Wkunl

Hoe maak je een framboos pi webserver maken

Als u op zoek bent naar een manier om een ​​goedkope web server, hoofdzakelijk te worden gebruikt als een testomgeving of opslaan van bestanden te maken, dan is de Raspberry Pi is perfect voor je. Wat is een Raspberry Pi? Het is een nieuwe goedkope mini-computer, perfect voor basisfuncties. Deze gids zal u tonen hoe u een nieuwe Raspberry Pi nemen en zet hem in een web server. Let op: voor dit artikel zullen we werken in Windows voor het delen ervan.

Stappen

Hoe maak je een framboos pi webserver maken. Een kopie van de Raspberry Pi OS (operating system) van de koppeling in de sectie bronnen.
Hoe maak je een framboos pi webserver maken. Een kopie van de Raspberry Pi OS (operating system) van de koppeling in de sectie bronnen.

Start de Raspberry Pi besturingssysteem

 1. 1
  Een kopie van de Raspberry Pi OS (operating system) van de koppeling in de sectie bronnen. Er zijn een paar verschillende distributies beschikbaar, maar voor dit artikel zullen we gebruik maken van de "Debian Squeeze" versie.
 2. 2
  Schrijft de image op de SD-kaart. Om dit te doen, moeten we een tool genaamd de Win 32 Disc Imager. Een link voor deze is ook beschikbaar in de sectie bronnen. Open nu het hulpmiddel, navigeert u naar de stationsletter dat uw SD-kaart in, selecteer de locatie imago van de Raspberry Pi OS van, en selecteer branden.
 3. 3
  Eenmaal gedaan branden, kunt u de SD-kaart te plaatsen in uw framboos pi, steek de stekker in de rest van de koorden, en zorg ervoor dat de stekker in het mini-USB-laatste.
 4. 4
  Zodra debian is geladen, moet u in te loggen. De standaard gebruikersnaam is "pi", en het standaard wachtwoord is "framboos".

Stel de framboos pi

 1. 1
  Omdat je werkt met een frisse versie van debian, moet u een aantal schoonmaak te doen, bijwerken en installeren. Eerst gaan we de klok werken, werken onze bronnen, dan is een upgrade van de voor-geïnstalleerde pakketten. Gebruik de onderstaande code om dit te doen:
 

Houd de firmware up-to-date

 1. 1
  Vervolgens willen we hexxeh's RPI update tool om te helpen houden framboos pi up to date te installeren. Om dit te doen, uit te voeren:
 

Opzetten SSH

 1. 1
  Nu gaan we voor het opzetten van SSH zodat we kunnen alles doen vanaf een andere computer. Om dit te doen, eerst noteer het IP-adres van de Raspberry Pi, dan voer je het volgende: Nieuwer pakketten van de Debian niet meer nodig om dit onderdeel te doen.
 
 1. 1
  U kunt nu haal de stekker er voor uw USB-toetsenbord en de monitor. Deze zijn niet meer nodig, want alles anders zal worden gedaan via SSH.

De installatie is voltooid

 1. 1
  Open je SSH client en maak verbinding met uw framboos pi's I. P. adres.
 2. 2
  Om veiligheidsredenen moet u het wachtwoord wijzigen. Doe dit door het uitvoeren van:
 
 1. 1
  Vervolgens wordt u gevraagd uw wachtwoord in te voeren, voer het nogmaals in om het te controleren.

De server installeren

 1. 1
  Hier, heb je twee keuzes, apache cherokee. Apache is zeker meer populair, maar Cherokee is veel lichter. Dit zal beschrijven hoe ze allebei te installeren.

Apache

 1. 1
  Om apache en php installeren, voert u de volgende opdrachten:
 
 1. 1
  Als je een installatie fout, uit te voeren:
 
 1. 1
  Nu start de dienst:
 
 1. 1
  Voer nu het ik. P. adres van de Raspberry Pi in uw webbrowser, en je moet zien een eenvoudige pagina die zegt: "Het werkt!"

Cherokee

 1. 1
  Als u wilt cherokee installeren, omdat apache is te zwaar voor u, de volgende opdrachten:
 
 1. 1
  • Als je een installatie fout, de volgende opdracht, probeer dan Cherokee opnieuw te installeren.
 
 1. 1
  Installeer PHP:
 
 1. 1
  Nu, om eventuele bugs te repareren, bewerken de php. Ini-bestand en verwijder de puntkomma voor cgi.fix_pathinfo = 1.
 1. 1
  Nu opnieuw opstarten cherokee door het uitvoeren van:
 

Install mysql

 1. 1
  Om mysql installeren, installeert u een paar pakketten met het volgende commando:
 

Installeer FTP

 1. 1
  We zullen nu installeren FTP om bestanden overbrengen van en naar uw framboos pi toestaan. Dit is alleen met de Apache installatie getest.
 1. 1
  Eigen verantwoordelijkheid van de web root:
 
 1. 1
  Vervolgens installeert vsftpd:
 

FTP configureren

 1. 1
  Bewerk uw vsftpd. Conf bestand, meestal gelegen aan / etc / vsftpd.conf. Bijvoorbeeld gebruik 'sudo nano / etc / vsftpd.conf'. Wijzig anonymous_enable = YES om anonymous_enable = NO anonymous_enable = YES>, Uncomment local_enable = YES en write_enable = YES local_enable = YES>, ga dan naar de onderkant van het bestand en force_dot_files voegen = YES. Nu slaan en het bestand.
 1. 1
  Nu opnieuw opstarten vsftpd:
 

De laatste hand

 1. 1
  Run:
 
 1. 1
  Log uit van uw SSH-sessie, en log weer in als root. (Je MOET dit te doen)
 1. 1
  Wijzig het wachtwoord configuratiebestand:
 
 1. 1
  Zoek de regel pi: x; 1000:1000: Raspberry Pi Gebruikers,,,: home / pi:/ bin / bash en voeg een #-teken aan het begin ervan. Nu slaan en het bestand.
 1. 1
  pi pi.
 
 1. 1
  Nu verlaat je SSH-sessie, en log weer in als pi, dan verlenen mod rechten op root-pi,>.
 
 1. 1
  Nu afgesloten. Uw server moet worden up and running. U kunt bestanden overzetten via FTP met behulp van uw servers IP, en het aansluiten via poort 21.

Tips

 • "Wget:: command not found", run "sudo apt-get install wget" Als je een foutmelding krijgt

Dingen die je nodig hebt

 • Een Raspberry Pi (model B).
 • Een lege SD kaart die ten minste twee gigabyte.
 • Een micro-USB-kabel (voor stroom).
 • Een netwerkkabel.
 • Een composiet video of HDMI-kabel.
 • Een USB-toetsenbord.