Wkunl

Hoe maak je een processor gefuseerd aan een heatsink te verwijderen

Af en toe bij het verwijderen van processoren kunt u vinden dat het is uitgegroeid tot gesmolten / vast aan het koellichaam zodanig dat de processor trekt zich terug uit het stopcontact voordat het optillen van de stabiliserende hendel. Redelijke kracht kan niet genoeg om het te verwijderen en op dit punt is moeilijk zonder de processor te verwijderen.

Stappen

Hoe maak je een processor gefuseerd aan een heatsink te verwijderen. Probeer eerst zachtjes draai de processor voorzichtig om te voorkomen dat het buigen van de pinnen.
Hoe maak je een processor gefuseerd aan een heatsink te verwijderen. Probeer eerst zachtjes draai de processor voorzichtig om te voorkomen dat het buigen van de pinnen.
 1. 1
  De processor moet gemakkelijk loskomen van de heatsink, als je problemen hebt zeker nog nooit naar de processor wrikken uit en gebruik geen metalen voorwerpen (waaronder een scheermesje) om onder de processor voor het het koellichaam van de processor zal beschadigen en waarschijnlijk.
 2. 2
  Probeer eerst zachtjes draai de processor voorzichtig om te voorkomen dat het buigen van de pinnen. Oefen niet te veel kracht.
 3. 3
  Als verdraaien niet werkt, genieten van de processor / koellichaam in 90-95% isopropylalcohol (dit zal niet de processor beschadigen) voor ~ 5 minuten.
 4. 4
  Met een lange reeks tandzijde voorzichtig floss het gebied tussen de processor en de warmteafleider, vanaf elke hoek waar de floss kan doordringen.
 5. 5
  Als je verder gaat de processor heen en weer, terwijl de toepassing van kracht in de richting weg van de hoek waar je begonnen bent. Het kan soms moeilijk zijn, maar het zal gaan door.

Alternatieve methode - Gebruik een 'warmte-pistool'

 1. 1
  Zet uw warmte kanon te hoog en te verwarmen elke platte kant van de CPU voor 10 seconden, houden mondstuk van warmte kanon 2 cm uit de buurt van metalen oppervlak. Wees voorzichtig! Zorg ervoor dat de warmte niet raken CPU zichzelf als het transistoren kunnen beschadigen.
 2. 2
  Stevig vast te houden HEAT SINK en draai zachtjes CPU klok mee en tegen de klok.
 3. 3
  Als CPU draait niet, gelden meer warmte aan het koellichaam. De warmte van de heatsink zal 'unglue' de overdracht pasta.
  • De reden dat de CPU zekeringen de gootsteen, omdat de warmteoverdracht pasta van slechte kwaliteit. Nadat de pasta een bepaalde temperatuur heeft bereikt, wordt de moleculaire structuur iets aangepast en het werkt als een lijm. Dus als je koellichaam koud is, is je CPU vast. Zorg ervoor dat je oppassen niet om warmte rechtstreeks van toepassing op de CPU en deze methode zou moeten werken zijn. De isopropyl methode is geweldig, maar het is te gemakkelijk om je CPU of moederbord beschadigen, als er iets heeft geen water blijven wanneer je het allemaal opnieuw aansluiten

Tips

 • Gebruik tandzijde. Het werkt geweldig!
 • Voor extra hulp, genieten de tandzijde in een heat sink compound remover, vaak gevonden te koop bij online pc-component leveranciers.
 • U kunt ook gebruik maken van 90 +% ethanol, of neem een ​​risico en gebruik 70% isopropyl of ethanol.
 • Als u niet kunt vinden zijn een isopropyl, spiritus werkt net zo goed.
 • Om te controleren of de vloeistof die u gebruikt geschikt is, wrijf wat op glas. Als er geen markeringen worden gelaten als het droogt, is het goed om te gebruiken.
 • Week de tandzijde in de 90% of + isopropyl. Zorg ervoor dat je een lang genoeg stuk flosdraad te wikkelen rond elke hand 2 of 3 keer en hebben nog steeds een voet in het midden. werken de floss in een van de hoeken van de processor en de warmteafleider. zodra je de floss in een van de hoeken, greep het koellichaam met je voeten op de vloer met de processor naar boven. Ga nu heen en weer met de tandzijde, lichtjes maar snel. werk je weg naar de andere kant van de hoek en de processor zal knallen.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen aceton, omdat het het silicium kunnen beschadigen.
 • Voorkom beschadiging van het koellichaam, tenzij u niet van plan om het opnieuw te gebruiken.

Dingen die je nodig hebt

 • 90 +% isopropyl, ethanol of spiritus
 • Flosdraad
 • OPMERKING: isopropyl werkt niet altijd. Ethanol zou moeten werken wanneer isopropyl niet, maar ethanol is moeilijker te vinden. Biologie en Scheikunde labs hebben het vaak. Vraag voordat u!