Wkunl

Hoe te dual boot Windows XP en ubuntu

Als u wilt toegang tot zowel een Windows-als Linux-omgeving op uw computer hebt, zal deze gids u zien op een eenvoudige manier te hebben dat het gebruik van Windows XP en Ubuntu.

Stappen

Hoe te dual boot Windows XP en ubuntu. Plaats de ubuntu installatie-cd in uw cd-rom-station.
Hoe te dual boot Windows XP en ubuntu. Plaats de ubuntu installatie-cd in uw cd-rom-station.
 1. 1
  Plaats de ubuntu installatie-cd in uw cd-rom-station. Er wordt van uitgegaan dat u al Windows XP op uw computer geïnstalleerd en dat u Ubuntu Desktop Edition gedownload en gebrand op een cd al
 2. 2
  Start de computer opnieuw.
 3. 3
  Druk uw BIOS / setup-toets (meestal: F1, F2, ESC, of DEL-toets) terwijl de computer wordt opgestart om in de BIOS.
 4. 4
  Ga naar het scherm waar u de boot prioriteit van uw apparaten kunt aanpassen en verplaatsen van de cd-rom-station van de prioriteitenlijst, door te drukken op de +-toets, zodat het komt voordat de harde schijf toegang, zoals hieronder te zien.
 5. 5
  Opslaan & Sluiten van de BIOS met de F10-toets, zal uw computer opnieuw op.
 6. 6
  Op het installatiescherm ubuntu, druk op enter om te starten of te installeren ubuntu.
 7. 7
  Dubbelklik op installeren op de desktop.
 8. 8
  Ga door de installatiewizard (bij gebruik van ubuntu 8 0,04 totdat u stap 4 te bereiken). Ubuntu 8.10 installeert een dual-boot door de standaard installatie.
 9. 9
  Bij gebruik van ubuntu 8 0,04, daarna bij stap 4, selecteert u de eerste optie, Guided - formaat wijzigen en u kunt aangeven hoeveel schijfruimte u wilt dat de nieuwe partitie te gebruiken zoals hieronder weergegeven.
 10. 10
  Verder door de rest van de stappen en klik installeren op stap 7.
 11. 11
  Klik herstart nu en haal de cd uit cd-rom-station.
 12. 12
  Gedaan! Elke keer dat u uw computer opstart nu wordt u gevraagd te kiezen welk besturingssysteem je wilt opstarten via de bootloader GRUB scherm zoals hieronder te zien.

Tips

 • Als je niet Ubuntu al hebt, kunt u Ubuntu Desktop Edition downloaden van hun site op deze link: http://www.ubuntu.com/ en de ISO image branden op een cd.
 • Je kunt vinden wat sleutel het is in je BIOS te gaan door te kijken snel op de bodem van het eerste scherm dat wordt weergegeven wanneer u de computer opstart. Als u de handleiding die bij uw computer moet zeggen er wat belangrijke is het ook.
 • U zult merken Ubuntu heeft drie verschillende keuzes. De bovenste is de normale Ubuntu-modus, die je moet gebruiken om in Ubuntu. De tweede is Ubuntu (recovery mode) die wordt gebruikt als u om het besturingssysteem te herstellen. De derde optie wordt gebruikt voor het controleren van uw geheugen van het systeem. De laatste optie is de Windows XP-installatie.
 • Alvorens dit te doen defragmenteren van je harde schijf is een goed idee.

Waarschuwingen

 • BELANGRIJK: een backup van uw harde schijf in het geval er iets misgaat!

Dingen die je nodig hebt

 • Windows XP al geïnstalleerd.
 • Ubuntu CD gebrand en klaar voor gebruik.