Wkunl

Hoe je een versterker aan te sluiten op een sub en head-unit

Een sub woofer of twee in een voertuig kan de wereld van verschil in de lijst om muziek te maken. Het is erg belangrijk om de RMS van uw subs passen naar je versterker. U wilt een versterker krachtiger dan je sub, omdat je niet wilt dat je sub te knippen. Clipping is de nummer een reden van de subwoofer dood.

Stappen

Hoe je een versterker aan te sluiten op een sub en head-unit. Verzamel uw apparatuur (versterker, subs, stereo-installatie, en bedrading).
Hoe je een versterker aan te sluiten op een sub en head-unit. Verzamel uw apparatuur (versterker, subs, stereo-installatie, en bedrading).
 1. 1
  Verzamel uw apparatuur (versterker, subs, stereo-installatie, en bedrading). U kunt kabelsets bij de meeste winkels te vinden, ~ 30€ voor 4 meter bekabeling en In-line zekering, zul je niets groter dan 4 meter nodig.
  • Als u gebruik maakt van een after market head-unit, ga naar stereo-afdeling een elektronica winkel en vraag om een ​​kabelboom van uw auto naar de after market head unit. Voorbeeld: Als je een Chevy en een Sony stereo naar hen en vertel hen u een Chevy moet Sony kabelboom, zullen zij u het bouwjaar van het voertuig te vragen en dan gaan halen het uit de kast, deze zijn meestal door de install afdeling achter de toonbank. als je eenmaal hebt ga losschroeven uw voorraad stereo-installatie, de stekker, plug in je nieuwe kabelboom, en sluit het andere uiteinde aan op uw stereo. Wanneer u koopt de nieuwe kabelboom zorg ervoor dat haar dezelfde vorm / grootte als uw stereo.
 2. 2
  Run je versterker kabels (batterij, gemalen). Erachter te komen waar je naartoe gaat om de versterker te plaatsen, zet het begin van je kracht (rood) draad daar en geef het over een voet van draad extra, dan beginnen te verbergen en uitvoeren van de stroomkabel aan onder de motorkap. Sommige voertuigen hebben bestaande gaten gevuld met een plastic / rubberen inleg. Voer de stroomkabel door de firewall. Als u nodig hebt om een ​​gat te boren in de brandmuur, oppassen niet om iets te raken aan de andere kant en zorg ervoor dat het geboorde gat zal niet door je power line snijden. Isolatietape bij de ingang zal de draad geeft extra bescherming. Zorg ervoor dat deze draad is veilig van bewegende objecten.
 3. 3
  Koppel de voedingskabel van de batterij en bevestig stroomkabel van uw versterker om de voedingskabel voor uw voertuig, laat het niet gehecht. Als u een kit kocht het komt met een inline zekering, als je dat niet deed, moet u een inline zekering te krijgen. Snijd enkel de kracht draad, plaatst u de zekering in en bevestig. De stroomsterkte moet overeenkomen met de meter grootte.
 4. 4
  Plaats de versterker waar u het wilt, dan is de aarddraad hechten (zwart of bruin) naar de versterker. Maalde het om een ​​stuk van blank metaal (niet geverfd), de meeste mensen losschroeven van een bout van de stoel te bevestigen van de draad en schroef hem op. Licht opschuren het contactoppervlak te schoon metaal bloot te leggen voordat u de grond.
 5. 5
  Nu voor de RCA-aansluitingen, als je met behulp van een after market stereo op de rug is er 2 RCA-aansluitingen, gewoon de RCA van daar naar de "in" op uw versterker en probeer te voorkomen dat loopt RCA-aansluitingen langs de kant van hoogspanningslijnen om ruis te minimaliseren.
 6. 6
  Als je gaat om uw voorraad stereo te gebruiken en voer de versterker van daar wilt u een lijn uit te kopen converter ~ 15€. Met de converter krijgt u een kleine doos met 2 RCA komt naar buiten en 4 luidsprekerkabels uit de andere. U wilt het afsluiten van een deur spreker en run 2 van de 4 luidsprekerkabels aan het, let dan op de positieve en negatieve polen. Je hoeft niet de andere 2 luidsprekerkabels nodig hebt, vanaf hier zet de Line Out-connector uit het zicht en uit te voeren van de RCA aan de versterker, steek ze in de "IN" RCA-aansluitingen.
 7. 7
  Nu voor de afstandsbediening (blauwe draad). Als u gebruik Na markt Stereo zal er een blauwe draad van de kabelboom in de rug, meestal worden deze bevestigd dus je moet splitsen zijn, hen en tape gewoon knip het oude einde en uitvoeren van uw afstandsbediening draad naar je versterker. Als u gebruik maakt van uw voorraad head unit moet je een schakelaar die uw fantasie past kopen, zoek een koele plaats te monteren of te verbergen, van hier wilt u de remote draad aan uw versterker, voer het uit op uw toggle, snijd het, voeg het bij de ene terminal, dan dient u het uiteinde je gewoon knippen naar een andere. Dan start de remote draad terug naar de versterker en snijd het daar verlaten van een voet of zo van een extra kabel. Dit zal later in het spel komen.
 8. 8
  Gebruik een condensator om spanningsverlies veroorzaakt door diepe bas klappen, i. E., Lichten dimmen met de beat te voorkomen. Krijg je condensator zo dicht mogelijk bij de versterker mogelijk, en maken gebruik van dezelfde grond als je deed voor de versterker. Laat uw elektrische draad beschimpen en uit te vinden waar je pet. gaat worden, knip de draad, en sluit de accu aan op de accu. Je kunt niet gewoon aansluiten, moet u deze eerst opladen met een weerstand, gebruik dan een 1k ohm weerstand omdat ze niet zo heet, het duurt maar een paar seconden te laden, doe dit niet blote handen. U wilt uw cap aarden. en pak een voltmeter en plaats ze op de dop. neemt de weerstand en plaats deze in de kracht van de kap. en bevestig de kracht draad aan het andere uiteinde van de weerstand, moet uw voltmeter springen tot ongeveer 12,0 Volt, dan is je pet. wordt opgeladen.
 9. 9
  Voer de stroomkabel naar je versterker. Als je een voorraad stereo en je de remote draad heb er u in touw de remote draad met de kracht draad voordat u in de macht slot voor versterker. De remote draad vertelt de versterker aan te zetten. dus als je niet de remote draad hebben van de after market head-unit aan op de versterker te zetten als je ooit inschakelen van de stereo moet je naar je versterker handmatig moet inschakelen. Zorg dat je altijd uit te schakelen de versterker wanneer u uw auto verlaat, zal deze oververhit raken en afvoer van uw batterij.
 10. 10
  Run je sub draden op de versterker en schroef ze in.
 11. 11
  Draai de gain helemaal naar beneden, start het afspelen van muziek en draai het omhoog naar waar je meestal luisteren, waar de middentonen klinken goed. Stemmen ze krijgen totdat de subs goed klinken.
 12. 12
  RMS is zeer belangrijk bij het ​​matchen van subs en versterkers, zal ja niet genoeg stroom subs clip te maken, maar ook om te veel macht zal uw voice coils te verbranden door oververhitting ze met te veel macht. Subs en versterkers moeten zo goed mogelijk worden afgestemd voor de beste prestaties en een lange levensduur.

Tips

 • Vergeet niet om uw rem draad te testen voordat je aannemen dat het werkt. Laatste wat je nodig hebt is een lege batterij.
 • Als uw versterker niet aan gaat, controleer dan de amp zekeringen.
 • Solderen 12v stroom en de aarding aan de draden zullen circuit weerstand te verminderen en uw kracht schoner, waardoor u beter geluid.
 • Altijd onthouden om het afsluiten van de versterker als je dit handmatig doen

Waarschuwingen

 • Ontkoppel altijd de negatieve klem van de batterij voordat iets te doen met elektriciteit op uw auto.
 • het zal schokken u goed
 • Wees altijd voorzichtig met elektriciteit.

Dingen die je nodig hebt

 • Stereo
 • Amp
 • Subs
 • Bedradingsset
 • Schroevendraaier en / of hex set
 • Doppenset