High Speed ​​HDMI kabel met Ethernet heeft dezelfde functie als een High Speed ​​HDMI-kabel, maar het heeft een extra, speciaal kanaal voor apparaat netwerken.
 2. 2
  Identificeer de poorten aansluiting op uw apparatuur en de aansluitingen op uw HDMI-kabel. Poorten op uw apparatuur zijn altijd "vrouwelijke" en de aansluitingen op uw HDMI-kabel zijn altijd "mannetje."
 3. 3
  Sluit uw apparatuur met behulp van de juiste poorten. Zo zal de HDMI-kabel aansluiten op de Output-poort op een apparaat en in de Input-poort op een ander apparaat om de twee te verbinden.
  • Let erop dat u verbinding maakt met de juiste poort. Veel apparaten hebben component-poorten, voor analoge signalen, en HDMI-poorten, voor digitale signalen. Dubbel te controleren om ervoor te zorgen dat u aansluit op de HDMI-poorten.
 4. 4
  Zorg ervoor dat uw HDMI zijn aangesloten. Je moet de kabel volledig aansluiten op het apparaat voor de kabel goed te laten werken.
 5. 5
  Voeg een booster box aan de lijn als u nodig hebt om een 1080p-signaal meer dan 25 meter of een 1080i-signaal meer dan 49 voet overbrengen.

Gebruik HDMI in andere elektronische apparaten

 1. 1
  Bind uw televisie aan op uw pc door het aansluiten van een HDMI-kabel om de output-poort van uw computer.
  • Als uw computer is niet compatibel met HDMI, op zoek naar een adapter om het HDMI-compatibel te maken. U kunt ook uw videokaart upgraden naar een die HDMI ondersteunt.
 2. 2
  Sluit uw gaming console aan op uw televisie door de stekker een uiteinde van de HDMI kabel in output poort van het spelsysteem. Steek het andere uiteinde van de kabel in de ingang poort van uw televisie.

Tips

 • Als u meerdere bronnen aansluiten, is het misschien verstandig om te investeren in een AVR (audio-visuele-ontvanger) of een HDMI-switching box dat op zichzelf staat.
 • Het kan nodig zijn om uw HDMI kabel lopen achter een muur, op een zolder of via een kruipruimte dus het verborgen blijft. Als u nodig hebt om een ​​gat te boren om uw HDMI kabel te verbergen, moet een 7/8-inch boorgat geschikt voor de meeste HDMI-aansluitingen.

Waarschuwingen

 • Verdraaien, trekken op of nieten HDMI-kabel kan uw HDMI-kabel defect raken, dus wees voorzichtig wanneer u werkt met het.