Wkunl

Hoe te reinigen van uw Gmail-inbox

Het gebeurde zo langzaam je nauwelijks opgemerkt. Dan op een dag, je kijkt naar uw Gmail-inbox, en je hebt honderden of zelfs duizenden e-mails, en je geen hoop om ooit inhaalslag hebben. Het lijkt erop dat je keuze van de duivel: allemaal te verwijderen en verliest het overzicht van al uw belangrijke e-mails, of archiveren ze allemaal en houden een stelletje junk u nooit gelezen om een ​​goede reden. Gelukkig, Gmail heeft een aantal eenvoudige, maar krachtige tools om u te helpen zoeken en beheren van uw e-mails. Hier is hoe deze tools gebruiken om snel en gemakkelijk schoon uit een overvolle inbox.

Stappen

Hoe te reinigen van uw Gmail-inbox. Open uw Gmail-account.
Hoe te reinigen van uw Gmail-inbox. Open uw Gmail-account.
 1. 1
  Open uw Gmail-account.
 2. 2
  In het zoekvak typt u "in: inbox is: lees" (zonder aanhalingstekens) en klik op de knop 'Berichten doorzoeken. U ziet nu de 20 meest recente e-mails je daadwerkelijk hebt gelezen.
 3. 3
  Zoek de "select" banden net boven de tafel van e-mails. Zij zullen zeggen: "Select: All, Geen, gelezen, ongelezen, met ster, ster verwijderd".
 4. 4
  Klik op het woord "alle" om alle e-mails die aan de zoekopdracht selecteren. Alle e-mails op de pagina moet nu worden gecontroleerd.
 5. 5
  Klik op de link aan de bovenkant van de lijst die zegt: "Selecteer alle conversaties die aan deze zoekopdracht." Dit zal ervoor zorgen dat u hebt zelfs de berichten die niet passen op de pagina geselecteerd.
 6. 6
  Klik op de "archief" knop aan de bovenkant van de e-mail omgeving. Nu al uw e-mails lezen zijn opgeslagen op uw archief, waar ze kunnen worden doorzocht, maar waar ze niet overzichtelijk uw inbox.
 7. 7
  Bepaal hoe ver terug u wilt uw ongelezen e-mails te controleren op belangrijke berichten die u zou kunnen gemist hebben. Dit zal afhangen van hoeveel tijd je hebt om te besteden aan het project, en hoe snel uw ongelezen e accumuleert. 1 tot 3 maanden is een goede vuistregel. Als de e-mail is ouder dan dat, ofwel was het belangrijk genoeg dat de afzender zullen proberen om u opnieuw te bereiken, of het er niet meer toe. Ter illustratie, laten we kiezen voor een datum van 1 augustus 2009.
 8. 8
  Type "in: inbox vóór: 2009/08/01" (gebruiken wat u gekozen datum) in het zoekvak en klik op "Zoek". Het formaat van de datum is belangrijk. Het moet in de vorm YYYY / MM / DD, met alle 4 de cijfers van het jaar als eerste genoemd, daarna de maand met twee cijfers, en tot slot de datum met twee cijfers.
 9. 9
  Selecteer al deze berichten door te klikken op "all" en vervolgens "Selecteer alle conversaties die overeenkomen met deze zoekopdracht ', net zoals je al hebt gedaan.
 10. 10
  Haal diep adem, en klik op 'delete'.
 11. 11
  Bevestig dat u alle berichten wilt verwijderen. Al die berichten zijn in uw prullenbak. Hooray!
 12. 12
  Klik op "inbox" op de navigatiebalk naast uw e-mail lijst. U moet nu niets anders dan de meest recente ongelezen berichten.
 13. 13
  Scan door de ongelezen mail voor belangrijke berichten die u hebt gemist.
 14. 14
  Lees de belangrijke berichten, omgaan met hen, en te archiveren om ze uit je inbox.
 15. 15
  Zoek naar "in: inbox is: ongelezen" om naar alle berichten overgebleven. Selecteer alles en verwijder met behulp van de hierboven beschreven methoden.
 16. 16
  Feliciteer jezelf, en op te lossen in je inbox overflow nooit meer laten! Mails lezen en reageren, archiveren, of onmiddellijk vanaf nu te verwijderen.

Tips

 • Alle e-mails die u hebt verwijderd zal in de prullenmand worden gesteld voor ongeveer een maand. Als je denkt aan iets wat je nodig zou kunnen hebben om te herstellen, kunt u de prullenbak zoeken met gebruik van de zoekterm "in: trash". Wanneer u het bericht vinden, verplaatsen naar het archief op te slaan.
 • Als u wilt worden meer verfijnde over welke e-mails je archiveren of verwijderen, lees over andere filtering commando Gmail (zie link hieronder) en ze gebruiken om te zoeken en actie te ondernemen op uw e-mail achterstand.