Wkunl

Hoe maak je een processor te upgraden

Zoals computer technologische vooruitgang, zal nieuwe software meer te eisen van uw computer, waardoor u de indruk dat het steeds langzamer, nemen meer tijd om te verwerken gebeurtenissen. Gelukkig kunnen computers eenvoudig worden opgewaardeerd. Upgraden van uw CPU (Central Processing Unit) is een van de meest gunstige dingen die je kunt doen om uw computer run lag-vrij te maken. De CPU is een essentieel onderdeel van elk computersysteem dus voordat u besluit om te upgraden zorg ervoor dat u alle onderstaande stappen hebt gelezen en begrepen. Naast een nieuwe CPU kan je ook andere extra componenten (nieuw koellichaam, thermische pasta) nodig hebt en uw moederbord BIOS upgraden.

Stappen

Hoe maak je een processor te upgraden. Schakel uw computer uit en verwijder de stroomkabel.
Hoe maak je een processor te upgraden. Schakel uw computer uit en verwijder de stroomkabel.

Deel 1: identificatie

 1. 1
  Schakel uw computer uit en verwijder de stroomkabel.
 2. 2
  Losschroeven geval van de computer en verwijder het deksel.
 3. 3
  Identificeer uw moederbord, uw huidige processor chip, uw RAM-geheugen kaarten, en je videokaart.
 4. 4
  Zoek uit wat voor soort aansluiting van uw moederbord heeft. Doe een Google-zoekopdracht of vraag een computer technicus als uw huidige moederbord model ondersteunt een nieuwere processor.Find out ook als uw moederbord is een 32-bits of een 64-bits is. De belangrijkste aansluitingen zijn:
  • Socket 370: Intel Pentium III, Celeron.
  • Socket 462 (socket A): AMD Athlon, Duron, Athlon XP, Athlon XP-M, Athlon MP, Sempron.
  • Socket 423: Pentium 4.
  • Socket 478: Intel Pentium 4, Celeron, Pentium 4 Extreme Edition.
  • Socket 479 (mobiel): Intel Pentium M, Celeron M, Core Solo, Core Duo.
  • Socket 754: AMD Athlon 64, Sempron, Turion 64.
  • Socket 775: Intel Pentium D, Pentium 4, Celeron D, Pentium Extreme Edition, Core 2 Duo, Core 2 Quad.
  • Socket 1156: Intel Core i3, Core i5, Core i7.
  • Socket 1366: Intel Core i7 (9xx), Xeon.
  • Socket 2011: Intel Core i7 (39xx)
  • Socket 1155: Intel Core i3, Core i5, Core i7
  • Socket 939: AMD 64, Athlon 64 X2, Athlon 64 FX, Sempron, Opteron.
  • Socket 940: AMD Athlon 64 FX, Opteron.
  • Socket AM2/AM2 +: AMD Athlon 64, FX, Opteron, Phenom
  • Socket AM3: Sempron 100, Athlon II X2, X3, X4, Phenom II X2, X3, X4, X6.
  • Socket AM3 +: AMD FX X4, X6, X8
  • Socket FM1: AMD Llano APU X2, x3, X4
 1. 1
  Als uw huidige moederbord doet de nieuwe processor die u wilt steunen, koop de nieuwe processor in een computer hardware winkel van uw keuze. Zo niet, ga dan naar deel 2.

Deel 2: het kopen van een nieuw moederbord

 1. 1
  Kies een moederbord dat aan uw criteria voldoet (dat afhankelijk kan zijn op de kosten, technische specificaties, of compatibiliteit met uw oude hardware).
 2. 2
  Als verenigbaarheid met alle oude hardware, spring naar deel 3.
 3. 3
  Onderzoek de compatibiliteit van uw videokaart en RAM-geheugen.
 4. 4
  Als er geen compatibiliteit met de videokaart of het nieuwe moederbord heeft een geïntegreerde videokaart niet op het moederbord, koop een nieuwe compatibele videokaart.
 5. 5
  Als het nieuwe moederbord ondersteunt niet de oude RAM-geheugen, koop nieuwe compatibele RAM-geheugenkaarten.
 6. 6
  Ga naar deel 4.

Deel 3: de processor vervangt

Desktop-eenheden
 1. 1
  Haal je oude CPU. Open je zaak, losklikken Het koellichaam van de behoud van bestuur, en trek de de heatsink af. Sommige heatsinks vereisen een schroevendraaier of andere merkgebonden gereedschap te verwijderen (Zalman is berucht voor dit).
 2. 2
  Open de hendel aan de zijkant van de bus. Doe dit door deze uit te trekken, en vervolgens omhoog te trekken. Til je oude CPU af van het stopcontact.
 3. 3
  Neem de nieuwe CPU uit de doos. Line-up van de gouden driehoek op de CPU met de ene op de socket, en zachtjes laat de CPU vallen op zijn plaats. Forceer de CPU. Als het correct wordt opgesteld, zal het goed op zijn plaats vallen.
 4. 4
  Sluit de ZIF (Zero Insertion kracht) hendel om de CPU te vergrendelen. Neem de meegeleverde heatsink en klem hem op met behulp van de instructies. Als uw heatsink koelpasta of pads op het nog niet over, breng dan een heel dun laagje van het. De thermische pasta werkt als een geleider, overbrengen van de warmte van de processor chip het koellichaam. Als de heatsink is voorzien van een ventilator, steek de stekker in de juiste aansluiting. Heb een CPU niet zonder thermische overdracht materiaal of een heatsink op zijn plaats.
 5. 5
  Ga naar deel 5.
Socket 479 en andere mobiele stopcontacten
 1. 1
  Als er een schroef, draai het uit het stopcontact. Trek nu de CPU eruit.
 2. 2
  Duw de nieuwe CPU in, voering omhoog als voorheen.
 3. 3
  Het zal ofwel in worden geduwd en vastgehouden door geweld of een veermechanisme, of vastgeschroefd.
 4. 4
  Zodra u de cpu, kan het wel of niet een heatsink nodig. Kijk naar je CPU handleiding.
 5. 5
  Power-up en geniet van uw computer een upgrade!

Deel 4: vervanging van het moederbord

 1. 1
  Label elke kabel die is aangesloten op het oude moederbord en kennis te nemen van de plaats waar de kabel komt. Sommige kleine kabels hebben een naam geschreven naast de haven waar het aansluit op het moederbord. Dit is meestal zeer klein. Zo kan het "FAN1" gelezen als het netsnoer van een ventilator.
 2. 2
  Verwijder alle kaarten aangesloten op het moederbord.
 3. 3
  Verwijder alle kabels aangesloten op het moederbord.
 4. 4
  Verwijder de oude processor met uiterste zorg en bewaar het in een statisch vrije omgeving (plastic zakken voor dit doel worden verkocht bij Radio Shack).
 5. 5
  Draai de oude moederbord.
 6. 6
  Vervang het moederbord.
 7. 7
  Plaats de schroeven van het moederbord.
 8. 8
  Plaats de nieuwe processor.
 9. 9
  Zorg ervoor dat uw nieuwe processor is correct geplaatst en bevestigd aan het moederbord.
 10. 10
  Herbedraden het moederbord.
 11. 11
  Re-card uw moederbord (alle kaarten gaan in de plaats waar ze passen in).
 12. 12
  Ga naar deel 5.

Deel 5: hermonteren de computer

 1. 1
  Zet de pc's deksel er weer op.
 2. 2
  Plaats de schroeven in de zaak.
 3. 3
  Opnieuw bedraden, en sluit het netsnoer, toetsenbord, muis, monitor en andere verbindingen.
 4. 4
  Start uw computer en controleer of u messed up iets. Als je dat niet deed, congrats. Als je dat deed, beter iemand anders vragen om het te doen.

Tips

 • Als uw computer niet wordt ingeschakeld nadat deze, kan het te wijten zijn aan een van de volgende redenen:
 • Mogelijk moet u flash (update) BIOS om nieuwe technologie, zoals dual-core of Hyperthreading ondersteuning. Doe dit voordat u de nieuwe CPU-inch
 • Je zou een kabel hebben misplaatst op uw moederbord, of je kan niet goed zijn vastgemaakt onderaan uw processor.
 • Als je besluit om een ​​nieuw moederbord te kopen, bedenk dan dat het goedkoopste moederbord is niet altijd de beste moederbord voor uw systeem. Je zou extra componenten op de lange termijn nodig, dus zorg ervoor dat als je van plan om een ​​nieuw moederbord, naast het upgraden van uw processor te kopen, het heeft een paar extra features. U kunt eventueel gebruik maken van hen een dag.
 • Als je CPU heeft een IHS wees niet bang om hard te duwen naar de heatsink afgekapt op zijn plaats te krijgen. Als je CPU heeft een kale kern moet je voorzichtiger zijn niet te verpletteren of chip de kern. Als je dat doet schade aan de kern, is er geen berging van de CPU.
 • Vergeet niet, technisch werk vereist altijd veel voorafgaand onderzoek naar dingen om rechtdoor te gaan, dus neem de tijd en probeer niet en overhaast het. Vergeet niet, geduld is een deugd.
 • Als je voelt dat dingen verkeerd gaan en je hebt slecht messed up, helemaal opnieuw beginnen door het losdraaien en verwijderen van alles.
 • Om naar uw processor, moet u losdraaien, verwijderen of loskoppelen andere pc-componenten, zoals IDE kabels en diverse PCI-kaarten. Zorg dat u weet waar deze onderdelen gaan en hoe ze zijn aangesloten op uw moederbord voordat u probeert de processor te upgraden.
 • Om goed te ontdoen van statische elektriciteit, moet u ofwel een aardingsbandje bevestigd aan de zaak gedurende 5-10 minuten te dragen voordat u begint het werk, of gewoon laat de computer losgekoppeld. U kunt uw eigen aardingskabel te maken. Om dit te doen, opnieuw bedraden een netsnoer met de warme en neutrale pinnen losgekoppeld, waardoor alleen de grond. U kunt ook deze kant-en-klare. Raak altijd het geval voorafgaand aan het werken om eventuele statische elektriciteit te ontladen.
 • Doen veel onderzoek op uw huidige hardware specs om ervoor te zorgen dat de processor u van plan om te upgraden naar compatibel is met uw moederbord. Als het niet, dan moet u een nieuw moederbord te kopen.

Waarschuwingen

 • Raak de bovenkant van de processor chip of de gouden pinnen aan de basis van verschillende PCI-kaarten met uw blote handen aan. U kan schade opleveren.
 • Zoals altijd, zal ESD (elektrostatische ontlading) elektronica doden. Zorg ervoor dat je jezelf regelmatig te aarden door het aanraken van de zaak. Of je kunt een anti-statische polsband te gebruiken. Anders dan dat dit een fail veilige werking indien het wordt gedaan met gezond verstand.
 • Als uw computer nog steeds een garantie, vermijd het gebruik van deze instructies. U kan uw garantie vervallen.
 • Als je bang bent van beschadiging van een onderdeel, niet proberen deze procedures, want er is altijd een risico.
 • NOOIT Poging om de computer op te starten of uit te voeren zonder de heatsink op zijn plaats over de CPU. Met een AMD CPU heb je bijna zeker burn it out binnen enkele seconden, moet een Intel CPU vertragen om zich te beschermen tegen schade - zelfs zo, neem het niet proberen! Dit wordt niet gedekt door de garantie. Probeer niet om een ​​CPU zonder thermisch materiaal, of een heatsink op zijn plaats draaien. Op de meeste desktop systemen, moet u beiden. Hierdoor kan de processor onherstelbaar beschadigen, en tevens vervalt de garantie van de fabrikant.