Wkunl

Hoe te onwisbaarder bestanden in Windows te verwijderen

Soms moet je een fout tegenkomen als u probeert een bestand definitief te verwijderen. Het kan een spyware, malware, Ad-ware of een Trojan te zijn. In sommige situaties is het bestand dat wordt gebruikt door de essentiële Windows-programma's zoals Windows Verkenner, waarin de schrapping ervan voorkomt. U kunt voorkomen dat deze vervelende bestanden, en met geweld te verwijderen, door het volgen van de eenvoudige stappen hieronder.

Stappen

Hoe te onwisbaarder bestanden in Windows te verwijderen. Noteer de locatie van het bestand inclusief het hele pad naar het.
Hoe te onwisbaarder bestanden in Windows te verwijderen. Noteer de locatie van het bestand inclusief het hele pad naar het.

Windows 95/98/Me

 1. 1
  Noteer de locatie van het bestand inclusief het hele pad naar het. Volg de onderstaande stappen om de locatie van de bestanden te vinden.
  1. Klik op Start, Zoeken, Bestanden en mappen.
  2. Typ de naam van het undeletable bestand in de Naam of vak Zoeken naar.
  3. Zorg ervoor dat het vak Zoeken in toont de juiste stationsletter.
  4. Klik op zoeken en laat de computer uit te vinden van het bestand.
  5. Zodra het bestand zich bevindt, klik met de rechtermuisknop op en kies eigenschappen, noteer de bestandslocatie. Meestal is dit iets wat lijkt op 'C: \ Windows \ System32 \ undeletablefilesname.exe'
  6. Sluit het zoekvak
 2. 2
  Zoek een bootdisk voor uw versie van Windows. Als je niet weet hoe om het te maken, lees het artikel over het eerste van de 'Related Googles'.
 3. 3
  Afsluiten en de computer opnieuw op met de opstartdiskette in het diskettestation. De computer zal opstarten vanaf een DOS-prompt die vergelijkbaar is met 'C: \' eruit zal zien
 4. 4
  Typ de volgende opdracht en druk op Enter om het bestand te verwijderen, te vervangen door de zinsnede <pad naar file> met de werkelijke pad en de bestandsnaam die u eerder ontdekt.
  • Typ del <pad naar bestand> niet bevatten de beugels. Voorbeeld: del c: \ file.exe
 5. 5
  Verwijder de bootdisk uit het diskettestation en start de computer opnieuw op te starten. Het bestand moet nu worden verwijderd.

Windows XP

 1. 1
  Open het Taakbeheer.
 2. 2
  Klik op het tabblad "processen".
 3. 3
  Zoek de naam van het bestand kunt u niet verwijderen en eindigen dat proces.
 4. 4
  Probeer nu het bestand te verwijderen. Als dit mislukt, voortzetten. Als u al het pad naar het bestand te kennen, doorgaan naar de 12e stap.
 5. 5
  Klik op start → zoek → alle bestanden en mappen.
 6. 6
  Typ de naam van het undeletable bestand in het vak getoond.
 7. 7
  Zorg ervoor dat de "look in" vak toont de juiste stationsletter.
 8. 8
  Klik op zoeken en laat de computer het bestand te vinden.
 9. 9
  Zodra het bestand zich bevindt, klik met de rechtermuisknop op en kies "eigenschappen", noteer de bestandslocatie. Meestal is dit iets wat lijkt op 'C: \ Windows \ System32 \ undeletablefilesname.exe'.
 10. 10
  Sluit het zoekvak.
 11. 11
  Klik op Start → Uitvoeren en typ cmd en druk op enter om een opdrachtpromptvenster te openen.
 12. 12
  Verlaat de opdrachtprompt raam open, maar overgaan tot alle andere geopende programma's te sluiten.
 13. 13
  Klik op Start → Uitvoeren en typ taskmgr. EXE en druk op Enter om Taakbeheer te starten.
 14. 14
  Klik op het tabblad processen, klikt u op het proces genaamd Explorer. Exe en klik op Proces beëindigen. Minimaliseren Taakbeheer maar laat hem open.
 15. 15
  test
 16. 16
  Ga terug naar de command prompt venster en ga naar de directory waar het bestand zich bevindt. Om dit te doen, gebruikt u de opdracht CD. U kunt het voorbeeld volgen.
  • Voorbeeld: om naar de map Windows \ System32 directory zou u deze opdracht in te voeren en druk op Enter, 'cd \ windows \ system32'.
 17. 17
  Gebruik de DEL commando om het agressieve bestand te verwijderen. Type DEL <bestandsnaam> waar <filename> is het bestand dat u wilt verwijderen. Voorbeeld: del undeletable.exe.
 18. 18
  Gebruik alt-tab om terug te gaan naar task manager.
 19. 19
  In Taakbeheer, klik bestand, nieuwe taak en voer EXPLORER. EXE op de Windows-shell opnieuw te starten.
 20. 20
  Sluit Taakbeheer.

Tips

 • Als u wilt dat de bestanden automatisch te verwijderen in Windows XP, download de software van de links in Externe Links.
 • Als u zich niet bewust zijn van wat je doet, vraag dan een computer expert of een Professional om het te doen voor u.

Waarschuwingen

 • Doen wat wordt vermeld in dit artikel, iets anders kan uw besturingssysteem te crashen, of corrupt. Indien erger, het kan je hele computer beschadigen.
 • Uiteindelijk niet verwijderen van bestanden van het besturingssysteem, die kunnen zorgen dat uw computer crasht of corrupt.

Dingen die je nodig hebt

 • Een Microsoft Windows-besturingssysteem.
 • Een opstartbare cd (Compact Disk) of diskette, om de computer opnieuw op te starten in DOS (Disk Operating System), in Windows 95/98/ME.
 • Een internetverbinding naar de nutsbedrijven, gebruikt bij het verwijderen van de bestanden te downloaden.