Wkunl

Hoe het opzetten van een kunsttentoonstelling


Of u nu tentoonstellen uw eigen kunstwerk of iemand anders, het opzetten van een kunsttentoonstelling kan een creatieve, vervullen inspanning in en van zichzelf te zijn. Echter, het heeft wel zijn uitdagingen en je zult een goede planning nodig om het af te trekken.

Stappen

Hoe het opzetten van een kunsttentoonstelling. deze fungeert als een marketing techniek.
Hoe het opzetten van een kunsttentoonstelling. deze fungeert als een marketing techniek.
 1. 1
  Kies een thema. Het is niet genoeg om gewoon veel kunstwerken u wilt exposeren, om elk stuk samen te binden, moet je om te komen met een focus. Belangrijker is echter, deze fungeert als een marketing techniek - vooral voor weinig bekende of onbekende kunstenaars - door het tekenen van mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in het concept worden verkend. Om deze reden is het belangrijk om niet te vaag, "Licht en Schaduw" is niet van plan te zijn mensen in de rij om een ​​tentoonstelling te zien.
  • Het kiezen van een thema zal ook helpen met een paar van de meer praktische aspecten van de tentoonstelling, zoals wat te titel het en welke andere kunstenaars kunnen worden opgenomen.
 2. 2
  Zoek naar andere kunstenaars te exposeren met. Bladeren op lokale kunst clubs of straatmarkten waar zie je kunstenaars met goede werken te koop. Vraag iedereen die je kent die is een kunstenaar in uw gemeenschap. Kunstenaars met verwante (of zelfs tegenstrijdige) thema's zullen bijdragen aan het creëren van een groep momentum.
  • Beperk jezelf niet aan kunstenaars binnen uw eigen medium. Overweeg schilderijen, sculpturen, modellen, foto's, glaswerk, voordrachtstukken, enz. om dynamische samenwerkingsverbanden te creëren.
 3. 3
  Zoek een locatie voor uw tentoonstelling. Huren van een deel van een studio is altijd een mogelijkheid, vooral als je connecties in de kunst gemeenschap. Afhankelijk van de omvang van het project, zal echter veel verschillende soorten ruimten te doen, waaronder een magazijn, een restaurant, een cafe, een bibliotheek, of zelfs iemand thuis. Zorg ervoor dat de gekozen ruimte is goed gepresenteerd, schoon, en de juiste maat voor uw tentoonstelling.
  • Zorg ervoor dat u een plek die is thematisch geschikt is voor uw werk te kiezen. Een moderne ruimte met laminaatvloer en wit of licht, niet-gevormde muren zal gaan met zowat elke tentoonstelling, maar als je exhibit heeft een industriële, outdoor, donker, romantisch, of steriele sfeer, een comfortabele moderne setting misschien niet geven de juiste context.
  • Bijzondere aandacht besteden aan de beschikbare verlichting. Grote ramen kan goed zijn, en track verlichting kan vooral nuttig zijn in het verlichten van het werk.
 4. 4
  Stel een datum. Geef jezelf voldoende tijd om alles samen te trekken of anders je zou kunnen eindigen met een slordige baan en slechte verkoop. Het is altijd het beste om een ​​kunsttentoonstelling te houden, zodat het ook een weekend. Hierdoor kunnen degenen die werkzaam zijn tijdens weekdagen te wonen en vaak gezinnen zullen een uitje van het evenement te maken.
  • Als je enig idee wat het weer gaat worden, zoals rond de tijd van uw beurs, proberen te gaan voor een donkere, koude, regenachtige paar dagen. Je wilt niet te concurreren met strandballen en picknicks voor de tijd van uw kijkers '.
 5. 5
  Vastgestelde prijzen. Denk aan al uw kosten, waaronder de kosten voor het huren van de ruimte, de materialen, reclame, aandeel van de kunstenaar, uw aandeel, en eventuele percentage gedoneerd aan een goed doel. Beslissen of een toegangsprijs noodzakelijk of wenselijk zal zijn.
 6. 6
  Be sales-savvy. Naast de verkoop van het kunstwerk, kan het ook rendabel om kaarten af ​​te drukken met een foto van het kunstwerk en verkopen in verpakkingen van vijf of zo. Als een percentage (of alle) van de opbrengst gaat naar het goede doel, is er een betere kans mensen zullen komen en kopen het kunstwerk.
 7. 7
  Aanpakken van de bureaucratie. Onder andere dingen, zal je art-exhibit/event verzekering (of ondertekende verklaringen van afstand van de kunstenaars), een schema en helpers moeten kunstwerk drop-offs coördineren en pick-ups, de bijzonderheden van hoe elk stuk moet worden gepresenteerd, geplaatst, gehangen, verlicht, enz., cv's van de kunstenaars '(bij de hand en in een bindmiddel te houden voor de show), een master prijslijst, galerij sitters te blijven met het werk op alle tijden (misschien vereisen deelnemende kunstenaars om een ​​verschuiving te doen), en andere logistieke informatie. De beste manier om deze kwesties aan te pakken is om naar andere shows, openingen, en galeries en brainstormen met mensen die het gedaan hebben op uw omgeving.
 8. 8
  Reclame voor de tentoonstelling. Maak ansichtkaarten voor de kunstenaars te sturen als uitnodigingen. Overwegen om persberichten voor hoger-niveau vertoont. Ophangen van affiches rond lokale kunst scholen, universiteiten, trendy gebieden, cafes, clubs, of zelfs supermarkt bulletin boards. Neem contact op met de lokale kranten en vertel hen over de komende tentoonstelling.
 9. 9
  Opzetten van de tentoonstellingsruimte. Stel je voor hoe een bezoeker zal interageren met de kamer. Uiteraard zal de regeling moeten een visuele stroom hebben, maar je moet ook fysiek overwegen regisseren mensen door de ruimte om ze deelnemers als de kijkers te maken. Welk stuk zullen ze voor het eerst zien? Welke richting zijn de kans om te bewegen in? Zijn er "dode" gebieden? Zou belemmerd beweging misschien beter zijn om het thema van de tentoonstelling?
  • Overweeg beschrijvingen tot enige of alle stukken.
  • Ervoor te zorgen dat er tekenen waaruit blijkt of mensen kunnen raken of interactie met de stukken.
  • Zorg er altijd voor de prijzen duidelijk zichtbaar.
  • Vervoeren het kunstwerk zorgvuldig. Vergeet niet dat stapelen van zware, ingelijste stukken kan dit leiden gebroken glas. Schik het kunstwerk in de ruimte met behulp van uw eigen oordeel.
 10. 10
  Entertainen met eten en drinken. Als je het kunt veroorloven, aanbod dranken zoals champagne, wijn en niet-alcoholische keuzes, samen met hapjes of een buffet. Of, reserve dit alleen voor de opening 's nachts of' s morgens om te delen onder hen die op een uitnodiging-enige opening komen.
  • Als het is een elegante affaire, serveren hapjes zoals garnalen, falafel, en mini-quiches. Zorgen voor een aangename achtergrond sfeer.
  • Als het verbetert de ervaring, spelen muziek op een laag niveau, vooral aan het einde, wanneer mensen gaan verlaten.

Tips

 • Wees voorzichtig bij het opknoping uw kunstwerk op een geschikte hoogte. Een gemeenschappelijke keuze is om beelden zodat hun centrum 60 'van de vloer hangen.
 • Als het inzamelen van geld voor het goede doel, is het misschien een goed idee om een ​​veilingmeester of een stille veiling te hebben.
 • Speel de gastheer zo veel mogelijk, introduceren kunstenaars potentiële kopers om gesprekken vonk. Fladderen rond als een sociale vlinder.
 • Zorg dat u uw kunstenaars juist krediet. Vraag hen of ze allemaal kunnen bijwonen om te kunnen hun kunstwerk te bespreken met gasten.
 • Als je een thema, vraag uw kunstenaars te kleden volgens het thema. Als het evenement is stijlvol, chique kleden. Als het thema is Victoriaanse, kleden in elegante Victoriaanse kleding. Je moet, ook - de gastheren echt moeten deelnemen.