Wkunl

Hoe een IP-adres te traceren

Wanneer u online gaat, wordt uw computer een uniek IP-adres toegewezen, zoals elke computer aangesloten op het internet. Een IP-adres is nodig om informatie te verzenden en te ontvangen, net als een straat-adres is nodig om de post te ontvangen. Opsporing een IP-adres is niet erg moeilijk om te doen, en wij laten u zien hoe.

Stappen

Hoe een IP-adres te traceren. Open een commando console.
Hoe een IP-adres te traceren. Open een commando console.

Website IP-adres

 1. 1
  Open een commando console. Op een Mac, het heet Terminal en het is in de map Hulpprogramma's. Op een pc, klikt u op Start, vervolgens Bureau-accessoires en Opdrachtprompt. Dit laat ons pingen elke website om uit te zoeken het IP-adres van die website.
 2. 2
  Pingen een adres. Deze zendt een signaal uit naar een URL-als een sonar, vandaar de naam-die stuitert vervolgens terug met de website informatie bevestigd, en hoe lang de rondvaart vond.
  • Type "ping [URL]" - voorbeeld: ping www.facebook.com.
 3. 3
  Druk op return. Het IP-adres moet worden weergegeven naast de naam van de website, gevolgd door hoeveel seconden of milliseconden de ping nam.
  • Het formaat van een IP-adres is numeriek, geschreven als vier getallen gescheiden door punten. Voor Facebook, het IP-adres is 69.171.237.16.

E-IP-adres

 1. 1
  Open uw e-mailclient. Om het IP van een e-mail gestuurd om u te vinden, kunt u headers-dat het bericht te onderzoeken dingen die eruit ziet als een toetsenbord ontplofte op het bericht.
 2. 2
  Tonen headers. Vanuit het View menu selecteer de optie waarmee u al of uitgebreide headers bekijken en uw To / From sectie zal bloeien met nieuwe informatie. Van al die informatie, hoeft u alleen maar een paar stukjes te zoeken.
  • Naast het ontvangen gedeelte zie je iets als "uit..... en een IP-adres, zoals hierboven beschreven. Selecteer een van deze, en kopieer deze naar het klembord. In dit geval selecteren we 66.220.144.152, en kopieer deze. We kunnen zien dat het zegt Ontvangen van mx-out.facebook.com, dus we zullen een test om te zien of dat is juist doen.
 3. 3
  Open een commando console. Dit is hierboven beschreven. Alleen deze keer, in plaats van het doen van een ping op een bekend adres, we gaan een whois controle uitvoeren.
  • In je terminal venster, door de knipperende cursor, soort whois 66.220.144.152, en druk op Enter. De informatie zal worden verstuurd naar een database, ondervraagd, en vervolgens terug met de registratie-informatie voor dat IP-adres.
  • In dit geval, kunnen we controleren of het bericht is verzonden via Facebook. Merken we ook het volledige adres van de domeinnaam registrar.
 4. 4
  Gebruik een alternatieve lookup. Misschien wil je niet naar de terminal te gebruiken, of misschien het is niet op uw computer geladen. In plaats daarvan kunt u proberen met behulp van een internet opzoeken, bijvoorbeeld, waar je veel geeft dezelfde informatie als een whois lookup, en in veel gevallen, veel meer.

Geo-locatie van een IP-adres

 1. 1
  Gebruik de hierboven beschreven om het IP-nummer dat u wilt controleren te verkrijgen methoden.
 2. 2
  Ga naar een website die u zal toestaan ​​om te zoeken IP-adres informatie. Google "IP Lookup" of "IP Geolcation" voor een groot aantal sites die gratis van deze service zal aanbieden.
 3. 3
  Begrijpen wat je wel en niet kan leren van het IP-adres:
  • Welke internet service provider (ISP) van de gebruiker gebruikt. In sommige gevallen kan dit bedrijf van de gebruiker (bv. Ford.com) zijn. In andere gevallen kan slechts een van de grote ISP zoals ATT of Comcast.
  • De geschatte fysieke locatie van de gebruiker (bv. Palo Alto, Californië.)
  • Erken dat meestal zal je niet leren van de werkelijke naam van de persoon die op dat IP-adres (bv. Joe Smith). ISP's zullen meestal alleen die informatie vrij te geven onder een gerechtelijk bevel.

Traceroute

 1. 1
  Open een commando console zoals hierboven beschreven. Op Windows, voert tracert <IP-adres>. Op UNIX (zoals Linux en Macintosh OS X), een shell openen en gebruik de commando traceroute <IP-adres>, en hoe lang elke stap neemt.

Tips

 • Vliegende lijnen en gloeiende hubs zijn alleen op tv. Het echte leven is veel prozaïscher-en traag. Hoe dan ook, als je wilt weten wie je dingen stuurt, deze brengt je een heel eind.

Waarschuwingen

Dingen die je nodig hebt

 • Een computer
 • Een internetverbinding