Wkunl

Hoe te programmeren in python starten

Python is een goede programmeertaal voor beginners die nog steeds een goede programmeertaal zijn wanneer je niet meer een beginner.

Stappen

Hoe te programmeren in python starten. Python is een geïnterpreteerde taal.
Hoe te programmeren in python starten. Python is een geïnterpreteerde taal.
 1. 1
  Python is een geïnterpreteerde taal. U hoeft niet een compiler nodig. Linux-en Mac-besturingssystemen worden geleverd met Python al geïnstalleerd, dus je kunt het draaien vanaf de terminal gewoon door te typen "python3". Echter, wilt u misschien een tolk, in plaats daarvan. Als dat zo is downloaden via http://www.python.org/download/. De meer gebruikersvriendelijke versie is python 3.
 2. 2
  Nadat u de tolk downloaden, Lees de instructies voor uw platform om het te installeren en doen dat.
 3. 3
  Download een goede syntax-markeren code-editor. Als je Windows gebruikt, Programmer's Notepad is een goede keuze. In Linux, elk klein teksteditor is een syntax-markeren editor. Voor Mac, Tekst Wrangler is de beste optie.
 4. 4
  Schrijf je eerste programma:
  1. Open de tekstverwerker.
  2. Schrijf hieronder lijn:
   • #print "Hello, World!" #
  3. Sla het bestand op, noem het "hello.py".
  4. Open een terminal (of console, in Windows). In windows, dit doe je door te klikken op Start-> Uitvoeren en typt "cmd" in de prompt.
  5. Navigeer nu naar de map waar u uw eerste programma en het type (zonder de aanhalingstekens) "python hello.py" gecreëerd
  6. Nu dat u uw python installatiewerken hebt bewezen en dat u een programma kan schrijven, ben je klaar voor meer geavanceerde werk.
 5. 5
  Lees de handleiding.
 6. 6
  Voor video-klassen, bezoek
 7. 7
  Nu heb je een goed overzicht van de python, en je weet hoe je een standaard script te schrijven, denk aan een programma dat u wilt schrijven. Goede voorbeelden van programma's te schrijven op dit niveau zijn:
  • Basic chequeboek programma.

Tips

 • De gehele python syntax en kerntaal concepten kunnen worden geleerd in 15 minuten, en kan in je hoofd worden bewaard in een keer. Als je iets niet begrijpen, is het waarschijnlijk niet python waardoor de verwarring, maar het feit dat je nieuw bent op het onderwerp bent. Neem een ​​pauze, laat het koken, en kom terug als je in een meer plooibare staat.
 • In Windows, wordt python meestal niet toegevoegd aan je pad aanvankelijk. Je moet doorgaan en voeg deze toe.
 • Tekstverwerkers zijn dertien in een dozijn, dus als je niet van de ene die u gebruikt, kunt u proberen een andere. Python op Windows wordt geleverd met een eigen editor genaamd "IDLE".
 • Python is waarschijnlijk de makkelijkste taal om te beginnen met, echter.
 • Als python is te moeilijk, probeer dan om te beginnen met LOGO, een schildpad grafische taal.

Waarschuwingen

 • Spel programmering is erg moeilijk! Als u geïnteresseerd in het doen van meer dan simpele quiz spelen bent, zal je een goed begrip van de wiskunde nodig om te voorkomen dat het schrijven van een heleboel hacky dingen die nooit werkt echt goed. Laat je niet bang dat u, nadat u een paar pogingen tot het schrijven van eenvoudige spelletjes hebt gemaakt, ga je leren een aantal wiskunde en je krijgt het materiaal een stuk makkelijker vinden om te leren dan het klinkt.
 • Veel mensen pakken het programmeren in eerste instantie omdat ze willen om games te schrijven. Krijgen over het in het begin, schrijf je games nadat je een goede beheersing van de taal hebt gekregen. Spel programmering kan heel moeilijk zijn, dus eerst je aandacht richten op het leren van de taal door het schrijven van andere programma's die zowel makkelijker en nuttig voor u.
 • Python is goed gedocumenteerd, maar veel van de documentatie ervan uit dat je komt aan python uit een andere programmeertaal. Als python is echt uw eerste poging tot programmeren, koop een boek.
 • Python is een gestructureerde taal en een object-georiënteerde taal. Dat betekent dat er functies, die zijn oorsprong in de wiskunde. Het is sterk aanbevolen dat de would-be adult programmeurs hebben minstens een college algebra niveau van de wiskunde. Dit is echter niet vereist, het maakt leren python (en andere gestructureerde taal) gemakkelijker te leren.