Wkunl

Hoe om te schakelen van Windows naar Mac OS X

Er zijn een aantal redenen waarom men kan wensen om te schakelen van Windows naar OS X, misschien een familielid dat je kocht een nieuwe Apple-computer, of misschien heb je onlangs kreeg een baan in een kantoor dat alleen gebruik maakt van Macs. Wat de reden ook mag zijn, zal dit artikel u helpen uw Macintosh zo efficiënt als u uw Windows-computer zou gebruiken.

Stappen

Hoe om te schakelen van Windows naar Mac OS X. Als je toetsenbord te gebruiken, leren de nieuwe op een mac.
Hoe om te schakelen van Windows naar Mac OS X. Als je toetsenbord te gebruiken, leren de nieuwe op een mac.
 1. 1
  Zoek de dock. Dit is een essentieel onderdeel van OS X, vergelijkbaar met Windows 'Start Menu en Taakbalk. Het Dock is hoe je de lancering van nieuwe toepassingen, of overschakelen naar degenen al open. Het is ook de plaats waar een raam gaat wanneer geminimaliseerd. Het is meestal aan de onderkant van het scherm, maar kan worden verplaatst naar beide zijden. De Trash Can is ook hier, dat functioneert precies zoals de Prullenbak van Windows.
 2. 2
  Als je toetsenbord te gebruiken, leren de nieuwe op een mac. Voor het grootste deel, ze zijn bijna identiek aan Windows snelkoppelingen, met dien verstande dat wanneer Windows gebruikt het Control Key, Macs gebruikt u de Command toets, die naast de spatiebalk, en is gemarkeerd met een Apple en een Sint-hannes kruis.
 3. 3
  Leer om de vinder te gebruiken. Dit werkt een stuk zoals Windows Verkenner, en voor de dagelijkse taken, moet je gemakkelijk kunnen aanpassen aan het. Denk aan de verschillende namen voor mappen op een Mac, "Mijn Documenten" is "Home", "Program Files" is "Applications", etc.
 4. 4
  Vertrouwd te maken met de appel-menu. Het is de appel in de bovenste linkerkant van het scherm, en is de knop je moet klikken om het afsluiten van de computer, zet het om te slapen, naar de Systeemvoorkeuren en toepassingen, evenals verscheidene andere taken.
 5. 5
  Wees je bewust van welke toepassing u werkt in wanneer u de menubalk te gebruiken. De linkerkant, tussen het Apple-menu en het menu Bestand, zal de naam van de Application zeggen. Klikken op dat u een aantal opties zal geven, zoals het verbergen van alle vensters voor die toepassing, of het verbergen van de ramen van een andere geopende toepassing, en stoppen.
 6. 6
  Leer om gecrashte programma's te doden. Veel programma crash zonder goede reden. Als dat gebeurt, druk op Command + s om te proberen om uw werk op te slaan. Klik en houd de gecrashte programma op de steiger. Houd optie en klik op 'Forceer stop'. Gefeliciteerd, u heeft zojuist vermoord een programma.

Tips

 • Voor het kopen van een Mac, probeer dan met behulp van een in een Apple Store, of een vriendin thuis.
 • Raadpleeg de documentatie, AppleHelp, en Apple's Knowledge Base (zie koppelingen). Als u meer hulp nodig heeft, en zijn nog steeds onder de 90 dagen Garantie van Apple, of AppleCare, bel 1-800-MY-APPLE in de VS en Canada.
 • Om nieuwe toepassingen te starten naar het Dock toe te voegen, sleept u ze gewoon naar de positie die u wilt dat ze wonen. Om een ​​draagraket te verwijderen, sleept u het uit.

Waarschuwingen

 • De programma's en accessoires die u gebruikt voor uw Windows-computer mogelijk niet compatibel met Mac OS X te zijn, moet u de documentatie te controleren. Soms moet u wellicht software die u al in het bezit opnieuw kopen om het te gebruiken op een Mac, zoals Photoshop of Microsoft Word.
 • Wanneer een toepassing is geïnstalleerd, kan het icoon niet worden toegevoegd aan het Dock. Toe te voegen, ga je gewoon naar de map Programma's, vinden de naam en het icoon van die toepassing, en sleep het overal in het Dock. Om deze uit het dock verwijderen, sleept u het uit de Dock en een rookwolk, samen met een hoorbare poef, zal verschijnen om u te vertellen dat de operatie geslaagd was.
 • Een toepassing verwijderen uit het Dock niet verwijderen.
 • Veel mensen beginnen met OS X en beslissen ze haten het omdat ze niets gedaan kan krijgen. Hoewel de nieuwe Mac OS PC toepassingen worden gebruikt BootCamp. Zoals met alles nieuw, moet u de tijd nemen om dit nieuwe systeem te leren. Met een Mac is alles inpluggen en spelen is er niet veel setup nodig is en er geen extra apparatuur nodig.
 • Een veel voorkomende misvatting is dat Macintosh-computers geen virussen kan krijgen of worden gehackt. Ze zijn zeker niet 100% ondoordringbaar. Gewoon om veilig te zijn, moet u de ingebouwde firewall inschakelen in het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren ramen. Third-party anti-virus programma's en firewalls zijn echter niet nodig en meestal meer irritant dan nuttig.
 • Wanneer een toepassing wordt afgesloten (door te klikken op de rode X knop op de linker bovenhoek van het venster of het typen Command-W), het blijft op de achtergrond actief. Om het te stoppen, klikt u op de naam van de toepassing in de menubalk en vervolgens op Stop. U kunt ook op Command + Q of control-klik op het is symbool in het Dock en klik op Stoppen. Het verlaten van een aanvraag lopen kan veel geheugen van uw systeem te gebruiken.