Wkunl

Hoe maak je een self-service carwash gebruiken

De holle brug-achtige structuur belooft een schone auto hoeft niet te intimiderend. Tuurlijk, de richtingen kan hebben gewreven af ​​van jaren van slijtage, maar de meeste stations zijn hetzelfde. Dus, zal een soortgelijke functie en soortgelijke apparatuur de auto-eigenaar onmiddellijke bekendheid te geven bij het rijden tot een self-service carwash. Voor enkele dollars minder dan een detail winkel kunt u controle over hoe uw auto krijgt schoon tegen schadelijke externe apparatuur te voorkomen, zoals antennes of fancy grill werk hebben.

Stappen

Hoe maak je een self-service carwash gebruiken. Toepassingsgebied dat het grondgebied te worden met de auto baaien en sproeiers vinden.
Hoe maak je een self-service carwash gebruiken. Toepassingsgebied dat het grondgebied te worden met de auto baaien en sproeiers vinden.
 1. 1
  Toepassingsgebied dat het grondgebied te worden met de auto baaien en sproeiers vinden.
 2. 2
  Rijden in een lege bay centreren van de auto uit de buurt van muren. Geven voldoende ligplaats, zodat u kunt lopen helemaal rond de auto en nog steeds houdt de sproeibuis. De staf is op een boom en zal draaien met u waar u heen gaat.
 3. 3
  Bepaal de kosten van het wassen. Als het schrijven is verduisterd of schetsmatig, gaan kijken een andere baai, omdat ze waarschijnlijk zullen allemaal dezelfde prijs. Machines meestal kwartalen. Nieuwe neem een ​​gratis kaart, ook.
 4. 4
  Zoek de verandering machine om de juiste hoeveelheid kwartalen krijgen of zelf meenemen. Het kan nodig zijn vanaf 5€ 0,00-5€ 0,00 voor een hele schone.
 5. 5
  Bepaal in welke richting de draaiknop wijst om te beginnen. Er zijn 4 of 5 fasen van een wasstraat:
  1. Pre-soak (om de eerste smurrie stapt uit en start het weken en maak de weg film).
  2. Wassen (waar sop naar buiten komen).
  3. Schuim Brush (Gebruik de scrub staf).
  4. Spoelen (om de zeep uitstappen).
  5. Was (dat is een lichte coating om uw auto glanzend maken of op zijn minst te helpen bij het werpen stof en vuil voor de volgende keer).
 6. 6
  Wees klaar om snel te verplaatsen. Wasstraten zijn getimed voor uw dubbeltje. Neem vloermatten uit de auto en zet ze tegen de muur te spuiten als je rond te lopen.
 7. 7
  Draai aan de draaiknop om de pre-soak start als de auto zwaar aangekoekt met vuil, anders zet de draaiknop op zeep of wassen en zet de juiste hoeveelheid kwartalen in de sleuven. Geef het een tweede en de machine begint te lopen.
 8. 8
  Richt met de punt van u af en druk al wat ziet eruit als een handvat of trigger.
 9. 9
  Snel te lopen rond de auto stralen de eerste ronde van het vuil van uw auto. Ene circuit zou het moeten doen. Vergeet niet om de vloermatten raken als je rond te gaan.
 10. 10
  Spoel de schuimende borstel met de hogedruksproeier voordat u het schuim borstel activeren. Gruis, zand en modder kon worden op de loer in de borstel van de vorige wasbeurten, en kan krassen op uw afwerking.
 11. 11
  Draai aan de draaiknop om de wascyclus en het sop moet beginnen coming out kortstondig. Dit is waar het goed is om een ​​doek of andere doek om na het sop hebben. Misschien een vriend te helpen schrobben als je spray. Raakte de vloermatten met zeepsop als je wilt, ook.
  • Als u meestal langer dan een volledige cyclus te nemen, laat de tijd opraken terwijl je op de schuimende borstel podium dus je kunt goed schrobben tijd te krijgen op goed nadat het eigenlijk ding stopt het schuim. Deze periode kunt u ook zien de vlekken je gemist als de zeep verdwijnt, en u zult niet in een haast, sinds de tijd al op is. Maar zorg ervoor dat niet laten het schuim zitten lang genoeg op de auto te ontwikkelen tot een film. Ga over de auto herhaaldelijk aan de oppervlakte vochtig te houden terwijl je scrub.
 12. 12
  Draai aan de draaiknop om de positie te spoelen en start spoelen de zeep. Als je snel gaat, zal het sop niet hebben tijd gehad om een ​​film te drogen. Als er wat drogen, veeg het gewoon weer en spoel, dan hoeft die plek niet meer aanraken met de lap. Vergeet niet de vloermatten.
 13. 13
  Ga naar de selectie gebied en draai de draaiknop om de was en doen een lus rond uw auto te gebruiken tot die laatste paar minuten. Hoeft niet in de was de vloermatten.
 14. 14
  Rijden de baai uit en ga naar het gebied waar je de binnenkant kunt stofzuigen en weggooien afval dat is opgehoopt in de stoelen.

Tips

 • Breng velgenreiniger en spuiten van uw wielen om remstof los te maken voordat u de baai. Tijdens het uitvoeren van de initiële hoge druk zeep stadium, schiet de resterende remstof los.
 • Bij het maken van verandering, niet per ongeluk laten vallen in de Amerikaanse dollar munten. Tenzij de machine zegt het duurt dollar munten, krijg je alleen de moeite waard van verandering van een kwartaal terug.
 • Ondanks de vlekvrij naspoelen, zal soms plekken worden achtergelaten op de auto als de auto niet goed gedroogd. Breng een schone microfiber handdoek (of gewoon een gepensioneerde badhanddoek) om restjes waterdruppels die anders kan verlaten vlekken op de auto te verwijderen.
 • Je zou eigenlijk je auto eerst stofzuigen vóór het wassen. Anders als u probeert een natte auto stofzuigen, zal de zuigslang nat van goten van de auto en de deur kanalen. Een echte snelle en eenvoudige manier te verknoeien de binnenkant van uw auto is met vuil water.
 • Breng uw eigen kwartalen of goede dollarbiljetten. Machines kunnen niet lezen uw veel gebruikte rekeningen.
 • Sommige wasstraten vereisen een minimale eerste storting (bv. 5€ 0,75), maar waarschuwt u wanneer u bent bijna aan het eind van uw tijd en u toestaan ​​om enkele kwartalen toe te voegen aan stapsgewijs meer tijd te krijgen. Dit is handig wanneer u bent bijna klaar en niet alle tijd die je zou krijgen van een eerste storting nodig.
 • Als de machine niet zeggen hoeveel minuten je krijgt voor je geld, dan klein beginnen. Zet in de eerste set van de wijken en zie hoe ver je komt. Tijd dat de eerste ronde, zodat je weet hoe snel je moet gaan voor de tweede ronde van de kwartalen.
 • Selfservice wasstraten niet doen zo goed van een werk van het schoonmaken van het oppervlak van uw auto als kan worden bereikt door het wassen van uw auto bij de hand, tenzij je je tijd nemen en gebruik maken van zowel de pre-soak EN de schuimborstel cycli. Om te bewijzen dat het uw vinger over je auto "post-wash." Attent te zijn, echter, zoals de meeste self-service auto wast niet toe dat mensen de hand wassen, terwijl anderen staan ​​te wachten.
 • Gebruik de kracht wascyclus te raken in je wiel baaien en tot onder je voertuig. De meeste auto's zullen ook tolereren een motor wassen. Vermijd de hogere druk spray in de motorruimte.
 • Sommige wasstraten hebben ook tapijt shampoo diensten. Beschouw dit als je een vlek of gemorste voedsel binnen.
 • Je mag niet naar de baby uw auto tijdens hoge verkeer tijden. Dus, voel je vrij om congestie te voorkomen in de eerste plaats en terugkomen op een ander moment.

Waarschuwingen

 • Controleer welke kant de wind waait en probeer te voorkomen staan ​​de wind uit de spray.
 • Als je hebt tapijt vloermatten niet gebruik maken van de hogedrukreiniger op hen. Zij zullen een grote hoeveelheid tijd te drogen nemen.
 • Wees je bewust van roest / lakschade, zoals hoge druk verf, magnetische borden en stickers kan tillen van uw auto.
 • Besteed aandacht aan het sluiten tekenen. Lichten kunnen gaan en het is moeilijk om te wassen in het donker. Sommige elektrische apparatuur kan ook worden uitgeschakeld.
 • Wees voorzichtig en stapje terug bij het spuiten van uw auto met de hogedrukreiniger. Probeer te voorkomen dat de toepassing van directe druk (als je per ongeluk spuiten uw eigen voet, zult u begrijpen). Het is het beste te houden een redelijke afstand van uw auto. Verrassend, banden zijn ook kwetsbaar als de gerichte, oscillerende druk kan schade aan de snoeren / gordels in de zijwanden, waardoor allerlei problemen. Dus zorg rond uw wielen.
 • Wassen tijdens de winter vergt nogal wat van grondwet, vooral als het is bitter-koud buiten. Het water dat je spuiten op de auto zal beginnen om vrijwel onmiddellijk te bevriezen na het raken van de auto, het creëren van een dikke korst van ijs dat moet mogelijk worden afgeschraapt na het wassen is voltooid. Als je het dragen van handschoenen om uw handen te beschermen tegen de kou vooral zorg ervoor dat je handschoenen droog te houden, en als je de behandeling van de staf blote handen beware ijskoud water op je blootgestelde huid (het zal pijn doen, als je eenmaal begint het verwarmen van uw handen omhoog na het wassen.)
 • Besteed aandacht aan gekrabbeld merkt op dat jullie een machine is buiten de orde. Anders zult u verliest uw munten.
 • Sommige wasstraten hebben veel extra opties zoals banden of motor schoonmakers. Gebruik deze met zorg en alleen zoals aangegeven, ze kunnen schadelijk zijn voor de lak van uw auto.